Dogo canario

Korkeus: 60-65 cm
Korkeus: 60-66 cm
Paino: 50-65 kg (uros)
Paino: 45-55 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Kanariankoira

Mikä on Dogo canario

Dogo canario on suuri ja voimakas koirarotu, joka on peräisin Kanariansaarilta. Se tunnetaan myös nimellä kanariankoira. Dogo canario on perinteisesti ollut käytössä karjan paimentamisessa ja vartiointitehtävissä.

Tämä rotu on erittäin uskollinen ja rohkea, mutta samalla se on myös lempeä ja ystävällinen perheenjäsenilleen. Dogo canario tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena.

Dogo canario on suuri ja vahva rotu, joka vaatii omistajaltaan johdonmukaista ja päättäväistä johtajuutta. Rotu sopii parhaiten kokeneelle omistajalle, joka pystyy tarjoamaan sille riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja.

Dogo canarion historia

Dogo canario on peräisin Kanariansaarilta, erityisesti Teneriffalta. Rotu on peräisin alkuperäisestä kanarialaisesta koirasta, jota käytettiin karjan paimentamiseen ja vartioimiseen. Rotu on kehittynyt voimakkaaksi ja rohkeaksi koiraksi, joka on erinomainen vartija ja suojelija.

Dogo canario tunnetaan myös nimellä kanarianmastiffi ja se on suuri ja lihaksikas rotu, jolla on vahva luonne. Rotu on suosittu vartio- ja suojelukoirana, mutta sitä käytetään myös metsästyksessä ja jopa haku- ja pelastustehtävissä.

Dogo canario on tunnettu uskollisuudestaan ja rohkeudestaan, mutta se vaatii myös johdonmukaista koulutusta ja sosiaalistamista. Rotu on erittäin omistautunut perheelleen ja se tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Dogo canarion luonne

Dogo canario on rohkea, itsenäinen ja voimakasrotuinen koira. Se on uskollinen ja suojeleva perheenjäsen, joka on erittäin omistautunut omistajalleen. Dogo canario on myös älykäs ja oppivainen, mutta se saattaa olla hieman itsepäinen ja vaatia johdonmukaista koulutusta. Se on yleensä rauhallinen ja tasapainoinen koira, mutta se voi olla aggressiivinen vieraita kohtaan, jos sitä ei ole sosiaalistettu kunnolla. Dogo canario tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Dogo canarion haasteet

 • Aggressiivinen luonne: Dogo canario on rotuna tunnettu aggressiivisesta luonteestaan, mikä voi aiheuttaa haasteita koulutuksessa ja sosiaalistamisessa.
 • Liikunnantarve: Dogo canario tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena. Riittämätön liikunta voi johtaa käytösongelmiin.
 • Sosiaalistaminen: Dogo canario on luonteeltaan vahva ja itsenäinen, mikä voi tehdä sosiaalistamisesta haastavaa. Rotu saattaa olla epäluuloinen vieraita kohtaan.
 • Terveysongelmat: Dogo canariolla voi olla taipumusta tiettyihin terveysongelmiin, kuten lonkkadysplasiaan ja sydänvaivoihin. Säännöllinen terveystarkkailu on tärkeää.

  Dogo canarion koko

  Dogo canario on suuri ja voimakas koirarotu. Urosten säkäkorkeus on yleensä noin 60-65 cm ja paino voi olla jopa 50-65 kg. Nartut ovat hieman pienempiä, säkäkorkeuden ollessa noin 55-60 cm ja painon 40-55 kg.

  Dogo canarion turkinhoito

  Dogo canario on lyhytkarvainen rotu, joka ei vaadi erityisen paljon turkinhoitoa. Sen turkki on tiheä ja karhea, ja se irtoaa kohtalaisesti. Rotu ei yleensä tarvitse säännöllistä trimmausta, mutta turkin harjaaminen muutaman kerran viikossa auttaa pitämään sen siistinä ja terveenä.

  Kylvetä Dogo canario tarvittaessa käyttäen koirille tarkoitettua shampoota. Kuivaa koira huolellisesti pyyhkeellä ja varmista, että sen turkki on täysin kuiva ennen ulkoilutusta, ettei se vilustu.

  Pidä koiran korvat puhtaina ja tarkista ne säännöllisesti mahdollisten tulehdusten varalta. Leikkaa tarvittaessa koiran kynnet ja harjaa sen hampaat päivittäin, jotta hammaskivi ei pääse muodostumaan.

  Muista myös tarkistaa koiran iho ja turkki säännöllisesti loisten varalta. Jos huomaat iholla tai turkissa jotain epäilyttävää, ota yhteyttä eläinlääkäriin.

  Dogo canarion hinta

  Dogo canarion elinikä

  Dogo canarion elinikä on yleisesti noin 10-12 vuotta. Koiran elinikään vaikuttavat monet tekijät, kuten perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, ympäristö ja yleinen terveydentila. On tärkeää huolehtia koiran terveydestä ja hyvinvoinnista, jotta se voi elää mahdollisimman pitkään ja terveenä.

  Dogo canarion terveys

  Dogo canario on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat lonkka- ja kyynärnivelten dysplasia, sydänongelmat ja silmäsairaudet. On tärkeää huolehtia koiran terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla.

  Dogo canarion sopii ihmisille, joka

  etsii vahvaa ja itsenäistä koiraa, joka tarvitsee johdonmukaista ja tiukkaa koulutusta.

  on valmis sitoutumaan aktiiviseen ja säännölliseen liikuntaan, sillä Dogo canario tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja.

  on kokenut koiran omistaja, joka osaa asettaa selkeät rajat ja olla johdonmukainen koulutuksessa.

  Dogo canarion lähteet