Dogue de Bordeaux

Korkeus: 60-68 cm
Korkeus: 58-68 cm
Paino: 50-68 kg (uros)
Paino: 45-50 kg (naaras)
Elinikä: 8-10 vuotta

Ranskanmastiffi

Mikä on Dogue de Bordeaux

Dogue de Bordeaux on ranskalainen koirarotu, joka tunnetaan myös nimellä Bordeauxin doggi. Se on suuri ja voimakas rotu, joka on peräisin Ranskasta. Dogue de Bordeaux on perinteisesti ollut käytetty vartiokoira ja karjanvartija, mutta nykyään sitä pidetään enemmän seurakoirana.

Tämä rotu on tunnettu vahvasta ja rohkeasta luonteestaan. Se on uskollinen ja omistautunut perheelleen, mutta voi olla myös varautunut vieraita kohtaan. Dogue de Bordeaux tarvitsee johdonmukaista ja lempeää koulutusta, jotta se oppii käyttäytymään hyvin.

Fyysisesti Dogue de Bordeaux on suuri ja lihaksikas koira, jolla on lyhyt turkki ja voimakkaat leuat. Sen väri voi vaihdella aina vaaleanpunaisesta harmaaseen. Tämä rotu tarvitsee säännöllistä liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena.

Dogue de Bordeauxn historia

Dogue de Bordeaux on ranskalainen koirarotu, joka tunnetaan myös nimellä Bordeauxin doggi. Rotu on peräisin Ranskasta ja sillä on pitkä historia, joka ulottuu aina antiikin Roomaan asti. Dogue de Bordeaux oli alun perin käytetty metsästykseen, karjan paimentamiseen ja vartioimiseen.

Rotu on saanut nimensä Bordeauxin kaupungista, joka sijaitsee Lounais-Ranskassa. Dogue de Bordeaux oli suosittu rotu aatelispiireissä ja sitä käytettiin myös taisteluissa ja sotakoirana. Rotu oli lähellä sukupuuttoon kuolemista, mutta sitä on onnistuttu pelastamaan ja nykyään se on suosittu seurakoira ympäri maailmaa.

Dogue de Bordeaux on voimakas ja rohkea koira, joka on uskollinen omistajalleen. Rotu on myös erittäin suojeleva ja se vaatii johdonmukaista koulutusta ja sosiaalistamista. Dogue de Bordeaux on suuri koira, jolla on lyhyt turkki ja voimakas rakenne.

Dogue de Bordeaux’n luonne

Dogue de Bordeaux on voimakas ja rohkea rotu, joka on samalla lempeä ja uskollinen perheenjäsen. Ne ovat erittäin suojelevia ja omistautuneita omistajilleen, mutta voivat olla vieraille varautuneita. Dogue de Bordeaux on älykäs ja oppivainen rotu, mutta saattaa olla hieman itsepäinen ja vaatia johdonmukaista koulutusta. Ne ovat yleensä rauhallisia ja lempeitä, mutta voivat olla erittäin voimakkaita ja aggressiivisia, jos ne kokevat perheensä olevan uhattuna. Dogue de Bordeaux tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pitääkseen mielensä virkeänä.

Dogue de Bordeaux’n haasteet

 • Terveydelliset ongelmat: Dogue de Bordeaux -rodulla on taipumus kärsiä erilaisista terveysongelmista, kuten nivelongelmista, sydänvaivoista ja hengitysvaikeuksista.
 • Liikunnantarve: Vaikka Dogue de Bordeaux on suuri ja voimakas rotu, se tarvitsee säännöllistä liikuntaa pysyäkseen terveenä ja onnellisena. Liian vähäinen liikunta voi johtaa ylipainoon ja muihin terveysongelmiin.
 • Sosiaalisuus: Dogue de Bordeaux on erittäin kiintyvä rotu ja tarvitsee paljon huomiota ja seuraa omistajiltaan. Yksin jätettynä se voi kärsiä eroahdistuksesta ja käyttäytymisongelmista.
 • Koulutettavuus: Dogue de Bordeaux on älykäs rotu, mutta se voi olla myös itsepäinen ja haastava kouluttaa. Johdonmukainen ja positiivinen koulutus on tärkeää, jotta se oppii käyttäytymään hyvin.

  Dogue de Bordeauxn koko

  Dogue de Bordeaux on suuri koirarotu, joka voi painaa jopa 50-68 kiloa ja olla noin 58-69 cm korkea säkäkorkeudeltaan. Ne ovat vahvoja ja lihaksikkaita koiria, joilla on massiivinen ulkonäkö.

  Dogue de Bordeaux’n turkinhoito

  Dogue de Bordeaux on suurikokoinen ja voimakas rotu, jolla on lyhyt ja tiheä turkki. Turkinhoito on suhteellisen helppoa, mutta vaatii säännöllistä huolenpitoa pitääkseen koiran turkin terveenä ja hyväkuntoisena.

  Ensinnäkin, Dogue de Bordeaux’ta ei tarvitse kylpeä usein, sillä liiallinen peseminen voi kuivattaa koiran ihon ja turkin. Riittää, että koira pestään tarvittaessa esimerkiksi silloin, kun se on likainen tai haisee pahalta. Käytä koiran turkin pesuun tarkoitettua shampoota ja hoitoainetta, jotka sopivat koiran iholle ja turkille.

  Harjaa Dogue de Bordeaux’n turkkia säännöllisesti, esimerkiksi muutaman kerran viikossa. Käytä harjaukseen sopivaa harjaa tai kampaa, joka poistaa irtoavan karvan ja estää takkujen muodostumisen. Harjaamisen lisäksi voit myös käyttää koiran turkin hoitoon tarkoitettuja öljyjä tai hoitosuihkeita, jotka pitävät turkin kiiltävänä ja pehmeänä.

  Muista myös tarkistaa Dogue de Bordeaux’n korvat ja leikata tarvittaessa kynnet säännöllisesti. Pidä myös koiran hampaat puhtaina harjaamalla niitä säännöllisesti koiran hammastahnalla ja -harjalla.

  Yleisesti ottaen Dogue de Bordeaux’n turkinhoito on melko helppoa, kunhan muistaa säännöllisen harjauksen ja perushygienian ylläpidon. Jos olet epävarma turkinhoidosta, voit aina kysyä neuvoa eläinlääkäriltä tai koiranhoitajalta.

  Dogue de Bordeauxn hinta

  Dogue de Bordeaux’n elinikä

  Dogue de Bordeaux’n elinikä on yleisesti noin 8-12 vuotta, mutta jotkut yksilöt voivat elää jopa 10-14 vuotta.

  Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi rodun geneettiset taipumukset sairauksiin, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydentila ja elinolosuhteet.

  Dogue de Bordeaux’n terveys

  Dogue de Bordeaux on suhteellisen terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat lonkka- ja kyynärnivelten dysplasia, sydänongelmat, silmäsairaudet ja ihotulehdukset. On tärkeää huolehtia koiran terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla.

  Dogue de Bordeaux’n sopii ihmisille, joka

  – on valmis sitoutumaan voimakkaaseen ja suurikokoiseen koiraan

  – haluaa koiran, joka on uskollinen ja suojeleva perheenjäsen

  – pystyy tarjoamaan riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja tälle energiselle rodulle

  – on valmis käyttämään aikaa ja vaivaa koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen

  Dogue de Bordeauxn lähteet