Dreever

Korkeus: noin 35-43 cm
Korkeus: noin 33-38 cm
Paino: 12-16 kg (uros)
Paino: 12-16 kg (naaras)
Elinikä: 12-14 vuotta

Ruotsalainen dreeveri, ruotsinajokoira

Mikä on Dreever

Dreever on ruotsalainen koirarotu, joka on alun perin kehitetty metsästyskoiraksi. Se on keskikokoinen ja vahvarakenteinen koira, jolla on lyhyt ja tiheä karvapeite. Dreeverit ovat erittäin energisiä ja aktiivisia koiria, jotka tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina.

Tämä rotu on erinomainen metsästyskoira, erityisesti hirvenmetsästyksessä. Dreeverit ovat älykkäitä ja nopeita oppimaan uusia asioita, ja ne ovat myös erittäin sitkeitä ja kestäviä koiria. Ne ovat yleensä ystävällisiä ja sosiaalisia muiden koirien ja ihmisten kanssa.

Dreeverit ovat myös erinomaisia perhekoiria, kunhan niille tarjotaan tarpeeksi liikuntaa ja aktiviteetteja. Ne ovat hyvin omistautuneita perheelleen ja nauttivat olemisesta ihmisten seurassa. Dreeverit ovat myös erinomaisia vahtikoiria, sillä ne ovat valppaita ja reagoivat nopeasti mahdollisiin uhkiin.

Dreeverin historia

Dreeveri on ruotsalainen koirarotu, joka on kehittynyt metsästyskoiraksi Ruotsissa. Rotu on peräisin 1900-luvun alkupuolelta, ja sitä on jalostettu erityisesti metsästyskäyttöön. Dreeveri on alun perin risteytetty beaglejen ja ruotsalaisten metsästyskoirien kanssa, ja se on erikoistunut ajamaan riistaa maastossa.

Dreeveri on pienikokoinen ja vankkarakenteinen koira, joka on erittäin kestävä ja sitkeä metsästyskumppani. Rotu on suosittu erityisesti Ruotsissa ja muissa Pohjoismaissa, mutta sitä on alettu jalostaa myös muissa maissa. Dreeveri on yhä suosittu metsästyskoira, mutta se soveltuu myös seurakoiraksi aktiiviselle ja ulkoilmaa rakastavalle omistajalle.

Dreeverin luonne

Dreeveri on iloinen, ystävällinen ja energinen koirarotu. Se on älykäs ja oppivainen, mutta saattaa olla hieman itsepäinen. Dreeveri on erittäin sosiaalinen ja nauttii ihmisten seurasta. Se on myös erinomainen metsästyskoira, joka on innokas ja sitkeä metsästäessään riistaa. Dreeveri on myös leikkisä ja rakastaa liikuntaa, joten se tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Dreeverin haasteet

 • Liikunnantarve: Dreeverit ovat erittäin energisiä ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveinä ja onnellisina.
 • Itsenäisyys: Dreeverit ovat itsenäisiä ja saattavat olla hieman haastavia koulutettavia, joten omistajan tulee olla johdonmukainen ja kärsivällinen.
 • Metsästysvietti: Dreeverit ovat metsästyskoiria ja saattavat osoittaa voimakasta metsästysviettiä, mikä voi aiheuttaa haasteita esimerkiksi hihnakäytöksessä.
 • Sosiaalisuus: Dreeverit ovat yleensä ystävällisiä ja seurallisia koiria, mutta niiden on tärkeä saada riittävästi sosiaalista kanssakäymistä ja aktiviteetteja voidakseen hyvin.

  Dreeverin koko

  Dreeveri on keskikokoinen koira, uroksen säkäkorkeus on noin 35-43 cm ja nartun 33-41 cm. Paino vaihtelee yleensä 12-16 kg välillä.

  Dreeverin turkinhoito

  Dreeverin turkki on lyhyt ja tiheä, joten se ei vaadi kovin paljoa hoitoa. Riittää, että harjaat dreeverin turkkia säännöllisesti pitääksesi sen puhtaana ja ehjänä. Harjaamisen lisäksi dreeverin korvat tulee tarkistaa ja tarvittaessa puhdistaa, sillä ne voivat helposti tukkeutua.

  Kylpeminen ei yleensä ole tarpeen, ellei dreeveri ole erityisen likainen. Liian usein kylpeminen voi kuivattaa dreeverin ihon ja turkin. Kynsien leikkaaminen on myös tärkeä osa turkinhoitoa, jotta dreeverin tassut pysyvät terveinä ja koiran liikkuminen on vaivatonta.

  Muista myös tarkistaa dreeverin hampaat ja puhdistaa ne säännöllisesti, jotta hammaskivi ei pääse muodostumaan. Hyvä ravinto ja riittävä juominen ovat myös tärkeitä osia dreeverin turkinhoidossa.

  Dreeverin hinta

  Dreeverin elinikä

  Dreeverin elinikä on yleensä noin 10-14 vuotta.

  Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito.

  Dreeverin terveys

  Dreeverit ovat yleisesti terveitä koiria, mutta kuten kaikilla roduilla, niillä voi olla taipumusta perinnöllisiin sairauksiin. Yleisimpiä terveysongelmia dreevereillä voivat olla esimerkiksi lonkka- ja kyynärnivelten dysplasia sekä silmäsairaudet kuten kaihi. On tärkeää huolehtia dreeverin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärikäynneillä ja terveellisellä ruokavaliolla.

  Dreeverin sopii ihmisille, joka

  – on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä dreeveri tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

  – on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä dreeveri voi olla itsepäinen ja vaativa

  – asuu maaseudulla tai omakotitalossa, sillä dreeveri tarvitsee tilaa ja mahdollisuuden juosta vapaana

  – on valmis tarjoamaan dreeverille paljon henkistä ja fyysistä stimulaatiota, sillä se on älykäs ja energinen rotu

  Dreeverin lähteet