Flatcoated Retriever

Korkeus: 58-61 cm
Korkeus: 56-61 cm
Paino: 27-36 kg (uros)
Paino: 25-32 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Flatcoated Retrieverin muita nimiä ovat Flatcoat, Flatte, Flattie, Flattie Retriever, Flattehund.

Mikä on Flatcoated Retriever

Flatcoated Retriever on keskikokoinen ja energinen koirarotu, joka tunnetaan erinomaisesta metsästys- ja noutokyvystään. Rotu on peräisin Britanniasta ja se on suosittu niin metsästyskoirana kuin seurakoiranakin.

Flatcoated Retriever on ystävällinen, leikkisä ja älykäs rotu, joka sopii hyvin aktiiviseen perheeseen. Ne ovat sosiaalisia koiria, jotka tulevat hyvin toimeen ihmisten ja muiden eläinten kanssa.

Tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä. Flatcoated Retriever on myös erittäin oppivainen ja motivoitunut koulutuksessa, joten niiden kanssa on mukava työskennellä.

Flatcoated Retrieverin historia

Flatcoated Retriever on alkuperältään brittiläinen koirarotu, joka kehitettiin 1800-luvun lopulla. Rotu on saanut nimensä sen ominaisesta turkista, joka on sileä ja kiiltävä. Flatcoated Retrieverit ovat alun perin olleet metsästyskoiria, jotka on jalostettu noutamaan riistaa vedestä ja maalta.

Rodun alkuperäisiä rotuja ovat muun muassa labradorinnoutaja ja uroskoira. Flatcoated Retrieverit ovat erittäin ystävällisiä ja leikkisiä koiria, jotka sopivat hyvin perhekoiriksi. Ne ovat myös älykkäitä ja oppivat nopeasti erilaisia temppuja ja tehtäviä.

Flatcoated Retrieverit ovat suosittuja koiria ympäri maailmaa, ja niitä käytetään edelleen metsästyksessä sekä seurakoirina. Rotu on tunnettu myös hyvästä terveydestään ja pitkäikäisyydestään.

Flatcoated Retrieverin luonne

Flatcoated Retriever on iloinen, ystävällinen ja leikkisä rotu. Ne ovat älykkäitä ja oppivat nopeasti, mutta voivat olla myös hieman itsepäisiä. Flatcoated Retrieverit ovat erittäin sosiaalisia ja rakastavat ihmisten seuraa. Ne ovat myös erinomaisia perhekoiria ja tulevat hyvin toimeen lasten kanssa. Rotu on energinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Flatcoated Retrieverit ovat myös erinomaisia harrastuskoiria esimerkiksi agilityyn tai vesipelastukseen.

Flatcoated Retrieverin haasteet

  • Altis syöpäsairauksille, erityisesti maksasyövälle ja luusyövälle
  • Tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena
  • Saattaa olla liian energinen ja vilkas joillekin omistajille
  • Tarvitsee paljon sosiaalista kanssakäymistä ja huomiota
  • Voi olla taipumus hajottaa tavaroita ja olla tuhma, jos se ei saa tarpeeksi liikuntaa ja virikkeitä

Flatcoated Retrieverin koko

Flatcoated Retriever on keskikokoinen koira, uroksilla säkäkorkeus on noin 58-61 cm ja nartuilla noin 55-58 cm. Paino vaihtelee yleensä 25-35 kg välillä.

Flatcoated Retrieverin turkinhoito

Flatcoated Retrieverin turkki on keskipitkä, tiheä ja sileä. Sen hoitaminen vaatii säännöllistä harjaamista ja trimmaamista pitääkseen sen hyvässä kunnossa.

Flatcoated Retrieverin turkki tulisi harjata vähintään kerran viikossa, mieluiten useammin. Harjaamisen avulla poistetaan irtoavaa karvaa ja estetään takkujen muodostuminen. Lisäksi turkki kannattaa trimmata säännöllisesti, esimerkiksi kynsien leikkaamisen yhteydessä.

Kylpeminen on tarpeen vain silloin tällöin, esimerkiksi jos koira on päässyt likaantumaan ulkoillessaan. Käytä koiralle sopivaa shampoota ja huuhtele turkki huolellisesti. Muista myös kuivata turkki kunnolla, jotta iho ei pääse kostumaan.

Flatcoated Retrieverin korvat tulisi tarkistaa säännöllisesti ja tarvittaessa puhdistaa. Kynnet kannattaa leikata tarvittaessa, ja hampaiden harjaaminen on myös tärkeää koiran yleisen hyvinvoinnin kannalta.

Flatcoated Retrieverin hinta

Flatcoated Retrieverin elinikä

Flatcoated Retrieverin elinikä on yleisesti noin 10-12 vuotta, mutta jotkut yksilöt voivat elää jopa 14 vuotiaiksi.

Elinikään vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydentila ja elinolosuhteet.

Flatcoated Retrieverin terveys

Flatcoated Retriever on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat lonkka- ja kyynärnivelten dysplasia, silmäsairaudet kuten kaihi ja progressiivinen verkkokalvon surkastuma, sekä sydänongelmat kuten dilatoiva kardiomyopatia.

On tärkeää huolehtia Flatcoated Retrieverin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärikäynneillä, terveellisellä ruokavaliolla, riittävällä liikunnalla ja asianmukaisella hoidolla. Rotu voi elää jopa 10-12 vuoden ikäiseksi, kunhan sen terveydestä pidetään hyvää huolta.

Flatcoated Retrieverin sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

– on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä Flatcoated Retriever on älykäs ja oppivainen rotu

– haluaa koiran, joka on ystävällinen ja leikkisä, sopien hyvin perheenjäseneksi

– pystyy tarjoamaan tarpeeksi aikaa ja huomiota koiralleen, sillä Flatcoated Retriever kaipaa paljon seuraa ja huomiota

Flatcoated Retrieverin lähteet