Grand basset griffon vendéen

Korkeus: noin 39-45 cm
Korkeus: noin 39-45 cm
Paino: 18-20 kg (uros)
Paino: 18-20 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Grand basset griffon vendéen -rotua kutsutaan myös nimillä GBGV, Grand Basset Griffon Vendéen, Grand Basset Griffon Vendeen.

Mikä on Grand basset griffon vendéen

Grand basset griffon vendéen on ranskalainen koirarotu, joka kuuluu basset-koirien ryhmään. Se on keskikokoinen ja vahvarakenteinen koira, jolla on pitkä ja karhea turkki. Rotu on alun perin kehitetty metsästyskoiraksi, erityisesti jänisten ja muiden pienten riistaeläinten metsästykseen.

Grand basset griffon vendéen on älykäs, rohkea ja itsenäinen koira, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Se on ystävällinen ja leikkisä perheenjäsen, joka sopii hyvin aktiiviseen elämäntyyliin.

Grand basset griffon vendéenin historia

Grand basset griffon vendéen on ranskalainen koirarotu, joka on peräisin Vendéen alueelta Länsi-Ranskasta. Rotu kehitettiin metsästyskoiraksi, erityisesti jänisten ja muiden pienten riistaeläinten metsästykseen vaikeassa maastossa.

Grand basset griffon vendéenin alkuperäinen tarkoitus oli toimia metsästyskumppanina ja jäljittää riistaa hajuaistinsa avulla. Rotu on kestävä, rohkea ja itsenäinen, mikä tekee siitä erinomaisen metsästyskumppanin.

Grand basset griffon vendéenin historia juontaa juurensa 1800-luvulle, jolloin rotua alettiin kehittää ranskalaisissa metsästyspiireissä. Rotu on suosittu edelleen metsästyskoirana, mutta se on myös saavuttanut suosiota seurakoirana ja näyttelykoirana ympäri maailmaa.

Grand basset griffon vendéen luonne

Grand basset griffon vendéen on iloinen, ystävällinen ja leikkisä koirarotu. Ne ovat älykkäitä ja oppivat nopeasti uusia asioita. Grand basset griffon vendéenit ovat myös rohkeita ja itsenäisiä, mutta samalla ne ovat myös hyvin seurallisia ja kiintyvät vahvasti omistajiinsa. Ne ovat energisiä ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä.

Grand basset griffon vendéen haasteet

 • Grand basset griffon vendéenit tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä.
 • Heillä voi olla taipumusta omatoimisuuteen ja itsenäisyyteen, mikä voi tehdä koulutuksesta haastavaa.
 • Heillä voi olla metsästysviettiä ja taipumusta jahtauskäyttäytymiseen, mikä voi aiheuttaa ongelmia esimerkiksi hajujen perässä juoksemisen suhteen.
 • Grand basset griffon vendéenit voivat olla melko äänekkäitä ja haukkuvat helposti, mikä voi olla ongelmallista kerrostaloasunnossa tai lähellä naapureita.
 • Heillä voi olla herkkä vatsa ja ruoka-aineallergioita, joten ruokavalion ja ruokinnan kanssa saattaa joutua tekemään erityistoimenpiteitä.

  Grand basset griffon vendéen koko

  Grand basset griffon vendéen on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 39-45 cm korkeita ja narttujen 38-44 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 18-20 kg välillä. Rotu on vahvarakenteinen ja lihaksikas.

  Grand basset griffon vendéen turkinhoito

  Grand basset griffon vendéen on keskikokoinen metsästyskoira, jolla on karkea ja karvainen turkki. Turkinhoito on tärkeä osa tämän rodun hyvinvointia ja ulkonäköä. Alla on muutamia ohjeita Grand basset griffon vendéen turkinhoitoon:

  • Päivittäinen harjaus on suositeltavaa pitää turkki hyvässä kunnossa ja estää takkujen muodostumista. Käytä harjaa tai kampaa, joka sopii karkealle karvalle.
  • Kylpyjä ei tarvitse antaa liian usein, koska se voi kuivattaa koiran ihon ja turkin. Käytä koirille tarkoitettua shampoota ja huuhtele huolellisesti.
  • Trimmaus on myös osa Grand basset griffon vendéen turkinhoitoa. Trimmaus auttaa pitämään turkin siistinä ja estää liian pitkien karvojen aiheuttamia ongelmia.
  • Leikkaa koiran kynnet säännöllisesti ja tarkista korvat mahdollisten tulehdusten varalta.
  • Ruokavalio vaikuttaa myös koiran turkin kuntoon, joten varmista, että koira saa riittävästi ravintoa ja vettä.

  Noudata näitä ohjeita säännöllisesti ja huolehdi Grand basset griffon vendéen turkinhoidosta, niin koira pysyy terveenä ja onnellisena.

  Grand basset griffon vendéen hinta

  Grand basset griffon vendéen elinikä

  Grand basset griffon vendéen keskimääräinen elinikä on noin 12-15 vuotta. Koiran elinikään vaikuttavat monet tekijät, kuten perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, ympäristö ja yleinen terveydentila. On tärkeää tarjota koiralle tasapainoinen ruokavalio, riittävästi liikuntaa ja säännöllisiä eläinlääkärintarkastuksia, jotta sen elinikä olisi mahdollisimman pitkä ja terve.

  Grand basset griffon vendéen terveys

  Grand basset griffon vendéen on yleisesti terve rotu, joka voi elää jopa 13-15 vuoden ikään. Rotu on geneettisesti monipuolinen, mikä auttaa vähentämään perinnöllisiä sairauksia. Kuitenkin kuten kaikilla koiraroduilla, myös grand basset griffon vendéenilla voi esiintyä joitakin terveysongelmia, kuten lonkka- ja kyynärnivelten dysplasiaa sekä silmäsairauksia.

  On tärkeää huolehtia grand basset griffon vendéenin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärikäynneillä, terveellisellä ruokavaliolla ja riittävällä liikunnalla. Lisäksi rotu tarvitsee säännöllistä turkinhoitoa ja korvatarkastuksia, jotta voidaan ehkäistä mahdollisia iho- ja korvaongelmia.

  Grand basset griffon vendéen sopii ihmisille, joka

  – on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

  – on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä grand basset griffon vendéen voi olla itsepäinen ja vaativa rotu

  – asuu maaseudulla tai omakotitalossa, sillä tämä rotu tarvitsee tilaa ja mahdollisuuden juosta vapaana

  – on valmis harjaamaan koiraa säännöllisesti, sillä grand basset griffon vendéen turkki vaatii hoitoa

  Grand basset griffon vendéen lähteet