Great Dane

Korkeus: noin 76-86 cm
Korkeus: 71-76 cm
Paino: 54-90 kg (uros)
Paino: 45-59 kg (naaras)
Elinikä: 8-10 vuotta

Saksan doggi, tanskalainen doggi, suuri tanskandoggi

Mikä on suuri tanskalainen?

Suuri tanskalainen, myös tunnettu nimellä tanskandoggi, on yksi maailman suurimmista koiraroduista. Ne ovat peräisin Tanskasta ja niitä pidetään yleisesti lempeinä ja ystävällisinä koirina. Suuri tanskalainen on erittäin vaikuttavan näköinen rotu, jolla on pitkät jalat ja suuret korvat.

Nämä koirat ovat erittäin ystävällisiä ja rakastavia perheenjäseniä, jotka ovat usein erittäin leikkisiä ja energisiä. Ne tarvitsevat paljon liikuntaa ja tilaa, joten ne sopivat parhaiten omistajille, joilla on suuri piha tai tilava asunto.

Suuri tanskalainen on myös erittäin älykäs rotu, joka oppii nopeasti uusia asioita. Ne ovat yleensä hyvin sosiaalisia koiria ja tulevat hyvin toimeen muiden koirien ja ihmisten kanssa.

Great Danen historia

Great Dane eli suuri tanskalainen on yksi maailman suurimmista koiraroduista. Rodun alkuperä juontaa juurensa antiikin aikoihin, jolloin suuria koiria käytettiin metsästykseen ja sotakoirina.

Great Danen nykyinen muoto kehittyi 1800-luvulla Saksassa, jossa sitä käytettiin metsästykseen ja vartioimiseen. Rotu levisi nopeasti ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja, ja siitä tuli suosittu seurakoira ja näyttelykoira.

Great Dane tunnetaan ystävällisestä ja lempeästä luonteestaan, vaikka sen ulkonäkö voi olla pelottava. Se on erittäin suuri ja voimakas rotu, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja tilaa. Great Dane on myös älykäs ja helppo kouluttaa, mikä tekee siitä suositun perhekoiran.

Great Danen luonne

Great Dane eli tanskandoggi on lempeä, ystävällinen ja leikkisä koira. Se on erittäin seurallinen ja rakastaa olla perheensä kanssa. Great Dane on myös älykäs ja oppivainen rotu, joka nauttii uusien asioiden oppimisesta. Se on yleensä hyvin rauhallinen ja tasapainoinen, mutta tarvitsee silti riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Great Danen haasteet

  • Suuri koko ja voima voivat aiheuttaa haasteita hallinnassa ja koulutuksessa.
  • Tarvitsee paljon liikuntaa ja tilaa, joten asuminen pienessä asunnossa voi olla hankalaa.
  • Altis nivelongelmille ja sydänsairauksille, joten terveydenhuolto vaatii erityistä huomiota.
  • Saattaa olla arka ja ujo vieraiden ihmisten seurassa, joten sosiaalistaminen on tärkeää.

Great Danen koko

Great Dane on erittäin suuri koirarotu. Urosten korkeus voi olla jopa 86 cm ja paino 54-90 kg, kun taas naaraiden korkeus voi olla jopa 81 cm ja paino 45-59 kg. Ne ovat pitkäraajaisia ja voimakkaita koiria, jotka vaativat tilaa ja liikuntaa.

Great Danen turkinhoito

Great Danen turkki on lyhyt ja helppohoitoinen. Riittää, että harjaat koiraa säännöllisesti pitääksesi turkin hyvässä kunnossa. Käytä kumiharjaa tai kumihanskaa poistaaksesi irtoavan karvan ja ehkäistäksesi karvanlähtöä. Kylvetä Great Dane tarvittaessa käyttäen koirille tarkoitettua shampoota ja hoitoainetta. Muista myös tarkistaa ja puhdistaa koiran korvat sekä leikata kynnet säännöllisesti.

Great Danen hinta

Great Danen elinikä

Great Danen elinikä on yleisesti 7-10 vuotta, mutta jotkut yksilöt voivat elää jopa 12 vuotta tai enemmän.

Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydentila ja elinolosuhteet.

Great Danen terveys

Great Daneilla on taipumus kärsiä joistakin terveysongelmista, kuten lonkka- ja kyynärnivelten dysplasiasta, sydänongelmista ja mahalaukun kiertymisestä. On tärkeää pitää huolta niiden ruokavaliosta ja liikunnasta, jotta ne pysyvät terveinä. Lisäksi Great Danen omistajan tulee seurata niiden painoa ja terveydentilaa säännöllisesti.

Great Danen sopii ihmisille, joka

on valmis sitoutumaan suureen ja voimakkaaseen koiraan, jolla on lempeä ja ystävällinen luonne.

haluaa koiran, joka on sosiaalinen ja hyväntuulinen muiden ihmisten ja eläinten kanssa.

on valmis tarjoamaan runsaasti liikuntaa ja tilaa tälle suurelle koiralle.

Great Danen lähteet