Greater Swiss Mountain Dog

Korkeus: 65-72 cm
Korkeus: 60-72 cm
Paino: 50-64 kg (uros)
Paino: 45-55 kg (naaras)
Elinikä: 8-11 vuotta

Sveitsinpaimenkoira, Swissy, Grosser Schweizer Sennenhund

Mikä on Greater Swiss Mountain Dog

Greater Swiss Mountain Dog, eli suuri sveitsinpaimenkoira, on suuri ja voimakas rotu, joka on peräisin Sveitsistä. Se on perinteisesti ollut käytössä karjan paimennuksessa ja veto- ja kuorma-ajoneuvona. Rotu on ystävällinen, luotettava ja rohkea, ja se sopii hyvin perhekoiraksi.

Suuri sveitsinpaimenkoira on suurikokoinen ja vahvarakenteinen koira, jolla on lyhyt, tiheä karvapeite. Sen väritys on yleensä musta valkoisin ja ruskein merkein. Rotu on älykäs ja oppivainen, mutta se saattaa olla hieman itsepäinen, joten sen koulutus vaatii johdonmukaisuutta ja kärsivällisyyttä.

Greater Swiss Mountain Dog on aktiivinen rotu, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä. Se viihtyy hyvin ulkona ja nauttii erilaisista aktiviteeteista, kuten lenkkeilystä, hiihdosta ja vetoleikeistä.

Greater Swiss Mountain Dogin historia

Greater Swiss Mountain Dog eli suuri sveitsinpaimenkoira on vanha sveitsiläinen koirarotu, joka on peräisin Sveitsin Alpeilta. Rotu on peräisin antiikin ajoilta, ja sitä käytettiin alun perin karjan paimentamiseen ja vartioimiseen.

Greater Swiss Mountain Dogin uskotaan olevan yksi neljästä sveitsiläisestä paimenkoirarodusta, joista muut ovat Berninpaimenkoira, Appenzellinpaimenkoira ja Entlebuchinpaimenkoira. Rotu oli lähellä sukupuuttoon kuolemista 1800-luvulla, mutta sitä alettiin elvyttää ja jalostaa uudelleen 1900-luvulla.

Tänä päivänä Greater Swiss Mountain Dog on suosittu perhekoira ja se on tunnettu ystävällisestä ja lempeästä luonteestaan. Rotu on myös erittäin vahva ja kestävä, ja se soveltuu hyvin erilaisiin aktiviteetteihin, kuten vaelluksiin ja agilityyn.

Greater Swiss Mountain Dogin luonne

Greater Swiss Mountain Dog on ystävällinen, lempeä ja luotettava rotu. Ne ovat erittäin uskollisia perheelleen ja rakastavat viettää aikaa ihmisten kanssa. Ne ovat myös erittäin älykkäitä ja oppivat nopeasti uusia asioita. Greater Swiss Mountain Dogit ovat yleensä hyvin sosiaalisia ja tulevat hyvin toimeen muiden koirien ja ihmisten kanssa. Ne ovat myös erittäin aktiivisia ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä.

Greater Swiss Mountain Dogin haasteet

  • Suuri koko ja voima voivat aiheuttaa haasteita hallinnassa ja koulutuksessa.
  • Tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena.
  • Saattaa olla altis nivelongelmille ja muiden terveysongelmille.
  • Vaatii paljon huomiota ja seuraa, joten yksinolo voi olla vaikeaa.

Greater Swiss Mountain Dogin koko

Greater Swiss Mountain Dog on suuri ja voimakas rotu. Urosten korkeus on yleensä noin 65-72 cm ja paino 50-64 kg, kun taas naaraiden korkeus on noin 60-68 cm ja paino 40-54 kg. Rotu on vahvarakenteinen ja lihaksikas.

Greater Swiss Mountain Dogin turkinhoito

Greater Swiss Mountain Dog on suurikokoinen ja karkeakarvainen rotu, joka tarvitsee säännöllistä turkinhoitoa pitääkseen turkkinsa terveenä ja kauniina. Tässä muutamia ohjeita Greater Swiss Mountain Dogin turkinhoitoon:

  • Harjaus: Harjaa Greater Swiss Mountain Dogia vähintään kerran viikossa poistaaksesi irtoavan karvan ja estääksesi takkujen muodostumisen. Käytä karkeaharjaista harjaa tai kampaa, joka sopii karkeakarvaisille roduille.
  • Kylpy: Kylve Greater Swiss Mountain Dogia tarpeen mukaan, esimerkiksi kun se on likaantunut ulkoillessaan. Käytä koirille tarkoitettua shampoota ja varmista, että peset turkin huolellisesti ja huuhtelet sen hyvin.
  • Kynsien leikkaus: Leikkaa Greater Swiss Mountain Dogin kynnet säännöllisesti, noin kerran kuukaudessa. Käytä koirille tarkoitettuja kynsisaksia ja varo leikkaamasta liian lyhyeksi, jotta vältät verenvuodon.
  • Korvien puhdistus: Puhdista Greater Swiss Mountain Dogin korvat säännöllisesti, noin kerran viikossa. Käytä koirille tarkoitettuja korvienpuhdistusaineita ja vanulappuja poistaaksesi likaa ja vahaa korvista.

Greater Swiss Mountain Dogin hinta

Greater Swiss Mountain Dogin elinikä

Greater Swiss Mountain Dogin elinikä on keskimäärin 8-11 vuotta.

Elinikään vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhuolto.

Greater Swiss Mountain Dogin terveys

Greater Swiss Mountain Dog on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi olla alttius joillekin perinnöllisille sairauksille. Yleisimpiä terveysongelmia rodussa ovat lonkka- ja kyynärnivelten dysplasia, silmäsairaudet ja mahalaukun kiertymä. On tärkeää huolehtia rodun terveydestä ja käydä säännöllisesti eläinlääkärin tarkastuksissa.

Greater Swiss Mountain Dogin sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

– on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä Greater Swiss Mountain Dog on älykäs ja itsenäinen rotu

– asuu tilavassa kodissa, jossa on mahdollisuus tarjota koiralle riittävästi tilaa liikkua ja leikkiä

– haluaa koiran, joka on uskollinen ja suojeleva perheenjäsen

Greater Swiss Mountain Dogn lähteet