Greek Harehound

Korkeus: noin 50-55 cm
Paino: 20-30 kg (uros)
Paino: 20-25 kg (naaras)
Elinikä: 12-14 vuotta

Kreikkalainen jäniskoirarotu

Mikä on Greek Harehound

Greek Harehound on antiikin aikainen koirarotu, joka on peräisin Kreikasta. Se on keskikokoinen ja vahvarakenteinen metsästyskoira, joka on erikoistunut jahtiin jänisten ja muiden pienten riistaeläinten kanssa. Greek Harehound on älykäs, nopea ja kestävä koira, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Kreikkalaisen jäniskoiran historia

Kreikkalainen jäniskoira, tunnetaan myös nimellä Hellenic Hound, on antiikin aikainen koirarotu, joka on peräisin Kreikasta. Rotu on ollut osa kreikkalaista kulttuuria jo tuhansien vuosien ajan ja sitä on käytetty metsästyksessä erityisesti jänisten ja muiden pienriistan metsästyksessä.

Kreikkalaisen jäniskoiran uskotaan polveutuvan antiikin aikaisista metsästyskoirista, joita käytettiin jo antiikin Kreikassa. Rotu on säilynyt melko muuttumattomana vuosisatojen ajan ja se on edelleen suosittu metsästyskoira Kreikassa.

Kreikkalainen jäniskoira on keskikokoinen ja vahvarakenteinen koira, jolla on erinomainen hajuaisti ja nopeus. Rotu on erittäin sitkeä ja kestävä, mikä tekee siitä erinomaisen metsästyskumppanin vaativissa olosuhteissa.

Kreetanajokoiran luonne

Kreetanajokoirat ovat älykkäitä, rohkeita ja itsenäisiä koiria. Ne ovat erittäin energisiä ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina. Kreetanajokoirat ovat myös erittäin sosiaalisia ja ystävällisiä ihmisiä kohtaan, mutta saattavat olla hieman varautuneita vieraita kohtaan. Ne ovat erinomaisia metsästyskoiria ja nauttivat seurasta muiden koirien kanssa. Kreetanajokoirat ovat myös erittäin omistautuneita perheelleen ja voivat olla erinomaisia vahtikoiria.

Kreikkalaisen jäniskoiran haasteet

  • Alhainen tunnettuus Suomessa, mikä vaikeuttaa rodun löytämistä ja kasvatusta
  • Tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja, jotta pysyy terveenä ja onnellisena
  • Sopii huonosti kerrostaloasumiseen tai pieniin tiloihin
  • Voi olla haastava koulutettava, sillä on itsenäinen ja määrätietoinen luonne
  • Tarvitsee paljon sosiaalistamista ja varhaista koulutusta, jotta se oppii olemaan hyvin käyttäytyvä koira

Kreetanajokoira

Kreetanajokoira on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 55-64 cm korkeita ja narttujen noin 50-60 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 20-27 kg välillä. Kreetanajokoira on siis keskikokoinen ja vankkarakenteinen koira.

Kreetanajokoiran turkinhoito

Kreetanajokoiran turkki on lyhyt ja tiheä, joten se ei vaadi kovin paljoa hoitoa. Koiran turkkia kannattaa harjata säännöllisesti pitääkseen se puhtaana ja terveenä. Harjaamisen lisäksi kreetanajokoiraa kannattaa kylvettää tarpeen mukaan käyttäen koirille tarkoitettua shampoota. Koiran korvat kannattaa myös tarkistaa ja tarvittaessa puhdistaa, jotta korvat pysyvät terveinä.

Kreetanajokoiran turkki ei vaadi leikkaamista, mutta kynsien leikkaaminen on tärkeää, jotta ne eivät kasva liian pitkiksi ja aiheuta kipua koiralle. Koiran hampaiden harjaaminen säännöllisesti auttaa ehkäisemään hammaskiveä ja muita suun ongelmia.

Kreetanajokoiran hinta

Kreetanajokoiran elinikä

Kreetanajokoiran elinikä on noin 12-14 vuotta.

Elinikään vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhuolto. Säännölliset eläinlääkärikäynnit ja terveellinen elämäntapa voivat auttaa pidentämään kreetanajokoiran elinikää.

Kreetanajokoiran terveys

Kreetanajokoiralla ei ole tiedossa rotukohtaisia terveysongelmia, ja se on yleisesti terve rotu. Kuitenkin kuten kaikilla koirilla, myös Kreetanajokoiralla voi esiintyä perinnöllisiä sairauksia, kuten lonkka- ja kyynärnivelten dysplasiaa sekä silmäsairauksia. On tärkeää huolehtia koiran terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla.

Kreikkalainen jäniskoiran sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja ulkoilmaihminen

– haluaa koiran metsästyskumppaniksi

– pystyy tarjoamaan paljon liikuntaa ja aktiviteetteja koiralle

Greek Harehoundin lähteet