Greenland Dog

Korkeus: 60-70 cm
Korkeus: 55-60 cm
Paino: 35-45 kg (uros)
Paino: 30-35 kg (naaras)
Elinikä: 10-14 vuotta

Grönlanninkoira

Mikä on Greenland Dog

Greenland Dog eli grönlanninkoira on alkuperäinen pohjoismainen koirarotu, joka on peräisin Grönlannista. Se on keskikokoinen ja vahva rotu, joka on alun perin kehitetty vetämään kuormia ja metsästämään arktisissa olosuhteissa.

Greenland Dog on itsenäinen ja rohkea koira, joka on myös erittäin uskollinen ja omistautunut perheelleen. Se on erinomainen vahti- ja työkoira, mutta vaatii myös paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena.

Tämä rotu on tunnettu vahvasta luonteestaan ja sitkeydestään, ja se sopii parhaiten aktiivisille omistajille, jotka pystyvät tarjoamaan sille tarpeeksi liikuntaa ja stimulaatiota. Greenland Dog on myös erinomainen valinta harrastuskoiraksi esimerkiksi agilityyn tai vaelluksille.

Greenland Dogin historia

Greenland Dog on alkuperäinen Grönlannin alkuperäiskansojen käyttämä koirarotu, joka on ollut osa heidän elämäänsä jo vuosisatojen ajan. Rotu on kehittynyt sopeutumaan kylmiin ja vaativiin olosuhteisiin Grönlannin karussa ympäristössä.

Greenland Dogia on käytetty pääasiassa vetokoirana, metsästyksessä ja vartiointitehtävissä. Ne ovat erittäin kestäviä ja vahvoja koiria, jotka pystyvät työskentelemään pitkiä aikoja vaikeissa olosuhteissa.

Rotu on säilyttänyt alkuperäiset piirteensä ja ominaisuutensa vuosisatojen ajan, ja se on edelleen suosittu koirarotu Grönlannissa ja muissa pohjoisissa alueilla. Greenland Dog on myös lemmikkinä suosittu rotu niiden ystävällisen ja uskollisen luonteen vuoksi.

Greenland Dogin luonne

Greenland Dog on itsenäinen, rohkea ja älykäs rotu. Ne ovat erittäin kestäviä ja sitkeitä koiria, jotka ovat tottuneet työskentelemään vaativissa olosuhteissa Grönlannin karuissa ympäristöissä. Ne ovat myös erittäin sosiaalisia ja ystävällisiä ihmisiä kohtaan, mutta voivat olla varautuneita vieraita kohtaan.

Greenland Dogit ovat erittäin energisiä ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina. Ne ovat myös erittäin älykkäitä ja oppivat nopeasti, mutta voivat olla hieman itsepäisiä ja vaativat johdonmukaista ja kärsivällistä koulutusta.

Kokonaisuudessaan Greenland Dog on uskollinen ja rakastava kumppani, joka sopii parhaiten aktiiviselle omistajalle, joka pystyy tarjoamaan sille tarvittavan liikunnan ja stimulaation.

Greenland Dogin haasteet

Greenland Dog on vahva ja itsenäinen rotu, joka voi olla haastava koulutettava. Niiden omistajien tulee olla johdonmukaisia ja kärsivällisiä.

Greenland Dog tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä. Ne voivat olla tuhoisia ja levottomia, jos eivät saa tarpeeksi liikuntaa.

Greenland Dogit voivat olla aggressiivisia muita koiria kohtaan, joten sosiaalistaminen on tärkeää niiden kanssa.

Greenland Dogin koko

Greenland Dog on keskikokoinen rotu, urosten ollessa noin 60-70 cm korkeita ja naaraat hieman pienempiä. Paino vaihtelee yleensä 30-40 kilon välillä. Rotu on vahva ja kestävä, sopivan kokoinen työskentelemään vaativissa olosuhteissa Grönlannin karuissa ympäristöissä.

Greenland Dogin turkinhoito

Greenland Dogin turkki on paksu ja karhea, ja se vaatii säännöllistä hoitoa pitääkseen sen hyvässä kunnossa. Tässä muutamia vinkkejä Greenland Dogin turkinhoitoon:

  • Päivittäinen harjaus auttaa pitämään turkin takuttomana ja poistaa irtoavan karvan.
  • Kylpyjä ei tarvitse antaa usein, sillä Greenland Dogin turkki on luonnostaan likaa hylkivä. Kuitenkin tarvittaessa voit pestä koiran miedolla koirashampoolla.
  • Trimmaus on hyvä tehdä tarvittaessa, esimerkiksi tassujen karvojen leikkaaminen ja korvien siistiminen.
  • Greenland Dogin turkki voi muuttua erityisen paksuksi ja takkuiseksi talvella, joten silloin saattaa tarvita enemmän huomiota harjauksen suhteen.

Muista myös tarkistaa säännöllisesti koiran korvat, kynnet ja hampaat osana yleistä hyvinvointia ja terveyden ylläpitoa.

Greenland Dogin hinta

Greenland Dogin elinikä

Greenland Dogin elinikä on yleensä noin 10-14 vuotta.

Elinikään vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhuolto. Säännölliset eläinlääkärikäynnit ja terveellinen elämäntapa voivat auttaa pidentämään Greenland Dogin elinikää.

Greenland Dogin terveys

Greenland Dog on yleisesti terve rotu, joka voi elää jopa 12-14 vuoden ikään. Rotu on kestävä ja vahva, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia, kuten lonkka- ja kyynärnivelten dysplasiaa sekä silmäsairauksia.

On tärkeää pitää Greenland Dogin paino hallinnassa ja tarjota sille riittävästi liikuntaa, jotta se pysyy terveenä ja hyvässä kunnossa. Säännölliset eläinlääkärintarkastukset auttavat tunnistamaan mahdolliset terveysongelmat varhaisessa vaiheessa.

Greenland Dogin turkin hoito vaatii myös säännöllistä harjaamista, erityisesti turkin vaihtumisen aikana. Lisäksi rotu voi olla herkkä lämpötilan vaihteluille, joten on tärkeää varmistaa, että koira pysyy viileänä kuumina päivinä.

Greenland Dogin sopii ihmisille, joka

on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja.

on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä Greenland Dog voi olla itsenäinen ja haastava rotu.

asuu alueella, jossa on tilaa ja mahdollisuus ulkoiluttaa koiraa usein, sillä Greenland Dog tarvitsee paljon tilaa ja liikuntaa.

Greenland Dogin lähteet