Griffon bruxellois (Brusselsin griffoni)

Korkeus: noin 18-20 cm
Korkeus: 18-20 cm
Paino: 3-6 kg (uros)
Paino: 3-6 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Belgian griffon, Brussels Griffon, Griffon Belge

Mikä on Griffon bruxellois (Brusselsin griffoni)

Griffon bruxellois eli Brusselsin griffoni on pienikokoinen ja eloisa koirarotu, joka on peräisin Belgiasta. Tämä rotu tunnetaan erityisesti karvaisesta ulkonäöstään ja iloisesta luonteestaan. Brusselsin griffoni on seurakoira, joka rakastaa olla ihmisten seurassa ja osallistua perheen arkeen.

Tämä rotu on älykäs ja oppivainen, mutta saattaa olla hieman itsepäinen ja omalaatuinen. Brusselsin griffoni tarvitsee säännöllistä liikuntaa ja aktivointia, jotta se pysyy terveenä ja onnellisena. Rotu soveltuu hyvin myös kaupunkiympäristöön, kunhan sille tarjotaan riittävästi liikuntaa ja virikkeitä.

Griffon bruxellois on yleensä ystävällinen ja leikkisä muiden koirien ja ihmisten kanssa. Rotu on myös hellyydenkipeä ja nauttii läheisyydestä omistajansa kanssa. Brusselsin griffoni on siis oiva valinta perheen lemmikiksi niille, jotka kaipaavat seuraa ja iloa arkeensa.

Griffon bruxellois (Brusselsin griffoni) historia

Griffon bruxellois, joka tunnetaan myös nimellä Brusselsin griffoni, on pienikokoinen koirarotu, joka on peräisin Belgiasta. Rotu sai alkunsa 1800-luvun lopulla, kun belgialaiset kasvattajat alkoivat risteyttää erilaisia pieniä koirarotuja keskenään.

Griffon bruxellois oli alun perin suunniteltu rotu, joka oli tarkoitettu seurakoiraksi ja seurusteluun. Ne olivat suosittuja aristokraattien ja porvaristojen keskuudessa, ja niitä pidettiin usein lemmikkeinä hienostuneissa kaupunkiympäristöissä.

Rotu on tunnettu karvaisesta ulkonäöstään ja ilmeikkäästä naamastaan. Griffon bruxellois on myös älykäs, leikkisä ja seurallinen koira, joka sopii hyvin perhekoiraksi. Nykyään Brusselsin griffoni on suosittu rotu ympäri maailmaa, ja sitä arvostetaan edelleen seurakoirana ja lemmikkinä.

Griffon bruxellois (Brusselsin griffoni) luonne

Griffon bruxellois on iloinen, leikkisä ja seurallinen koirarotu. Ne ovat älykkäitä ja oppivat nopeasti uusia asioita. Griffon bruxellois on myös rohkea ja itsevarma, mutta samalla se voi olla hieman omistautunut omistajalleen. Ne ovat yleensä ystävällisiä muiden koirien ja ihmisten kanssa, mutta voivat olla hieman varautuneita vieraita kohtaan. Griffon bruxellois tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Griffon bruxelloisn haasteet

  • Altistuminen silmä- ja hengitystieongelmille
  • Herkkä iho ja allergiat
  • Altistuminen nivelongelmille
  • Haastava koulutettavuus ja itsepäisyys
  • Tarve sosiaalistaa pentua hyvin varhaisessa vaiheessa

Griffon bruxellois (Brusselsin griffoni) koko

Griffon bruxellois on pienikokoinen koirarotu, joka painaa yleensä noin 3-6 kiloa ja on noin 18-20 senttimetriä korkea. Ne ovat siis hyvin pieniä ja kevyitä koiria.

Griffon bruxellois (Brusselsin griffoni) turkinhoito

Griffon bruxellois on pieni rotu, jolla on karkea ja karvainen turkki. Turkinhoito on tärkeä osa tämän rodun hoitoa, ja se vaatii säännöllistä huolenpitoa.

Griffon bruxelloisin turkki tulee harjata vähintään kerran viikossa, mieluiten useammin. Harjaamalla turkki pysyy siistinä ja estetään takkujen muodostuminen. Lisäksi koiran turkki tulee trimmata säännöllisesti, jotta se pysyy terveenä ja hyväkuntoisena.

Koiran korvat tulee myös tarkistaa ja tarvittaessa puhdistaa säännöllisesti, jotta korvat pysyvät terveinä. Hampaiden harjaaminen on myös tärkeä osa koiran hyvinvointia, joten sitä tulisi tehdä säännöllisesti.

Griffon bruxelloisille suositellaan myös kynsien leikkaamista säännöllisesti, jotta ne eivät kasva liian pitkiksi ja aiheuta koiralle epämukavuutta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Griffon bruxelloisin turkinhoito vaatii säännöllistä harjaamista, trimmaamista, korvien ja hampaiden tarkistamista sekä kynsien leikkaamista. Näillä toimenpiteillä varmistetaan koiran hyvinvointi ja terveys.

Griffon bruxellois (Brusselsin griffoni) hinta

Griffon bruxellois elinikä

Griffon bruxellois elää yleensä noin 12-15 vuoden ikäiseksi, mutta terveillä yksilöillä voi olla pidempikin elinikä.

Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, ympäristö ja yleinen terveydenhoito. On tärkeää huolehtia koiran terveydestä ja hyvinvoinnista sen koko elämän ajan, jotta se voi elää mahdollisimman pitkään ja terveenä.

Griffon bruxellois terveys

Griffon bruxellois on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat patellaluksaatio eli polvilumpion sijoiltaanmeno, silmäsairaudet ja hengitysvaikeudet. On tärkeää huolehtia koiran terveydestä säännöllisillä eläinlääkärikäynneillä ja pitää huolta sen hyvinvoinnista.

Griffon bruxellois sopii ihmisille, joka

– etsii seurallista ja leikkisää lemmikkiä

– asuu kerrostalossa tai pienessä asunnossa, sillä se on pienikokoinen rotu

– on valmis sitoutumaan säännölliseen turkin hoitoon, sillä griffon bruxelloisilla on pitkä ja karhea turkki

– haluaa koiran, joka on älykäs ja oppivainen, mutta saattaa olla hieman itsepäinen

– nauttii ulkoilusta ja liikunnasta, sillä griffon bruxellois on energinen rotu

Griffon bruxellois (Brusselsin griffoni) lähteet