Griffon bruxellois

Korkeus: noin 18-20 cm
Korkeus: noin 18-20 cm
Paino: 3-6 kg (uros)
Paino: 3-6 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Belgian griffon, Brussels griffon

Mikä on Griffon bruxellois

Griffon bruxellois on pienikokoinen koirarotu, joka tunnetaan myös nimellä belgianpaimenkoira. Se on peräisin Belgiasta ja kuuluu seurakoirien ryhmään. Griffon bruxellois on tunnettu rohkeudestaan, älykkyydestään ja leikkisyydestään.

Tämä rotu on yleensä alle 5 kiloa painava ja sillä on karvapeite, joka voi olla joko karkea ja karhean tuntuinen tai pehmeä ja silkkimäinen. Griffon bruxelloisilla on suuret, pyöreät silmät ja pystyt korvat.

Griffon bruxellois on erinomainen seurakoira, joka rakastaa olla ihmisten seurassa. Se on leikkisä ja energinen rotu, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Griffon bruxellois on myös älykäs ja oppivainen, joten se sopii hyvin erilaisiin koulutustehtäviin.

Griffon bruxelloisn historia

Griffon bruxellois on belgialainen koirarotu, joka on saanut nimensä Brysselin kaupungista. Rotu on peräisin 1800-luvun lopulta, ja sitä pidettiin alun perin rotuna, joka oli suosittu belgialaisten kaupunkilaisten keskuudessa.

Griffon bruxellois on kehittynyt risteyttämällä belgialaisia maatiaiskoiria ja erilaisia pieniä kääpiökoiria. Rotu on tunnettu rohkeudestaan, älykkyydestään ja leikkisyydestään. Griffon bruxellois on myös erittäin seurallinen ja kiintyy vahvasti omistajaansa.

Nykyään Griffon bruxellois on suosittu seurakoira ympäri maailmaa. Rotu on myös esiintynyt useissa elokuvissa ja televisiosarjoissa, mikä on lisännyt sen suosiota entisestään.

Griffon bruxellois’n luonne

Griffon bruxellois on iloinen, leikkisä ja seurallinen koirarotu. Ne ovat älykkäitä ja oppivat nopeasti uusia asioita. Griffon bruxellois’t ovat usein hyvin kiintyneitä omistajiinsa ja nauttivat huomiosta. Ne voivat olla hieman itsepäisiä, mutta ovat yleisesti ottaen ystävällisiä ja sosiaalisia koiria. Griffon bruxellois’t ovat myös rohkeita ja energisiä, ja ne tarvitsevat säännöllistä liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina.

Griffon bruxellois’n haasteet

 • Pieni koko voi aiheuttaa haasteita muiden isompien koirien kanssa leikkiessä tai ulkoillessa.
 • Terveysongelmat, kuten silmä- ja hengitystieongelmat, voivat olla yleisiä tässä rodussa.
 • Griffon bruxellois’ta voi olla vaikea kouluttaa, sillä ne voivat olla itsepäisiä ja omalaatuisia.
 • Rodun turkki vaatii säännöllistä hoitoa ja trimmaamista, mikä voi olla aikaa vievää ja kallista.
 • Griffon bruxellois’ta voi olla vaikea saada yhteensopivaksi muiden lemmikkien kanssa, sillä ne voivat olla territoriaalisia ja mustasukkaisia.

  Griffon bruxellois’n koko

  Griffon bruxellois on pienikokoinen rotu, joka painaa yleensä noin 3-6 kiloa ja on noin 18-20 senttimetriä korkea. Ne ovat siis todella pieniä ja kevyitä koiria.

  Griffon bruxellois’n turkinhoito

  Griffon bruxellois’n turkki vaatii säännöllistä hoitoa pitääkseen sen hyvässä kunnossa. Turkki on karkea ja karheahko, ja se voi takkuuntua helposti, joten päivittäinen harjaus on suositeltavaa. Harjausta kannattaa tehdä pehmeällä harjalla tai kammalla, jotta vältetään turkin vaurioituminen.

  Kylpeminen ei ole välttämätöntä usein, mutta tarvittaessa koira voidaan pestä miedolla koirashampoolla. Turkki kannattaa kuivata huolellisesti pesun jälkeen, jotta iho ei ärsyynny. Korvat kannattaa tarkistaa säännöllisesti ja tarvittaessa puhdistaa, samoin kynnet kannattaa leikata tarvittaessa.

  Griffon bruxellois’n turkki kannattaa leikata säännöllisesti, jotta se pysyy siistinä ja helpommin hoidettavana. Turkki kannattaa leikata ammattilaisen toimesta, jos et ole varma omista taidoistasi. Lisäksi on tärkeää huomioida, että turkin leikkaaminen voi vaikuttaa koiran ulkonäköön ja sen kykyyn säännellä kehon lämpötilaa.

  Griffon bruxelloisn hinta

  Griffon bruxellois -pentujen hinta Suomessa vaihtelee yleisesti 1000-2000 euron välillä. Hintaan vaikuttavat muun muassa pentujen sukutaulu, vanhempien näyttelymenestys ja kasvattajan maine. Lisäksi pentujen hintaan voi vaikuttaa myös niiden terveystarkastukset ja rokotukset.

  Griffon bruxellois’n elinikä

  Griffon bruxellois’n elinikä on yleensä noin 12-15 vuotta. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. On tärkeää pitää huolta koiran terveydestä ja hyvinvoinnista, jotta se voi elää mahdollisimman pitkään ja terveenä.

  Griffon bruxellois’n terveys

  Griffon bruxellois on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia griffon bruxelloisilla ovat patellaluksaatio eli polvilumpion sijoiltaanmeno, silmäsairaudet kuten kaihi ja silmänpohjan rappeuma, sekä hengitysvaikeudet johtuen lyhyestä kuonosta. On tärkeää huolehtia griffon bruxelloisin oikeasta ruokavaliosta, liikunnasta ja terveystarkastuksista säännöllisesti. Terveellinen elämäntapa voi auttaa ehkäisemään mahdollisia terveysongelmia.

  Griffon bruxellois sopii ihmisille, joka

  on valmis sitoutumaan aktiiviseen ja leikkisään koiranpitoon.

  haluaa seurallisen ja leikkisän koiran, joka rakastaa huomiota.

  on valmis harjaamaan koiran turkkia säännöllisesti, sillä Griffon bruxelloisilla on pitkä ja karhea turkki.

  Griffon bruxellois lähteet