Griffon nivernais

Korkeus: noin 55-60 cm
Korkeus: 55-60 cm
Paino: 20-24 kg (uros)
Paino: 20-25 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Nivernaisin griffoni

Mikä on Griffon nivernais

Griffon nivernais on ranskalainen koirarotu, joka tunnetaan erityisesti metsästyksessä. Se on keskikokoinen ja vahvarakenteinen koira, jolla on karkeaa ja karheaa turkkia. Griffon nivernais on älykäs ja rohkea koira, joka on myös erittäin hyvä hajuaistinsa ansiosta.

Tämä rotu on peräisin Nivernaisin alueelta Ranskasta, ja sitä käytetään edelleen metsästyksessä, erityisesti lintujen metsästyksessä. Griffon nivernais on myös hyvä seurakoira, joka on omistautunut ja ystävällinen perheelleen.

Griffon nivernaisn historia

Griffon nivernais on ranskalainen koirarotu, joka on peräisin Nivernaisin alueelta Keski-Ranskasta. Rotu on perinteisesti käytetty metsästyksessä, erityisesti lintujen metsästyksessä.

Griffon nivernais on vanha rotu, jonka alkuperä juontaa juurensa keskiajalle. Rotua on kehitetty vuosisatojen ajan metsästysominaisuuksien parantamiseksi, ja se on nykyään arvostettu metsästyskoira Ranskassa ja muualla maailmassa.

Griffon nivernais on keskikokoinen ja vahvarakenteinen koira, jolla on karkea ja karvainen turkki. Rotu on älykäs, rohkea ja itsenäinen, ja se on erinomainen metsästyskumppani monenlaisissa olosuhteissa.

Griffon nivernais on harvinainen rotu, mutta se on säilyttänyt suosionsa metsästyskoirana ja se on edelleen suosittu valinta metsästäjien keskuudessa ympäri maailmaa.

Griffon nivernais’n luonne

Griffon nivernais on eloisa, ystävällinen ja leikkisä koirarotu. Ne ovat älykkäitä ja oppivat nopeasti uusia asioita. Griffon nivernaisit ovat myös rohkeita ja itsenäisiä, mutta samalla ne ovat hyvin kiintyneitä omistajiinsa. Ne ovat hyviä perhekoiria ja tulevat yleensä hyvin toimeen lasten ja muiden lemmikkien kanssa. Griffon nivernaisit ovat myös erittäin aktiivisia ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina.

Griffon nivernaisn haasteet

 • Alhainen energiataso: Griffon nivernaisit eivät ole kovin energisiä koiria ja saattavat tarvita kannustusta liikuntaan ja aktiviteetteihin.
 • Itsepäisyys: Tämä rotu saattaa olla itsepäinen ja vaatia johdonmukaista ja kärsivällistä koulutusta.
 • Aggressiivisuus muita koiria kohtaan: Griffon nivernaisit voivat olla aggressiivisia muita koiria kohtaan, joten sosiaalistaminen on tärkeää.
 • Herkkä iho: Tämän rodun koirilla voi olla herkkä iho, joka vaatii erityistä huolenpitoa ja hoitoa.

  Griffon nivernaisn koko

  Griffon nivernais on keskikokoinen koira, uroksilla säkäkorkeus on noin 55-60 cm ja nartuilla noin 50-55 cm. Paino vaihtelee yleensä 20-25 kg välillä.

  Griffon nivernais’n turkinhoito

  Griffon nivernais on keskikokoinen metsästyskoira, jolla on karkea ja karvainen turkki. Turkinhoito on tärkeä osa tämän rodun hyvinvointia ja ulkonäköä. Alla on muutamia ohjeita Griffon nivernais’n turkinhoitoon:

  • Päivittäinen harjaus on suositeltavaa pitää turkki hyvässä kunnossa ja estää takkujen muodostumista.
  • Kylpyjä ei tarvitse antaa usein, mutta tarvittaessa voit pestä koiran miedolla koirashampoolla.
  • Trimmaus on suositeltavaa tehdä säännöllisesti, erityisesti turkin pituuden ja muodon ylläpitämiseksi.
  • Korvat tulee tarkistaa ja tarvittaessa puhdistaa säännöllisesti, jotta estetään korvatulehduksia.
  • Kynsien leikkaaminen on tärkeää, jotta koiran kävely on mukavaa eikä kynnet kasva liian pitkiksi.

  Noudata näitä ohjeita ja pidä Griffon nivernais’n turkki hyvässä kunnossa ja terveenä.

  Griffon nivernaisn hinta

  Griffon nivernaisin elinikä

  Griffon nivernaisin elinikä on yleensä noin 12-15 vuotta. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. On tärkeää pitää huolta koiran terveydestä ja hyvinvoinnista sen koko elämän ajan, jotta se voi elää mahdollisimman pitkään ja terveenä.

  Griffon nivernais’n terveys

  Griffon nivernais on yleisesti terve rotu, joka ei kärsi suurista perinnöllisistä terveysongelmista. Rotu on kuitenkin altis joillekin yleisille koirien terveysongelmille, kuten lonkka- ja kyynärnivelten dysplasialle sekä silmäsairauksille. On tärkeää pitää Griffon nivernaisin turkki hyvässä kunnossa ja huolehtia niiden säännöllisestä liikunnasta ja terveellisestä ruokavaliosta.

  Griffon nivernais sopii ihmisille, joka

  – on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä Griffon nivernais tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja.

  – on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä Griffon nivernais voi olla itsepäinen ja vaatii johdonmukaista koulutusta.

  – asuu maaseudulla tai omakotitalossa, sillä Griffon nivernais tarvitsee tilaa ja mahdollisuuden juosta vapaana.

  – on valmis harjaamaan koiraa säännöllisesti, sillä Griffon nivernaisilla on pitkä ja karhea turkki, joka vaatii hoitoa.

  Griffon nivernais lähteet