Hannoverinajokoira

Korkeus: 50-60 cm
Korkeus: 50-60 cm
Paino: 35-45 kg (uros)
Paino: 20-25 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Hannoverinajokoira tunnetaan myös nimillä Hannoverinajava, Hannoverinajuri, Hannoverinajava ja Hannoverinajuri.

Mikä on Hannoverinajokoira

Hannoverinajokoira on saksalainen koirarotu, joka on alun perin kehitetty metsästyskoiraksi. Se on keskikokoinen ja vahvarakenteinen koira, jolla on pitkä ja tiheä karvapeite. Hannoverinajokoiran uskotaan polveutuvan vanhoista saksalaisista metsästyskoirista ja se on erinomainen jäljestäjä ja haukkujakoira.

Tämä rotu on älykäs, rohkea ja itsenäinen, mutta samalla se on myös ystävällinen ja hellyydenkipeä perheenjäsen. Hannoverinajokoira tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä. Se sopii hyvin aktiiviselle omistajalle, joka harrastaa esimerkiksi metsästystä tai agilityä.

Hannoverinajokoira

Hannoverinajokoira on peräisin Saksasta ja se on perinteisesti ollut metsästyskoira. Rotu on saanut nimensä Hannoverin kaupungista, jossa sitä alettiin kehittää 1800-luvun lopulla. Hannoverinajokoiraa on jalostettu erityisesti ajokoiraksi, joka on taitava jäljittäjä ja erinomainen haukkujakoira.

Rotu on kehittynyt risteyttämällä erilaisia metsästyskoiria, kuten beagleja, basset houndeja ja foxhoundeja. Hannoverinajokoiraa käytetään edelleen aktiivisesti metsästyksessä, erityisesti hirven ja villisian metsästyksessä.

Hannoverinajokoiraa pidetään erittäin älykkäänä ja ystävällisenä koirana, joka sopii hyvin myös perhekoiraksi. Rotu on suhteellisen harvinainen Suomessa, mutta se on saavuttanut suosiota metsästyskoirana ja seurakoirana.

Hannoverinajokoira

Hannoverinajokoira on älykäs, rohkea ja itsenäinen rotu. Ne ovat erittäin energisiä ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina. Hannoverinajokoirat ovat myös erittäin uskollisia ja omistautuneita perheelleen. Ne voivat olla hieman varautuneita vieraita kohtaan, mutta ovat yleensä ystävällisiä ja leikkisiä perheenjäseniä. Hannoverinajokoirat ovat myös erinomaisia metsästyskoiria ja nauttivat työskentelystä ihmisen kanssa.

Hannoverinajokoira haasteet

 • Tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena
 • Saattaa olla haastava koulutettava, sillä se on älykäs ja itsenäinen rotu
 • Voi olla aggressiivinen tai dominoiva muiden koirien kanssa, joten sosiaalistaminen on tärkeää
 • Vaatii paljon huomiota ja seuraa, jotta se ei kehity eroahdistuksesta tai muista käytösongelmista

  Hannoverinajokoira

  Hannoverinajokoira on keskikokoinen rotu, urosten säkäkorkeus on noin 50-55 cm ja narttujen 48-53 cm. Paino vaihtelee yleensä 25-35 kg välillä.

  Hannoverinajokoiran turkinhoito

  Hannoverinajokoiran turkki on lyhyt ja tiheä, joten se ei vaadi kovin paljoa hoitoa. Riittää, että harjaat koiraa säännöllisesti pitääksesi turkin hyvässä kunnossa. Voit käyttää kumiharjaa tai harjaa, joka sopii lyhyelle turkille.

  Kylpeminen ei yleensä ole tarpeen, mutta tarvittaessa voit pestä koiran miedolla koirashampoolla. Muista kuitenkin, että liian usein peseminen voi kuivattaa koiran ihon ja turkin.

  Trimmausta ei yleensä tarvita, mutta kynsien leikkaaminen ja korvien puhdistaminen kannattaa tehdä säännöllisesti. Tarkista myös koiran hampaat ja puhdista ne tarvittaessa.

  Hannoverinajokoiran hinta

  Hannoverinajokoira

  Hannoverinajokoiran elinikä on keskimäärin 10-12 vuotta.

  Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, ympäristö ja yleinen terveydenhuolto.

  Hannoverinajokoira terveys

  Hannoverinajokoirat ovat yleisesti terveitä ja kestäviä koiria. Rotu on jalostettu metsästyskäyttöön, joten niillä on hyvä fyysinen kunto ja kestävyys. Hannoverinajokoirilla voi kuitenkin esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia, kuten lonkka- ja kyynärnivelten dysplasiaa sekä silmäsairauksia. On tärkeää huolehtia koiran terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla.

  Hannoverinajokoira sopii ihmisille, joka

  – on aktiivinen ja liikunnallinen

  – haluaa harrastaa koiran kanssa esimerkiksi metsästystä tai agilityä

  – pystyy tarjoamaan koiralle paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

  – on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen

  Hannoverinajokoiran lähteet