Hanoverian Scenthound

Korkeus: 50-55 cm
Korkeus: 50-55 cm
Paino: 40-50 kg (uros)
Paino: 40-50 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Hannoverinajokoira

Mikä on Hanoverian Scenthound

Hanoverian Scenthound on perinteinen metsästyskoirarotu, joka on peräisin Saksasta. Se on keskikokoinen ja vahvarakenteinen koira, jolla on erinomainen hajuaisti. Hanoverian Scenthoundia käytetään pääasiassa metsästyskoirana, erityisesti jäljestys- ja hajutyöskentelyssä.

Tämä rotu on ystävällinen, älykäs ja omistautunut perheelleen. Hanoverian Scenthound on myös energinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Hanoverian Scenthound on harvinaisempi rotu, mutta se on erinomainen valinta aktiiviselle omistajalle, joka haluaa metsästyskoiran ja seurakoiran yhdistelmän.

Hanoverian Scenthoundin historia

Hanoverian Scenthound on perinteinen metsästyskoirarotu, joka on peräisin Saksasta. Rotu tunnetaan erinomaisesta hajuaististaan ja kyvystään jäljittää saalista metsästysretkillä. Hanoverian Scenthoundia on käytetty metsästyksessä jo vuosisatojen ajan, ja se on erityisen suosittu metsästyskoira Saksassa ja muissa Keski-Euroopan maissa.

Rotu on kehittynyt vuosisatojen aikana erilaisten metsästyskoirien risteytyksistä, ja se on jalostettu erityisesti metsästämään villisikoja ja muita riistaeläimiä. Hanoverian Scenthound on keskikokoinen ja vahvarakenteinen koira, jolla on erinomainen kestävyys ja hyvä haukkuminen metsästyksen aikana.

Hanoverian Scenthoundin rotumääritelmä vahvistettiin virallisesti 1800-luvulla, ja siitä lähtien rotu on säilyttänyt suosionsa metsästyskoirana. Nykyään Hanoverian Scenthoundia käytetään edelleen metsästyksessä, mutta se on myös suosittu seurakoira monissa maissa ympäri maailmaa.

Hanoverian Scenthoundin luonne

Hanoverian Scenthound on ystävällinen, lempeä ja älykäs rotu. Ne ovat erittäin sosiaalisia koiria, jotka tulevat hyvin toimeen ihmisten ja muiden eläinten kanssa. Hanoverian Scenthoundit ovat myös erittäin energisiä ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina.

Tämä rotu on erinomainen metsästyskoira, joka on erikoistunut hajuaistinsa käyttöön. Ne ovat erinomaisia jäljestäjiä ja nauttivat seuraamisesta ja metsästyksestä. Hanoverian Scenthoundit ovat myös erittäin älykkäitä ja oppivat nopeasti uusia asioita.

Koska Hanoverian Scenthoundit ovat niin sosiaalisia ja energisiä, ne tarvitsevat paljon huomiota ja aktiviteetteja pitääkseen ne tyytyväisinä. Ne ovat erinomaisia perhekoiria, jotka rakastavat viettää aikaa ihmisten kanssa ja osallistua erilaisiin aktiviteetteihin.

Hanoverian Scenthoundin haasteet

 • Yleinen terveysongelma on lonkkaniveldysplasia, joka voi aiheuttaa kipua ja liikkumisvaikeuksia.
 • Rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja, joten omistajan tulee varata aikaa ja energiaa koiran liikuttamiseen.
 • Hanoverian Scenthound on metsästyskoira, joten se saattaa olla taipuvainen jahtiin lähtiessään, mikä voi aiheuttaa haasteita hallinnassa ja koulutuksessa.
 • Rotu saattaa olla äänekäs ja haukkuherkkä, mikä voi aiheuttaa ongelmia naapureiden kanssa.

  Hanoverian Scenthoundin koko

  Hanoverian Scenthound on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 50-55 cm korkeita ja narttujen hieman pienempiä. Paino vaihtelee yleensä 35-45 kilon välillä. Rotu on vahvarakenteinen ja lihaksikas.

  Hanoverian Scenthoundin turkinhoito

  Hanoverian Scenthound on keskikokoinen metsästyskoira, jolla on lyhyt ja tiheä turkki. Turkinhoito on suhteellisen helppoa, mutta se vaatii säännöllistä huolenpitoa pitääkseen koiran turkin terveenä ja kiiltävänä.

  Hanoverian Scenthoundin turkki on lyhyt, mutta se voi kerätä likaa ja roskia ulkoillessa. Siksi on tärkeää harjata koiraa säännöllisesti, esimerkiksi kerran viikossa. Harjaamalla poistetaan irtoavaa karvaa ja estetään takkujen muodostuminen.

  Koiran korvat tulisi tarkistaa ja tarvittaessa puhdistaa säännöllisesti, erityisesti jos koira ui tai ulkoilee kosteissa olosuhteissa. Kynsien leikkaaminen on myös tärkeää, jotta ne eivät kasva liian pitkiksi ja aiheuta kipua koiralle.

  Hanoverian Scenthoundin turkki ei vaadi usein pesua, mutta tarvittaessa se voidaan pestä miedolla koirashampoolla. Koiran turkki kannattaa kuivata hyvin pesun jälkeen, jotta iho ei kostu ja altistu tulehduksille.

  Yleisesti ottaen Hanoverian Scenthoundin turkinhoito on melko vaivatonta, kun sitä tehdään säännöllisesti ja huolellisesti. Säännöllinen turkinhoito auttaa myös vähentämään karvanlähtöä ja pitämään koiran ihon terveenä.

  Hanoverian Scenthoundin hinta

  Hanoverian Scenthoundin elinikä

  Hanoverian Scenthoundin elinikä on keskimäärin noin 10-12 vuotta.

  Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi rodun geneettiset taipumukset sairauksiin, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydenhoito ja elinolosuhteet.

  Hanoverian Scenthoundin terveys

  Hanoverian Scenthound on yleisesti terve rotu, joka ei kärsi suurista perinnöllisistä terveysongelmista. Rotu on kestävä ja aktiivinen, ja sen odotettavissa oleva elinikä on noin 10-12 vuotta.

  On kuitenkin tärkeää pitää Hanoverian Scenthoundin korvat puhtaina ja kuivina, sillä ne voivat olla alttiita korvatulehduksille. Lisäksi rotu saattaa olla altis lihavuudelle, joten ruokinnassa on hyvä olla tarkkana ja tarjota riittävästi liikuntaa.

  Säännölliset eläinlääkärintarkastukset, rokotukset ja asianmukainen hoito pitävät Hanoverian Scenthoundin terveenä ja onnellisena koko elämänsä ajan.

  Hanoverian Scenthoundin sopii ihmisille, joka

  on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja.

  on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä Hanoverian Scenthound voi olla itsepäinen ja vaatii johdonmukaista ohjausta.

  asuu maaseudulla tai omakotitalossa, sillä tämä rotu tarvitsee tilaa ja mahdollisuuden juosta vapaana.

  rakastaa metsästystä ja ulkoilmaelämää, sillä Hanoverian Scenthound on alun perin metsästyskoira ja nauttii seuraamisesta ja hajujen jäljittämisestä.

  Hanoverian Scenthoundin lähteet