Havannankoira

Korkeus: noin 23-27 cm
Korkeus: noin 23-27 cm
Paino: 3-6 kg (uros)
Paino: 3-6 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Havannanbichon

Mikä on Havannankoira

Havannankoira on pieni ja eloisa koirarotu, joka on peräisin Kuubasta. Ne tunnetaan erityisesti pitkästä ja silkkisestä turkistaan, joka voi olla eri värejä kuten valkoinen, musta, ruskea tai harmaa. Havannankoirat ovat älykkäitä, ystävällisiä ja leikkisiä koiria, jotka ovat erinomaisia seurakoiria perheille.

Havannankoiran historia

Havannankoira on peräisin Kuubasta ja se on saanut nimensä maan pääkaupungista Havannasta. Rotu on kehittynyt sekoittamalla erilaisia espanjalaisia ja itämaisia koirarotuja, ja sitä on alun perin käytetty seurakoirana ja metsästyskumppanina.

Havannankoira on tunnettu älykkyydestään, leikkisyydestään ja ystävällisestä luonteestaan. Se on myös erittäin sosiaalinen koira, joka rakastaa olla ihmisten seurassa. Havannankoira on myös erittäin hyvä koulutettava ja se soveltuu hyvin erilaisiin harrastuksiin, kuten agilityyn ja tottelevaisuuskoulutukseen.

Havannankoira on suosittu rotu ympäri maailmaa, ja se on myös saavuttanut menestystä näyttelyissä ja kilpailuissa. Rotu on myös erittäin suosittu lemmikki niin perheiden kuin yksin asuvienkin keskuudessa.

Havannankoira

Havannankoira on iloinen, leikkisä ja ystävällinen rotu. Ne ovat älykkäitä ja oppivat nopeasti uusia asioita. Havannankoirat ovat myös seurallisia ja rakastavat olla perheensä kanssa. Ne ovat lempeitä ja helppoja kouluttaa, mutta saattavat olla hieman itsepäisiä. Havannankoirat ovat myös energisiä ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina. Yleisesti ottaen havannankoirat ovat hyvin sosiaalisia ja sopivat hyvin perhekoiriksi.

Havannankoiran haasteet

  • Havannankoira tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena. Omistajan tulee varata aikaa päivittäisille lenkeille ja leikeille.
  • Havannankoira voi olla taipuvainen erilaisiin terveysongelmiin, kuten allergioihin ja silmäsairauksiin. Säännöllinen eläinlääkärin tarkastus on tärkeää.
  • Havannankoira voi olla hyvin seurallinen ja kiintyä vahvasti omistajaansa, mikä voi aiheuttaa eroahdistusta ja muita käytösongelmia, jos sitä jätetään yksin pitkiä aikoja.
  • Havannankoira voi olla itsepäinen ja vaativa koulutettava, joten omistajan tulee olla johdonmukainen ja kärsivällinen sen kanssa.

Havannankoira

Havannankoira on pienikokoinen rotu, uroksen säkäkorkeus on noin 23-27 cm ja nartun 21-25 cm. Paino vaihtelee yleensä 3-6 kg välillä. Havannankoira on siis kompaktin kokoinen ja sopii hyvin esimerkiksi asuntoelämään.

Havannankoiran turkinhoito

Havannankoira on pitkäkarvainen rotu, joka vaatii säännöllistä ja huolellista turkinhoitoa pitääkseen turkkinsa terveenä ja kauniina. Havannankoira ei karvaa paljon, mutta sen turkki voi helposti takkuuntua, joten päivittäinen harjaus on tärkeää.

Harjaa havannankoira päivittäin pehmeällä harjalla tai kammalla poistaaksesi takut ja irtoavat karvat. Käytä myös hoitoaineita ja turkinhoitotuotteita tarvittaessa pitääksesi turkin pehmeänä ja kiiltävänä.

Kylpyjä havannankoira tarvitsee harvoin, noin kerran kuukaudessa riittää. Käytä koirille tarkoitettua shampoota ja hoitoainetta, ja varmista että turkki kuivataan kunnolla pesun jälkeen välttääksesi ihon ärsytystä.

Trimmaus on myös osa havannankoiran turkinhoitoa. Trimmaa turkki säännöllisesti leikkaamalla tassujen karvat, siistimällä korvat ja leikkaamalla tarvittaessa turkin pituutta. Jos et ole varma miten trimmaus tehdään oikein, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen.

Havannankoiran hinta

Havannankoira

Havannankoira elää yleensä noin 12-15 vuotta.

Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydentila ja elinolosuhteet.

Havannankoira terveys

Havannankoirat ovat yleisesti terveitä ja kestäviä koiria. Rotu ei ole altis monille perinnöllisille sairauksille, mutta kuten kaikilla koirilla, myös havannankoirilla voi esiintyä joitakin terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia havannankoirilla voivat olla esimerkiksi patellaluksaatio, silmäsairaudet ja allergiat.

On tärkeää huolehtia havannankoiran terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla, terveellisellä ruokavaliolla, riittävällä liikunnalla ja hyvällä hygienialla. Lisäksi havannankoiran turkin säännöllinen harjaus ja trimmaus auttavat pitämään sen terveenä ja hyvinvoivana.

Havannankoira sopii ihmisille, joka

– etsii seurallista ja leikkisää lemmikkiä

– haluaa koiran, joka on helppo kouluttaa ja oppii nopeasti uusia temppuja

– kaipaa koiraa, joka tulee hyvin toimeen lasten ja muiden lemmikkien kanssa

– on valmis sitoutumaan aktiiviseen ja monipuoliseen liikuntaan koiran kanssa

Havannankoiran lähteet