Hokkaido

Korkeus: 48-52 cm
Korkeus: 48-51 cm
Paino: 20-30 kg (uros)
Paino: 20-30 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Ainu, Ainu-ken, Seta, Ainu dog

Mikä on Hokkaido

Hokkaido on japanilainen koirarotu, joka on peräisin Hokkaidon saarelta Japanista. Se on keskikokoinen ja vahva rotu, joka on alun perin kehitetty metsästykseen ja vahtikoiraksi. Hokkaido on myös tunnettu uskollisuudestaan ja rohkeudestaan.

Tämä rotu on erittäin itsenäinen ja älykäs, mutta samalla se on myös erittäin omistautunut perheelleen. Hokkaido on erinomainen valinta aktiiviselle omistajalle, joka pystyy tarjoamaan sille riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja.

Hokkaido on myös erittäin hyvä vahtikoira, sillä se on valpas ja varautunut vieraita kohtaan. Rotu on yleensä terve ja kestävä, mutta se saattaa tarvita runsaasti liikuntaa ja henkistä stimulaatiota pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Hokkaidon historia

Hokkaido on alkuperäinen japanilainen koirarotu, joka on saanut nimensä Japanin toiseksi suurimmalta saarelta, Hokkaidolta. Rotu on peräisin alkuperäisistä japanilaisista koirista, joita käytettiin metsästyksessä ja vartioinnissa.

Hokkaido on tunnettu vahvasta ja itsenäisestä luonteestaan sekä rohkeudestaan. Sitä käytettiin alun perin karhujen ja villisikojen metsästykseen, ja se on edelleen suosittu metsästyskoira Japanissa.

Hokkaido on myös suosittu seurakoira Japanissa, ja se on tunnettu uskollisuudestaan ja sitoutumisestaan omistajaansa. Rotu on harvinainen muualla maailmassa, mutta se on saavuttanut suosiota erityisesti metsästys- ja koiraharrastajien keskuudessa.

Hokkaidon luonne

Hokkaido on rohkea, itsenäinen ja älykäs koirarotu. Se on erittäin uskollinen omistajalleen ja perheelleen, mutta saattaa olla vieraille hieman varautunut. Hokkaido on myös erittäin energinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Se on erinomainen vahti- ja metsästyskoira, ja sillä on vahva saalisvietti. Hokkaido on myös erittäin itsepäinen ja vaatii johdonmukaista ja kärsivällistä koulutusta.

Hokkaidon haasteet

  • Itsenäinen luonne, joka voi tehdä koulutuksesta haastavaa
  • Tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä
  • Sopii paremmin kokeneelle omistajalle, joka ymmärtää rodun tarpeet ja vaatimukset
  • Voi olla varautunut vieraita kohtaan ja tarvitsee sosiaalistamista

Hokkaidon koko

Hokkaido on keskikokoinen koira, urosten säkäkorkeus on noin 48-52 cm ja narttujen 45-49 cm. Paino vaihtelee yleensä 20-30 kg välillä.

Hokkaidon turkinhoito

Hokkaidon turkki on lyhyt ja tiheä, eikä se vaadi kovin paljon hoitoa. Riittää, että harjaat koiraa säännöllisesti pitääksesi turkin hyvässä kunnossa. Harjaamalla poistat irtoavan karvan ja estät takkujen muodostumisen.

Kylvetä Hokkaido tarvittaessa, esimerkiksi jos se on päässyt kuraan tai muuhun likaan. Käytä koirille tarkoitettua shampoota ja hoitoainetta, ja varmista että turkki kuivuu kunnolla pesun jälkeen.

Leikkaa tarvittaessa koiran kynnet ja tarkkaile korvien puhtautta. Pidä myös silmät puhtaina ja tarkkaile mahdollisia iho-ongelmia.

Hokkaidon hinta

Hokkaidon elinikä

Hokkaidon keskimääräinen elinikä on noin 12-15 vuotta. Koiran elinikään vaikuttavat monet tekijät, kuten perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydentila. Huolellinen hoito ja säännölliset eläinlääkärikäynnit voivat auttaa pidentämään Hokkaidon elinikää.

Hokkaidon terveys

Hokkaido on yleisesti terve rotu, jolla ei ole merkittäviä perinnöllisiä sairauksia. Rotu on kestävä ja vahva, ja sillä on hyvä immuunijärjestelmä. Terveellisen elämäntavan ylläpitäminen, kuten riittävä liikunta ja terveellinen ruokavalio, on tärkeää Hokkaidon hyvinvoinnin kannalta.

Hokkaidon sopii ihmisille, joka

on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä Hokkaido on energinen ja vaatii paljon liikuntaa.

on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä Hokkaido voi olla itsenäinen ja haastava koulutettava.

asuu alueella, jossa on tilaa ja mahdollisuus ulkoiluttaa koiraa usein, sillä Hokkaido tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja.

Hokkaidon lähteet