Hollandse Herder

Korkeus: 57-62 cm
Korkeus: 55-65 cm
Paino: 25-30 kg (uros)
Paino: 25-30 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Hollanninpaimenkoira

Mikä on Hollandse Herder

Hollandse Herder eli hollanninpaimenkoira on keskikokoinen ja voimakas rotu, joka on peräisin Alankomaista. Tämä rotu on jaettu kolmeen eri muunnokseen: pitkäkarvaiseen, lyhytkarvaiseen ja karkeakarvaiseen. Hollandse Herder on älykäs, aktiivinen ja uskollinen koira, joka sopii erinomaisesti paimen- ja vartiotehtäviin.

Hollandse Herderin historia

Hollandse Herder eli hollanninpaimenkoira on alun perin peräisin Alankomaista. Rotu on peräisin 1800-luvulta, jolloin sitä käytettiin paimentamaan karjaa ja vartioimaan maatiloja. Hollandse Herder on monipuolinen ja älykäs rotu, joka soveltuu erinomaisesti erilaisiin tehtäviin, kuten pelastuskoirana, palveluskoirana ja harrastuskoirana.

Hollandse Herderin luonne

Hollandse Herder eli hollanninpaimenkoira on älykäs, aktiivinen ja uskollinen rotu. Se on erittäin energinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Hollanninpaimenkoira on myös erittäin tottelevainen ja oppivainen, mikä tekee siitä hyvän koulutettavan erilaisiin tehtäviin. Se on myös erittäin suojelushaluinen ja omistautunut perheelleen. Hollanninpaimenkoira on yleensä varautunut vieraita kohtaan, mutta se on hyvin uskollinen ja rakastava perheenjäsenilleen.

Hollandse Herderin haasteet

  • Energia: Hollandse Herder on erittäin energinen rotu, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä. Omistajan tulee varata aikaa päivittäiseen liikuntaan ja aktivointiin.
  • Sosiaalisuus: Hollandse Herder on hyvin seurallinen ja sosiaalinen rotu, joka tarvitsee paljon ihmiskontakteja ja seuraa. Yksinolo voi aiheuttaa ahdistusta ja käytösongelmia.
  • Vahtivietti: Hollandse Herder on luonnostaan vahtikoira, joka saattaa olla epäluuloinen vieraita kohtaan. Omistajan tulee opettaa rodulle sopiva tapa ilmaista vahtiviettiä ilman aggressiivisuutta.
  • Koulutettavuus: Hollandse Herder on älykäs rotu, joka tarvitsee paljon henkistä stimulaatiota ja koulutusta. Omistajan tulee olla johdonmukainen ja kärsivällinen koulutuksen suhteen.

Hollandse Herderin koko

Hollandse Herder on keskikokoinen koira, uroksilla säkäkorkeus on noin 57-62 cm ja nartuilla noin 55-60 cm. Paino vaihtelee yleensä 25-35 kg välillä.

Hollandse Herderin turkinhoito

Hollandse Herderin turkki vaatii säännöllistä hoitoa pitääkseen sen terveenä ja kauniina. Tässä muutamia vinkkejä turkinhoitoon:

  • Harjaa Hollandse Herderin turkkia vähintään kerran viikossa poistaaksesi irtoavan karvan ja estääksesi takkujen muodostumisen.
  • Käytä koiran turkkiin sopivaa harjaa tai kampaa, jotta et vahingoita sen ihoa.
  • Kylve Hollandse Herder tarpeen mukaan käyttäen koirille tarkoitettua shampoota. Älä kuitenkaan kylve liian usein, sillä se voi kuivattaa koiran ihon.
  • Leikkaa tarvittaessa koiran kynnet ja puhdista sen korvat säännöllisesti.
  • Älä unohda tarkistaa koiran turkkia esimerkiksi punkkien varalta erityisesti ulkoilun jälkeen.

Seuraa Hollandse Herderin turkin kuntoa ja tarpeita säännöllisesti, jotta voit pitää sen turkin terveenä ja kauniina.

Hollandse Herderin hinta

Hollandse Herderin elinikä

Hollandse Herderin elinikä on keskimäärin 12-14 vuotta.

Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito.

Hollandse Herderin terveys

Hollandse Herder on yleisesti terve rotu, joka ei kärsi suurista perinnöllisistä terveysongelmista. Rotu on kuitenkin altis lonkka- ja kyynärnivelten dysplasialle, joten jalostuksessa tulisi kiinnittää erityistä huomiota näihin seikkoihin. Lisäksi silmäsairaudet voivat olla rotua vaivaava ongelma, joten säännölliset silmätarkastukset ovat suositeltavia.

Hollandse Herderin sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja energinen

– harrastaa ulkoilua ja liikuntaa säännöllisesti

– on valmis sitoutumaan koiran koulutukseen ja sosiaalistamiseen

– tarjoaa koiralle paljon henkistä ja fyysistä stimulaatiota

– on valmis antamaan koiralle tehtäviä ja aktiviteetteja, jotka pitävät sen mielen virkeänä

Hollandse Herderin lähteet