Irish Glen of Imaal Terrier

Korkeus: noin 35-36 cm
Paino: 14-16 kg (uros)
Paino: 11-14 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Irlannin Glen of Imaal terrieri

Mikä on Irish Glen of Imaal Terrier

Irish Glen of Imaal Terrier on pieni ja rohkea koirarotu, joka on peräisin Irlannista. Ne ovat alun perin kehitetty maatilojen ja karjatilojen käyttöön, mutta nykyään ne ovat suosittuja seurakoiria.

Tämä rotu on tunnettu rohkeudestaan ja itsenäisyydestään. Ne ovat myös erittäin älykkäitä ja oppivat nopeasti uusia asioita. Glen of Imaal Terrierit ovat yleensä ystävällisiä ja leikkisiä perheenjäseniä, jotka rakastavat viettää aikaa ihmisten kanssa.

Ulkonäöltään Irish Glen of Imaal Terrier on vahva ja kompakti, ja niillä on karkea ja säänkestävä turkki. Ne ovat myös erittäin kestäviä ja energisiä koiria, jotka tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina.

Kokonaisuudessaan Irish Glen of Imaal Terrier on ihanteellinen valinta aktiiviselle perheelle, joka etsii pientä ja rohkeaa koiraa, joka tuo iloa ja energiaa heidän elämäänsä.

Irish Glen of Imaal Terrierin historia

Irish Glen of Imaal Terrier on peräisin Irlannista ja se on perinteinen irlantilainen terrierirotu. Rotu on saanut nimensä Glen of Imaal -laaksosta, joka sijaitsee Irlannin Wicklow-vuoristossa. Glen of Imaal Terrierit kehitettiin alun perin metsästys- ja maatilakäyttöön, erityisesti jänisten ja rottien metsästykseen.

Rotu on melko harvinainen ja sitä pidetään yleisesti hyvänä perhekoirana. Glen of Imaal Terrierit ovat rohkeita, itsenäisiä ja energisiä koiria, jotka tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä.

Irish Glen of Imaal Terrierin luonne

Irish Glen of Imaal Terrier on rohkea, itsenäinen ja leikkisä rotu. Ne ovat ystävällisiä ja hellyydenkipeitä perheenjäseniä, jotka ovat myös erittäin rohkeita ja valmiita puolustamaan omiaan tarvittaessa. Tämä rotu on älykäs ja oppivainen, mutta saattaa olla hieman itsepäinen ja omalaatuinen. Glen of Imaal Terrierit ovat myös erittäin energisiä ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä.

Irish Glen of Imaal Terrierin haasteet

  • Alhainen energiataso: Tämä rotu tarvitsee säännöllistä liikuntaa ja aktiviteetteja pitääkseen itsensä tyytyväisenä.
  • Sosiaalistaminen: Glen of Imaal Terrierit voivat olla varautuneita vieraita kohtaan, joten sosiaalistaminen on tärkeää jo pentu-iässä.
  • Omistajan sitoutuminen: Tämä rotu tarvitsee omistajaltaan paljon huomiota ja aikaa, jotta se pysyy onnellisena ja terveenä.
  • Terrierin luonne: Glen of Imaal Terrierit voivat olla itsepäisiä ja omatoimisia, joten niiden kouluttaminen voi olla haastavaa.

Irish Glen of Imaal Terrierin koko

Irish Glen of Imaal Terrier on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 35-36 cm korkeita ja narttujen noin 33-34 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 14-16 kg välillä. Rotu on vankkarakenteinen ja kompakti.

Irish Glen of Imaal Terrierin turkinhoito

Irish Glen of Imaal Terrier on karkeakarvainen rotu, joka vaatii säännöllistä hoitoa pitääkseen turkkinsa hyvässä kunnossa. Tässä muutamia vinkkejä turkinhoitoon:

  • Päivittäinen harjaus auttaa pitämään turkin takuttomana ja poistaa irtoavan karvan.
  • Kylpyjä ei tarvitse antaa usein, mutta tarvittaessa koira voidaan pestä miedolla koirashampoolla.
  • Korvat tulee tarkistaa säännöllisesti ja tarvittaessa puhdistaa, jotta korvatulehduksilta vältytään.
  • Kynnet tulee leikata säännöllisesti, mikäli ne eivät kulu luonnollisesti liikkuessa.
  • Hampaiden harjaus on tärkeää koiran yleisen hyvinvoinnin kannalta, joten sitä tulisi tehdä säännöllisesti.

Irish Glen of Imaal Terrierin turkinhoito vaatii hieman vaivaa, mutta säännöllisellä hoidolla ja huolenpidolla koira pysyy terveenä ja turkki kauniina.

Irish Glen of Imaal Terrierin hinta

Irish Glen of Imaal Terrierin elinikä

Irish Glen of Imaal Terrierin elinikä on keskimäärin 12-15 vuotta.

Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito.

Irish Glen of Imaal Terrierin terveys

Irish Glen of Imaal Terrier on yleisesti terve rotu, joka voi elää jopa 12-15 vuoden ikään. Rotu on geneettisesti monipuolinen ja sillä ei ole suuria rotukohtaisia terveysongelmia. Kuitenkin kuten kaikilla koirilla, myös Irish Glen of Imaal Terriereillä voi esiintyä joitakin terveysongelmia, kuten lonkka- ja kyynärnivelten dysplasiaa, silmäsairauksia ja allergioita.

On tärkeää huolehtia Irish Glen of Imaal Terrierin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla, terveellisellä ruokavaliolla, riittävällä liikunnalla ja hyvällä hygienialla. Rotu voi myös olla herkkä tietyille lääkkeille ja rokotteille, joten omistajan tulee olla tietoinen tästä ja keskustella eläinlääkärin kanssa ennen hoidon aloittamista.

Irish Glen of Imaal Terrierin sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja valmis tarjoamaan koiralleen paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

– haluaa koiran, joka on rohkea ja itsenäinen, mutta myös rakastava ja uskollinen perheenjäsen

– on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen

– arvostaa koiran luonnetta ja haluaa viettää aikaa sen kanssa ulkoillen ja leikkien

Irish Glen of Imaal Terrierin lähteet