Irish Wolfhound

Korkeus: 81-86 cm
Korkeus: noin 71-79 cm
Paino: 54-82 kg (uros)
Paino: 48-54 kg (naaras)
Elinikä: 6-10 vuotta

Irlanninsusikoira

Mikä on Irish Wolfhound

Irish Wolfhound on yksi maailman suurimmista koiraroduista. Se on peräisin Irlannista ja sitä pidetään yleisesti yhtenä vanhimmista koiraroduista. Irish Wolfhound on tunnettu rohkeudestaan, ystävällisyydestään ja lempeästä luonteestaan.

Tämä rotu on erittäin suuri ja voimakas, mutta samalla se on myös erittäin hellä ja rakastava perheenjäsen. Irish Wolfhound on erinomainen vahti, mutta se ei ole aggressiivinen luonteeltaan. Se tarvitsee paljon liikuntaa ja tilaa, joten se sopii parhaiten omistajalle, jolla on iso piha tai mahdollisuus ulkoiluttaa sitä usein.

Irish Wolfhound on myös erittäin älykäs ja oppivainen rotu, joka nauttii erilaisista aktiviteeteista ja koulutuksesta. Se on erinomainen valinta aktiiviselle ja sitoutuneelle omistajalle, joka haluaa suuren ja lempeän koiran seurakseen.

Irish Wolfhoundin historia

Irish Wolfhound on yksi maailman vanhimmista koiraroduista, ja sen historia ulottuu aina antiikin aikaan asti. Rotu tunnetaan erityisesti sen suuresta koosta ja vaikuttavasta ulkonäöstä.

Irish Wolfhoundia käytettiin alun perin metsästykseen, erityisesti susien ja hirvien metsästykseen. Se oli myös suosittu sotakoirana ja sitä käytettiin taisteluissa ja vartioinnissa.

Rotu oli lähellä sukupuuttoon kuolemista 1800-luvulla, mutta sitä alettiin uudelleen jalostaa ja kasvattaa Irlannissa. Nykyään Irish Wolfhound on suosittu seurakoira ympäri maailmaa, ja sitä arvostetaan sen ystävällisen luonteen ja vaikuttavan ulkonäön vuoksi.

Irish Wolfhoundin luonne

Irish Wolfhoundit ovat ystävällisiä, lempeitä ja uskollisia koiria. Ne ovat erittäin sosiaalisia ja nauttivat ihmisten seurasta. Vaikka ne voivat olla vaikuttavan kokoisia, ne ovat yleensä rauhallisia ja lempeitä perheenjäseniä. Irish Wolfhoundit ovat myös älykkäitä ja oppivat nopeasti, mutta niillä voi olla hieman omaa tahtoa. Ne ovat hyviä lapsiperheissä ja tulevat yleensä hyvin toimeen muiden lemmikkien kanssa.

Irish Wolfhoundin haasteet

 • Suuri koko ja voima voivat aiheuttaa haasteita hallinnassa ja koulutuksessa.
 • Terveysongelmat, kuten nivelvaivat ja sydänongelmat, ovat yleisiä rodussa.
 • Tarvitsee paljon liikuntaa ja tilaa, joten kaupunkiympäristö ei välttämättä sovi niille.
 • Saattavat olla arkoja ja varautuneita vieraita kohtaan, joten sosiaalistaminen on tärkeää.
 • Vaativat paljon ruokaa ja hoitoa, joten niiden pitäminen voi olla kallista.

  Irish Wolfhoundin koko

  Irish Wolfhound on erittäin suuri koirarotu. Urosten korkeus voi olla jopa 81-86 cm ja paino 54-65 kg, kun taas naaraiden korkeus voi olla 71-76 cm ja paino 40-55 kg. Ne ovat pitkäraajaisia ja voimakkaita koiria, jotka vaikuttavat vaikuttavalla koollaan.

  Irish Wolfhoundin turkinhoito

  Irish Wolfhoundin turkki on karkea ja karheahko, ja se vaatii säännöllistä hoitoa pitääkseen sen hyvässä kunnossa. Tässä muutamia vinkkejä Irish Wolfhoundin turkinhoitoon:

  • Harjaus: Harjaa Irish Wolfhoundia säännöllisesti pehmeällä harjalla tai kammalla poistaaksesi irtoavan karvan ja estääksesi takkujen muodostumisen.
  • Kylpy: Kylve Irish Wolfhoundia tarvittaessa käyttäen koirille tarkoitettua shampoota. Vältä kuitenkin liian usein pesemistä, sillä se voi kuivattaa koiran ihon.
  • Kynsien leikkaus: Leikkaa Irish Wolfhoundin kynnet säännöllisesti, jotta ne eivät kasva liian pitkiksi ja aiheuta kipua koiralle.
  • Korvien puhdistus: Puhdista Irish Wolfhoundin korvat säännöllisesti kostealla vanulapulla tai koirille tarkoitetuilla korvanpuhdistusaineilla.
  • Hampaiden harjaus: Harjaa Irish Wolfhoundin hampaat säännöllisesti koirille tarkoitetulla hammasharjalla ja -tahnalla, jotta hammaskivi ei pääse muodostumaan.

  Irish Wolfhoundin hinta

  Irish Wolfhoundin elinikä

  Irish Wolfhoundin elinikä on keskimäärin 6-10 vuotta. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. On tärkeää pitää huolta koiran terveydestä ja hyvinvoinnista, jotta se voi elää mahdollisimman pitkän ja terveen elämän.

  Irish Wolfhoundin terveys

  Irish Wolfhoundit ovat yleisesti terveitä koiria, mutta kuten kaikilla roduilla, heillä voi olla taipumusta tietyille perinnöllisille sairauksille. Yleisimpiä terveysongelmia, joita Irish Wolfhoundeilla voi esiintyä, ovat lonkkadysplasia, sydänongelmat ja mahalaukun kiertymä. Lonkkadysplasia on nivelten epämuodostuma, joka voi aiheuttaa kipua ja liikkumisvaikeuksia. Sydänongelmat voivat ilmetä sydänlihaksen sairauksina tai sydänläppien epämuodostumina. Mahalaukun kiertymä on vakava tila, jossa koiraan mahalaukku kääntyy ympäri ja aiheuttaa verenkierron ongelmia.

  On tärkeää huolehtia Irish Wolfhoundin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärikäynneillä, terveellisellä ruokavaliolla ja riittävällä liikunnalla. Lisäksi kasvattajien tulisi tehdä terveystarkastuksia vanhemmille koirille ennen pentujen myymistä varmistaakseen, että pentueella ei ole perinnöllisiä sairauksia.

  Irish Wolfhoundin sopii ihmisille, joka

  – on valmis sitoutumaan suureen kokoiseen koiraan

  – tarjoaa runsaasti tilaa ja liikuntaa

  – haluaa lempeän ja ystävällisen koiran

  – on valmis harjaamaan ja hoitamaan pitkää turkkia säännöllisesti

  Irish Wolfhoundin lähteet