Istrian Coarse-haired Hound

Korkeus: noin 53-60 cm
Korkeus: noin 48-56 cm
Paino: 18-20 kg (uros)
Paino: 18-20 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Istrianhurtta

Mikä on Istrian Coarse-haired Hound

Istrian Coarse-haired Hound on kroatialainen koirarotu, joka on peräisin Istrian niemimaalta. Se on keskikokoinen ja vahvarakenteinen koira, jolla on karkea ja tiheä turkki. Rotu on alun perin kehitetty metsästyskoiraksi, erityisesti villisian metsästykseen.

Istrian Coarse-haired Hound on älykäs, rohkea ja itsenäinen koira, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Se on myös erittäin sosiaalinen ja ystävällinen rotu, joka tulee hyvin toimeen ihmisten ja muiden eläinten kanssa.

Tämä rotu on harvinainen ja sitä ei näe usein Suomessa, mutta niitä käytetään edelleen metsästyksessä ja seurakoirina monissa maissa ympäri maailmaa.

Istrian Coarse-haired Houndin historia

Istrian Coarse-haired Hound on peräisin Kroatiasta ja Sloveniasta, erityisesti Istrian niemimaalta. Rotu on perinteisesti käytetty metsästyksessä, erityisesti villisian ja muiden suurten riistaeläinten metsästyksessä.

Istrian Coarse-haired Hound on vanha rotu, jonka alkuperä juontaa juurensa antiikin aikoihin. Rotu on kehittynyt vuosisatojen aikana paikallisten metsästyskoirien risteytyksistä, ja se on erikoistunut työskentelemään karuissa maastoissa ja vaikeissa olosuhteissa.

Nykypäivänä Istrian Coarse-haired Houndia käytetään edelleen metsästyksessä, mutta se on myös suosittu seurakoira ja harrastuskoira monissa maissa ympäri maailmaa.

Istrian Coarse-haired Houndin luonne

Istrian Coarse-haired Hound on energinen, älykäs ja rohkea koirarotu. Se on erittäin sosiaalinen ja ystävällinen niin ihmisiä kuin muita koiria kohtaan. Tämä rotu on myös erittäin aktiivinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena.

Istrian Coarse-haired Hound on myös erittäin omistautunut ja uskollinen perheelleen. Se voi olla hieman itsenäinen ja oma-aloitteinen, mutta se rakastaa olla mukana perheen aktiviteeteissa. Tämä rotu on myös erittäin älykäs ja oppii nopeasti erilaisia temppuja ja tehtäviä.

Kokonaisuudessaan Istrian Coarse-haired Hound on iloinen, leikkisä ja rakastava koirarotu, joka sopii hyvin aktiiviseen ja sosiaaliseen perheeseen.

Istrian Coarse-haired Houndin haasteet

  • Harvinainen rotu, vaikea löytää kasvattajia ja pentuja
  • Tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja, ei sovi kaikille perheille
  • Sopimaton kerrostaloasumiseen, tarvitsee tilaa ja mahdollisuuden juosta vapaana
  • Sosiaalistamisen ja koulutuksen tarve, voi olla haastava koulutettava
  • Terveysongelmat, kuten lonkka- ja silmäsairaudet, vaativat säännöllistä seurantaa ja hoitoa

Istrian Coarse-haired Houndin koko

Istrian Coarse-haired Hound on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 52-58 cm korkeita ja narttujen 48-54 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 18-20 kg välillä. Rotu on siis keskikokoinen ja sopivan kokoinen monenlaiseen aktiiviseen elämäntyyliin.

Istrian Coarse-haired Houndin turkinhoito

Istrian Coarse-haired Hound on keskikokoinen koira, jolla on karkea turkki. Tämän rodun turkinhoito vaatii säännöllistä harjaamista ja trimmaamista pitääkseen turkki terveenä ja hyväkuntoisena.

Harjaa Istrian Coarse-haired Houndin turkkia vähintään muutaman kerran viikossa poistaaksesi irtoavan karvan ja estääksesi takkujen muodostumisen. Käytä harjaukseen sopivaa kampaa tai harjaa, joka ei vahingoita koiran ihoa.

Lisäksi Istrian Coarse-haired Houndin turkki kannattaa trimmata säännöllisesti, jotta se pysyy siistinä ja terveenä. Trimmaus voidaan tehdä kotona tai ammattilaisen toimesta riippuen turkin pituudesta ja kunnosta.

Muista myös tarkistaa Istrian Coarse-haired Houndin korvat ja kynnet säännöllisesti. Puhdista korvat tarvittaessa ja leikkaa kynnet asianmukaisilla leikkureilla pitääksesi koiran terveenä ja onnellisena.

Istrian Coarse-haired Houndin hinta

Istrian Coarse-haired Houndin elinikä

Istrian Coarse-haired Houndin elinikä on yleensä noin 12-14 vuotta. Koiran elinikään vaikuttavat monet tekijät, kuten perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydentila. On tärkeää huolehtia koiran terveydestä ja hyvinvoinnista, jotta se voi elää mahdollisimman pitkään ja onnellisena.

Istrian Coarse-haired Houndin terveys

Istrian Coarse-haired Hound on yleisesti terve rotu, jolla ei ole merkittäviä perinnöllisiä sairauksia. Rotu on kestävä ja aktiivinen, ja sillä on hyvä elinvoima. Istrian Coarse-haired Houndin tulee saada riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja pitääkseen itsensä terveenä ja onnellisena.

Istrian Coarse-haired Hound sopii ihmisille, joka

Rakastaa ulkoilmaelämää ja aktiivista liikuntaa, sillä tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena.

Haluaa omistaa koiran, joka on älykäs ja oppivainen, sillä Istrian Coarse-haired Hound on älykäs rotu, joka nauttii oppimisesta ja haasteista.

Pystyy tarjoamaan paljon sosiaalista kanssakäymistä ja aktiviteetteja koiralleen, sillä tämä rotu kaipaa paljon huomiota ja seuraa.

Istrian Coarse-haired Houndin lähteet