Istrian Short-haired Hound

Korkeus: 50-58 cm
Korkeus: noin 48-56 cm
Paino: 18-20 kg (uros)
Paino: 18-20 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Istrianhurtta

Mikä on Istrian Short-haired Hound

Istrian Short-haired Hound on kroatialainen koirarotu, joka tunnetaan erinomaisesta metsästyskyvystään. Se on keskikokoinen ja vahvarakenteinen koira, jolla on lyhyt ja tiheä karvapeite. Rotu on peräisin Istrian niemimaalta Kroatiasta ja sitä käytetään pääasiassa metsästyskoirana.

Istrian Short-haired Hound on älykäs, rohkea ja itsenäinen koira, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Se on myös erittäin hyvä nenäkoira ja seuraa mielellään hajuja. Rotu on yleisesti ottaen ystävällinen ja leikkisä perheenjäsen, mutta se voi olla myös hieman itsepäinen ja vaativa koulutettavaksi.

Istrian Short-haired Hound on harvinainen rotu Suomessa, mutta se on suosittu metsästyskoira Kroatiassa ja muissa Etelä-Euroopan maissa. Rotu soveltuu parhaiten aktiiviselle omistajalle, joka pystyy tarjoamaan sille riittävästi liikuntaa ja virikkeitä.

Istrian Short-haired Houndin historia

Istrian Short-haired Hound on peräisin Kroatiasta ja Sloveniasta, erityisesti Istrian niemimaalta. Rotu on perinteisesti käytetty metsästyksessä, erityisesti pienriistan metsästyksessä. Istrian Short-haired Hound on erittäin vanha rotu, ja sen alkuperä juontaa juurensa antiikin aikaan.

Rotu on kehittynyt vuosisatojen aikana paikallisten metsästyskoirien risteytyksistä. Istrian Short-haired Houndilla on erinomainen hajuaisti ja se on erittäin kestävä ja nopea koira. Rotu on suosittu edelleen metsästyskäytössä, mutta sitä pidetään myös hyvänä seurakoirana sen ystävällisen ja leikkisän luonteen vuoksi.

Istrian Short-haired Houndin luonne

Istrian Short-haired Hound on älykäs, rohkea ja itsenäinen koirarotu. Se on erittäin energinen ja aktiivinen, ja se tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Istrian Short-haired Hound on myös erittäin ystävällinen ja leikkisä, ja se tulee hyvin toimeen ihmisten ja muiden eläinten kanssa. Rotu on myös erittäin omistautunut ja uskollinen perheelleen, ja se rakastaa viettää aikaa yhdessä ihmistensä kanssa.

Istrian Short-haired Houndin haasteet

  • Yleinen terveysongelma on lonkkadysplasia, joka voi aiheuttaa kipua ja liikkumisvaikeuksia.
  • Tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja, joten omistajan tulee varata aikaa ja energiaa koiran liikunnantarpeen tyydyttämiseen.
  • Istrian Short-haired Hound on itsenäinen ja itsepäinen rotu, joten sen kouluttaminen voi olla haastavaa.
  • Rotu saattaa olla herkkä yksinololle ja eristämiselle, joten omistajan tulee varmistaa, että koira saa tarpeeksi seuraa ja huomiota.

Istrian Short-haired Houndin koko

Istrian Short-haired Hound on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 50-58 cm korkeita ja narttujen 48-56 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 18-25 kg välillä. Rotu on vankka ja lihaksikas, mutta silti elegantti ja kestävä.

Istrian Short-haired Houndin turkinhoito

Istrian Short-haired Hound on lyhytkarvainen rotu, joka ei vaadi erityisen paljon turkinhoitoa. Rotu on helppo pitää puhtaana ja siistinä, mutta säännöllinen harjaus auttaa poistamaan irtoavan karvan ja pitää turkin kiiltävänä.

Kylpyjä ei tarvitse antaa usein, sillä rotu ei yleensä haise pahalle eikä likaannu helposti. Kuitenkin tarvittaessa koira voidaan pestä miedolla koirashampoolla ja huolellisesti kuivata sen jälkeen.

Korvat tulee tarkistaa säännöllisesti ja tarvittaessa puhdistaa, jotta korvat pysyvät terveinä. Kynnet tulee myös leikata tarvittaessa, mikäli ne eivät kulu luonnollisesti liikkuessa.

Yleisesti ottaen Istrian Short-haired Houndin turkinhoito on helppoa ja vaatii vain perusasioihin keskittymistä. Säännöllinen harjaus ja tarkistukset pitävät koiran turkin ja ihon terveenä.

Istrian Short-haired Houndin hinta

Istrian Short-haired Houndin elinikä

Istrian Short-haired Houndin elinikä on keskimäärin noin 12-14 vuotta.

Elinikään vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydentila ja elinolosuhteet.

Istrian Short-haired Houndin terveys

Istrian Short-haired Hound on yleisesti terve rotu, joka ei kärsi suurista perinnöllisistä terveysongelmista. Rotu on kestävä ja aktiivinen, ja sillä on yleensä hyvä terveys.

Kuten kaikilla koiraroduilla, Istrian Short-haired Houndin omistajan tulee kuitenkin huolehtia koiran säännöllisestä terveydenhuollosta, kuten rokotuksista, loishäädöistä ja terveellisestä ruokavaliosta. Lisäksi on tärkeää pitää koira aktiivisena ja tarjota sille riittävästi liikuntaa ja virikkeitä.

Vaikka rotu on yleisesti terve, on aina mahdollista, että yksittäisillä koirilla voi esiintyä perinnöllisiä sairauksia tai muita terveysongelmia. Siksi on tärkeää hankkia Istrian Short-haired Hound ainoastaan luotettavalta kasvattajalta, joka huolehtii koirien terveydestä ja hyvinvoinnista.

Istrian Short-haired Hound sopii ihmisille, joka

Rakastaa ulkoilmaelämää ja aktiivista liikuntaa, sillä tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena.

Haluaa omistaa koiran, joka on älykäs ja oppivainen, mutta saattaa olla hieman itsepäinen ja vaatia johdonmukaista koulutusta.

Pitää metsästyksestä ja haluaa mahdollisesti käyttää koiraa metsästyskumppaninaan, sillä Istrian Short-haired Hound on alun perin metsästyskoira.

Istrian Short-haired Houndin lähteet