Italian Greyhound

Korkeus: 32-38 cm
Korkeus: 32-38 cm
Paino: 3-5 kg (uros)
Paino: 3-4 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Italianvinttikoira

Mikä on Italian Greyhound

Italian Greyhound eli italiansaluki on pienikokoinen ja siro koirarotu, joka kuuluu vinttikoirien ryhmään. Se on peräisin antiikin Roomasta, missä sitä käytettiin metsästyksessä ja seurakoirana. Italian Greyhound on tunnettu nopeudestaan ja ketteryydestään, ja se on erinomainen juoksija.

Tämä rotu on älykäs, leikkisä ja seurallinen. Italian Greyhound on yleensä hyvin kiintynyt omistajaansa ja nauttii läheisyydestä. Se on myös herkkä ja herkkä kylmälle säälle, joten se tarvitsee lämpimän ja pehmeän pedin lepopaikakseen.

Italian Greyhound on helppohoitoinen rotu, mutta se tarvitsee säännöllistä liikuntaa ja aktiviteetteja pitääkseen mielensä virkeänä. Se sopii hyvin kaupunkiympäristöön, mutta tarvitsee tilaa juoksennella ja leikkiä. Italian Greyhound on myös hyvä valinta perheille, jotka etsivät pientä ja rakastavaa lemmikkiä.

Italian Greyhoundin historia

Italian Greyhound on pienikokoinen koirarotu, joka on peräisin antiikin Roomasta. Sitä pidettiin alun perin aristokraattien ja kuninkaallisten seurakoirana. Rotu levisi myös muualle Eurooppaan ja sitä alettiin käyttää myös metsästyksessä.

Italian Greyhoundia on jalostettu vuosisatojen ajan ja se on säilyttänyt ulkonäkönsä ja luonteensa läpi vuosien. Nykyään se on suosittu seurakoira ympäri maailmaa.

Italian Greyhoundin luonne

Italian Greyhound on elegantti, leikkisä ja seurallinen koirarotu. Ne ovat älykkäitä ja nopeita oppimaan uusia asioita. Italian Greyhoundit ovat yleensä hyvin kiintyneitä omistajiinsa ja nauttivat läheisestä seurasta. Ne voivat olla hieman ujoja vieraita kohtaan, mutta ovat yleensä ystävällisiä ja lempeitä koiria. Italian Greyhoundit ovat myös energisiä ja nauttivat juoksemisesta ja leikkimisestä.

Italian Greyhoundin haasteet

 • Herkkä iho: Italian Greyhoundin iho on herkkä ja altis erilaisille iho-ongelmille, kuten allergioille ja ihottumille.
 • Kylmänarkuus: Italian Greyhound on pienikokoinen rotu, jolla ei ole paljon rasvaa kehossaan. Tämä tekee niistä herkkiä kylmälle säälle ja ne tarvitsevat lämpimän peiton tai vaatetuksen kylminä päivinä.
 • Hauraus: Italian Greyhoundit ovat hauraita ja voivat helposti loukkaantua, jos niitä käsitellään liian kovakouraisesti.
 • Liikunnantarve: Vaikka Italian Greyhoundit ovat pieniä koiria, ne tarvitsevat silti paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveinä ja onnellisina.
 • Pelkoherkkyys: Italian Greyhoundit voivat olla pelokkaita ja arkoja, joten niiden kanssa tulee olla kärsivällinen ja lempeä.

  Italian Greyhoundin koko

  Italian Greyhound on pienikokoinen koira, joka painaa yleensä noin 3-7 kiloa ja on noin 32-38 senttimetriä korkea. Ne ovat siroja ja kevytrakenteisia koiria, jotka ovat kuitenkin hyvin lihaksikkaita ja nopeita.

  Italian Greyhoundin turkinhoito

  Italian Greyhound on pienikokoinen koira, jolla on lyhyt ja sileä turkki. Tämä rotu ei yleensä vaadi paljon turkinhoitoa, mutta muutamia perusasioita on hyvä ottaa huomioon:

  • Päivittäinen harjaus pitää turkin siistinä ja poistaa irtoavan karvan.
  • Kylpyjä ei tarvitse usein antaa, mutta tarvittaessa koira voidaan pestä miedolla koirashampoolla.
  • Kynsien leikkaaminen on tärkeää, jotta ne eivät kasva liian pitkiksi ja aiheuta kipua koiralle.
  • Korvien ja silmien tarkistaminen säännöllisesti on hyvä tapa ehkäistä mahdollisia tulehduksia.

  Italian Greyhoundin turkki ei yleensä vaadi kampausta tai trimmausta, mutta perushygieniasta huolehtiminen on tärkeää koiran terveyden ja hyvinvoinnin kannalta.

  Italian Greyhoundin hinta

  Italian Greyhoundin elinikä

  Italian Greyhoundin elinikä on yleensä noin 12-15 vuotta.

  Elinikään vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhuolto. Italian Greyhoundit voivat olla alttiita esimerkiksi sydänongelmille ja nivelvaivoille, joten säännöllinen eläinlääkärin tarkastus ja terveellinen elämäntapa voivat pidentää niiden elinikää.

  Italian Greyhoundin terveys

  Italian Greyhound on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia Italian Greyhoundeilla ovat hammaskiven kertyminen, iho-ongelmat ja silmäsairaudet kuten kaihi. Lisäksi rotu voi olla herkkä kylmälle säälle johtuen sen ohuesta turkista.

  On tärkeää huolehtia Italian Greyhoundin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärikäynneillä, terveellisellä ruokavaliolla ja riittävällä liikunnalla. Rotu tarvitsee myös suojaa kylmältä säältä ja aurinkosuojaa auringonpaahteelta.

  Italian Greyhoundin sopii ihmisille, joka

  – on aktiivinen ja valmis liikkumaan päivittäin

  – haluaa omistaa elegantin ja sirokoipisen koiran

  – pystyy tarjoamaan turvallisen ympäristön, sillä ne ovat herkkiä ja arkoja koiria

  – on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen

  – etsii seuraa ja läheisyyttä, sillä Italian Greyhoundit ovat hyvin seurallisia

  Italian Greyhoundin lähteet