Jack Russell Terrier

Korkeus: noin 25-30 cm
Korkeus: noin 25-30 cm
Paino: 5-8 kg (uros)
Paino: 5-6 kg (naaras)
Elinikä: 13-16 vuotta

Russell-terrieri, Jack Russell, JRT

Mikä on Jack Russell Terrier

Jack Russell Terrier on pieni ja vilkas koirarotu, joka tunnetaan energisyydestään ja älykkyydestään. Rotu on peräisin Englannista, missä sitä alun perin käytettiin metsästyksessä jänisten ja kettujen ajamiseen maan alla. Jack Russell Terrier on erittäin rohkea ja itsevarma koira, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena.

Tämä rotu on tunnettu myös siitä, että se on erittäin älykäs ja oppivainen. Jack Russell Terrier on nopea oppimaan erilaisia temppuja ja tehtäviä, ja se nauttii älyllisestä stimulaatiosta. Rotu on myös erittäin seurallinen ja kiintyy vahvasti omistajaansa.

Jack Russell Terrier on myös tunnettu siitä, että se saattaa olla hieman taipuvainen omatoimiseen ja itsepäiseen käytökseen. Siksi rotu vaatii johdonmukaista ja kärsivällistä koulutusta, jotta sen energinen luonne saadaan kanavoitua oikein. Rotu sopii erinomaisesti aktiiviselle omistajalle, joka pystyy tarjoamaan sille riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja.

Jack Russell Terrierin historia

Jack Russell Terrier on pieni ja vilkas koirarotu, joka on saanut nimensä englantilaisen pappismiehen, Reverend John Russellin mukaan. Russell oli intohimoinen metsästäjä ja hän kehitti tämän rodun 1800-luvun alkupuolella Etelä-Englannissa.

Alun perin Jack Russell Terrierit jalostettiin metsästyskoiriksi, erityisesti kettujen metsästykseen. Ne ovat erittäin rohkeita ja energisiä koiria, jotka ovat erinomaisia kaivamaan ja jahtaamaan saalistaan maan alla.

Rotu tunnustettiin virallisesti Englannin Kennelliitossa vuonna 1990, ja se on sittemmin saavuttanut suuren suosion ympäri maailmaa. Jack Russell Terrierit ovat edelleen suosittuja metsästyskoirina, mutta ne ovat myös suosittuja seurakoirina niiden iloisen ja leikkisän luonteen ansiosta.

Jack Russell Terrierin luonne

Jack Russell Terrier on energinen, älykäs ja rohkea rotu. Ne ovat erittäin aktiivisia ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina. Jack Russellit ovat myös erittäin sosiaalisia ja rakastavat olla ihmisten ja muiden koirien seurassa.

Jack Russell Terrierin haasteet

 • Energia: Jack Russell Terrierit ovat erittäin energisiä ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen tyytyväisinä.
 • Omistautuminen: Tämä rotu voi olla erittäin omistautunut omistajalleen ja vaatia paljon huomiota ja seuraa.
 • Metsästysvietti: Jack Russell Terrierit ovat metsästyskoiria ja saattavat jahtia pieniä eläimiä tai osoittaa kiinnostusta metsästyskäyttäytymiseen.
 • Itsenäisyys: Rotu voi olla itsepäinen ja tarvita johdonmukaista koulutusta ja rajojen asettamista.
 • Sosiaalisuus: Jack Russell Terrierit voivat olla varautuneita vieraita kohtaan ja tarvitsevat sosiaalistamista ja totuttelua erilaisiin tilanteisiin.

  Jack Russell Terrierin koko

  Jack Russell Terrier on pienikokoinen koira, joka painaa yleensä noin 5-7 kiloa ja on noin 25-30 senttimetriä korkea olkapäistä. Ne ovat siis kompakteja ja kevyitä koiria, jotka sopivat hyvin esimerkiksi asuntoelämään.

  Jack Russell Terrierin turkinhoito

  Jack Russell Terrierin turkki on lyhyt ja karkea, ja se vaatii säännöllistä hoitoa pitääkseen sen hyvässä kunnossa. Tässä muutamia vinkkejä Jack Russell Terrierin turkinhoitoon:

  • Pese koira tarvittaessa miedolla koirashampoolla. Vältä liian usein pesemistä, jotta turkin luonnollinen öljy tasapaino säilyy.
  • Harjaa turkki säännöllisesti karstanpoistoharjalla tai kumisualla. Tämä auttaa poistamaan irtoavan karvan ja pitää turkin hyvässä kunnossa.
  • Trimmaa turkki tarvittaessa. Jack Russell Terrierin turkki ei yleensä vaadi kovin paljon trimmausta, mutta esimerkiksi tassujen ja korvien ympäriltä kannattaa pitää karvat lyhyenä.
  • Puhdista korvat säännöllisesti, jotta estät korvatulehduksia. Käytä pehmeää vanulappua ja korvien puhdistusainetta.
  • Leikkaa kynnet tarvittaessa. Koiran kynnet tulisi leikata säännöllisesti, jotta ne eivät kasva liian pitkiksi.

  Seuraa koirasi turkin kuntoa ja tarpeita, ja tarvittaessa kysy neuvoa eläinlääkäriltä tai koiranhoitajalta.

  Jack Russell Terrierin hinta

  Jack Russell Terrierin elinikä

  Jack Russell Terrierin elinikä on yleisesti 13-16 vuotta. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. On tärkeää pitää huolta koiran terveydestä ja hyvinvoinnista, jotta se voi elää mahdollisimman pitkän ja terveen elämän.

  Jack Russell Terrierin terveys

  Jack Russell Terrier on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat patellaluksaatio, silmäsairaudet ja iho-ongelmat. Rotu voi myös olla altis allergioille ja korvavaivoille.

  On tärkeää pitää Jack Russell Terrierin turkki hyvässä kunnossa ja tarkkailla sen terveyttä säännöllisesti. Säännölliset eläinlääkärikäynnit ja terveellinen ruokavalio ovat avain terveen ja onnellisen koiran elämään.

  Jack Russell Terrierin sopii ihmisille, joka

  – on aktiivinen ja energinen, ja haluaa koiran joka jaksaa pitkiä lenkkejä ja leikkejä

  – on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja tarjoamaan sille paljon henkistä ja fyysistä stimulaatiota

  – asuu omakotitalossa tai tilavassa asunnossa, jossa koiralla on mahdollisuus juosta ja leikkiä vapaasti

  – on valmis antamaan koiralle paljon huomiota ja aikaa, sillä Jack Russell Terrierit ovat erittäin seurallisia ja vaativat paljon huomiota

  Jack Russell Terrierin lähteet