Jackrussellinterrieri

Korkeus: noin 25-30 cm
Korkeus: 25-30 cm
Paino: 5-8 kg (uros)
Paino: 5-6 kg (naaras)
Elinikä: 13-16 vuotta

Jack Russell terrieri

Mikä on Jackrussellinterrieri

Jackrussellinterrieri on pieni ja vilkas koirarotu, joka tunnetaan energisyydestään ja älykkyydestään. Ne ovat peräisin Englannista, missä niitä alun perin käytettiin metsästykseen. Jackrussellinterrierit ovat rohkeita ja itsenäisiä koiria, jotka tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina.

Nämä koirat ovat yleensä hyvin ystävällisiä ja seurallisia ihmisiä kohtaan, mutta niillä voi olla taipumusta olla dominoivia muita koiria kohtaan. Niiden lyhyt turkki on helppohoitoinen, mutta ne vaativat säännöllistä liikuntaa ja aktivointia pitääkseen mielensä virkeänä.

Jackrussellinterrierit ovat älykkäitä ja oppivat nopeasti erilaisia temppuja ja tehtäviä. Ne ovat myös erinomaisia agilityn harrastajia ja nauttivat haasteista. Kaiken kaikkiaan Jackrussellinterrieri on ihanteellinen valinta aktiiviselle omistajalle, joka haluaa koiran, joka pitää heidät liikkeessä ja tarjoaa paljon iloa ja seikkailuja.

Jackrussellinterrierin historia

Jackrussellinterrieri on pienikokoinen ja energinen koirarotu, joka on peräisin Englannista. Rotu sai nimensä 1800-luvun lopulla eläneen pastori John Russellin mukaan, joka oli intohimoinen kettujen metsästäjä. Hän halusi kehittää ketterän ja rohkean koiran, joka pystyisi seuraamaan kettuja niiden luoliin ja ajamaan ne ulos.

Jackrussellinterrieri on alun perin kehitetty metsästyskoiraksi, mutta se on nykyään suosittu myös seurakoirana ja harrastuskoirana. Rotu on tunnettu älykkyydestään, rohkeudestaan ja vilkkaudestaan. Jackrussellinterrieri tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Jackrussellinterrierin luonne

Jackrussellinterrieri on energinen, älykäs ja rohkea rotu. Ne ovat erittäin leikkisiä ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina. Jackrussellinterrierit ovat myös erittäin sosiaalisia ja kiintyvät vahvasti omistajiinsa. Ne voivat olla hieman itsepäisiä ja tarvitsevat johdonmukaista ja positiivista koulutusta. Rotu on myös erittäin utelias ja seikkailunhaluinen, joten niiden kanssa tulee olla varovainen ulkoillessa. Jackrussellinterrierit ovat erinomaisia vahtikoiria ja ne ovat aina valmiita puolustamaan perhettään.

Jackrussellinterrierin haasteet

 • Energia: Jackrussellinterrierit ovat erittäin energisiä ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen tyytyväisinä.
 • Omistautuminen: Tämä rotu on erittäin omistautunut omistajalleen ja saattaa kehittää eroahdistusta, jos joutuu olemaan yksin pitkiä aikoja.
 • Vahva luonne: Jackrussellinterrierit ovat älykkäitä ja itsepäisiä, mikä voi tehdä niiden kouluttamisesta haastavaa.
 • Metsästysvietti: Tämä rotu on alun perin kehitetty metsästykseen, joten niillä voi olla voimakas saalistusvietti ja taipumus jahtailla pieniä eläimiä.
 • Sosiaalisuus: Jackrussellinterrierit voivat olla hyvin sosiaalisia muiden koirien kanssa, mutta niillä voi olla taipumus olla dominoivia ja aggressiivisia vieraita koiria kohtaan.

  Jackrussellinterrierin koko

  Jackrussellinterrieri on pienikokoinen rotu, urosten korkeus on noin 25-30 cm ja paino noin 5-8 kg. Nartut ovat hieman pienempiä, korkeus noin 20-25 cm ja paino noin 5-7 kg.

  Jackrussellinterrierin turkinhoito

  Jackrussellinterrieri on lyhytkarvainen rotu, joka ei vaadi kovin paljon turkinhoitoa. Riittää, että harjaat koiraa säännöllisesti esimerkiksi kumisualla tai harjalla poistaaksesi irtoavan karvan ja pitääksesi turkin hyvässä kunnossa.

  Kylpeminen ei yleensä ole tarpeellista, ellei koira ole erityisen likainen. Jos kuitenkin peset koiran, käytä sille tarkoitettua koirashampoota ja varmista, että turkki kuivataan kunnolla pesun jälkeen.

  Trimmaus on hyvä tehdä tarvittaessa esimerkiksi kynsien leikkaamisen yhteydessä. Tarkista myös koiran korvat ja puhdista ne tarvittaessa, jotta vältetään mahdolliset tulehdukset.

  Muista myös tarkistaa koiran hampaat ja harjata niitä säännöllisesti, jotta hammaskivi ei pääse muodostumaan.

  Jackrussellinterrierin hinta

  Jackrussellinterrieri

  Jackrussellinterrierin elinikä on yleensä noin 13-16 vuotta.

  Elinikään vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydentila ja elinolosuhteet.

  Jackrussellinterrierin terveys

  Jackrussellinterrieri on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat patellaluksaatio, silmäsairaudet ja kuulovauriot. On tärkeää huolehtia koiran terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja pitää se aktiivisena ja terveellisenä ruokavaliolla sekä liikunnalla.

  Jackrussellinterrierin sopii ihmisille, joka

  – on aktiivinen ja energinen

  – harrastaa ulkoilma-aktiviteetteja, kuten lenkkeilyä ja agilityä

  – pystyy tarjoamaan paljon liikuntaa ja aktiviteetteja koiralle

  – on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen

  – etsii seurallista ja leikkisää koirakumppania

  Jackrussellinterrierin lähteet