Jagdterrier

Korkeus: 33-40 cm
Korkeus: 33-40 cm
Paino: 9-10 kg (uros)
Paino: 7-10 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Metsästysterrieri

Mikä on Jagdterrier

Jagdterrier on saksalainen koirarotu, joka on alun perin kehitetty metsästyskoiraksi. Rotu on pienikokoinen ja vahva, ja se on erittäin energinen ja aktiivinen. Jagdterrierit ovat älykkäitä ja nopeita oppimaan uusia asioita, ja ne ovat erinomaisia metsästyskoiria.

Jagdterrierit ovat myös erittäin rohkeita ja itsenäisiä koiria, jotka tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina. Ne ovat myös erittäin sosiaalisia koiria ja rakastavat olla osa perhettä. Jagdterrierit ovat yleensä hyviä lasten kanssa, mutta niiden metsästysvietti voi tehdä niistä haastavia muiden lemmikkieläinten kanssa.

Jagdterrierit tarvitsevat johdonmukaista ja positiivista koulutusta, ja niille on hyvä tarjota paljon henkistä ja fyysistä stimulaatiota. Rotu on terve ja kestävä, ja sen odotettavissa oleva elinikä on noin 12-15 vuotta.

Jagdterrierin historia

Jagdterrier on saksalainen koirarotu, joka on alun perin kehitetty metsästyskoiraksi. Rotu sai alkunsa 1900-luvun alussa Saksassa, kun erilaisia terriereitä risteytettiin keskenään saadakseen aikaan pienikokoisen, mutta rohkean ja ketterän metsästyskoiran.

Jagdterrierit olivat alun perin suosittuja etenkin pienriistan metsästyksessä, kuten jänisten ja kettujen jahtauksessa. Rotu on erittäin energinen ja älykäs, mikä tekee siitä erinomaisen metsästyskumppanin.

Nykyään Jagdterrierit ovat edelleen suosittuja metsästyskoiria, mutta niitä pidetään myös seurakoirina ja harrastuskoirina. Rotu on tunnettu rohkeudestaan, sitkeydestään ja hyvästä hajuaististaan.

Jagdterrierin luonne

Jagdterrier on energinen, rohkea ja älykäs koirarotu. Se on erittäin omistautunut omistajalleen ja perheelleen, mutta saattaa olla vieraita kohtaan varautunut. Jagdterrier on erinomainen metsästyskoira, joka on erityisen hyvä jäljittämään riistaa maan alla. Se on myös erittäin aktiivinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja henkistä stimulaatiota pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Jagdterrierin haasteet

 • Aggressiivinen luonne: Jagdterrierit voivat olla taipuvaisia aggressiiviseen käytökseen, erityisesti muita koiria kohtaan. Tämä voi aiheuttaa ongelmia sosiaalisissa tilanteissa ja vaatii johdonmukaista koulutusta.
 • Liikunnantarve: Jagdterrierit ovat erittäin energisiä ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveinä ja onnellisina. Ne eivät sovi kaikille perheille, jotka eivät pysty tarjoamaan tarpeeksi liikuntaa.
 • Metsästysvietti: Jagdterrierit ovat alun perin metsästyskoiria ja niillä on voimakas metsästysvietti. Tämä voi aiheuttaa ongelmia, jos niitä ei kouluteta asianmukaisesti ja niille ei tarjota riittävästi virikkeitä.
 • Sosiaalistaminen: Jagdterrierit tarvitsevat varhaista ja johdonmukaista sosiaalistamista voidakseen olla mukavia muiden koirien ja ihmisten kanssa. Ilman asianmukaista sosiaalistamista ne voivat olla arkoja tai aggressiivisia.

  Jagdterrierin koko

  Jagdterrier on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 33-40 cm korkeita ja narttujen hieman pienempiä. Paino vaihtelee yleensä 7-10 kg välillä. Jagdterrier on siis kompaktin kokoinen ja sopii hyvin monenlaiseen asumisympäristöön.

  Jagdterrierin turkinhoito

  Jagdterrierin turkki on lyhyt ja tiheä, joten se ei vaadi kovin paljoa hoitoa. Riittää, että harjaat koiraa säännöllisesti pitääksesi turkin hyvässä kunnossa. Voit käyttää kumisualla tai harjalla harjaamiseen.

  Kylpeminen ei yleensä ole tarpeellista, ellei koira ole erityisen likainen. Silloinkin kannattaa käyttää vain koirille tarkoitettua shampoota ja varmistaa, että turkki kuivuu kunnolla pesun jälkeen.

  Trimmaus on hyvä tehdä tarvittaessa, esimerkiksi tassujen ja korvien ympäriltä. Kynsien leikkaaminen on myös tärkeää, jos ne eivät kulu luonnollisesti.

  Muista tarkistaa koiran korvat ja hampaat säännöllisesti ja tarvittaessa puhdistaa ne. Näin varmistat koiran hyvinvoinnin ja terveyden.

  Jagdterrierin hinta

  Jagdterrierin hinta vaihtelee yleisesti 800-1500 euron välillä Suomessa. Hintaan vaikuttavat muun muassa pentujen sukutaulu, terveys, ikä ja kasvattajan maine.

  Jagdterrierin elinikä

  Jagdterrierin elinikä on keskimäärin 10-12 vuotta. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi rodun geneettiset taipumukset, ruokavalio, liikunta, terveydenhuolto ja yleinen elinympäristö. On tärkeää huolehtia koiran terveydestä ja hyvinvoinnista, jotta se voi elää mahdollisimman pitkän ja terveen elämän.

  Jagdterrierin terveys

  Jagdterrierit ovat yleisesti terveitä ja kestäviä koiria. Rotu on geneettisesti monipuolinen, mikä auttaa vähentämään perinnöllisiä sairauksia. Kuitenkin, kuten kaikilla roduilla, Jagdterriereillä voi olla alttius tietyille terveysongelmille.

  Yleisimpiä terveysongelmia Jagdterriereillä voivat olla esimerkiksi iho-ongelmat, allergiat, polvilumpion sijoiltaanmeno ja silmäsairaudet. On tärkeää huolehtia koiran säännöllisistä eläinlääkärintarkastuksista ja pitää yllä terveellistä ruokavaliota ja liikuntaa.

  Jagdterrierit ovat aktiivisia ja energisiä koiria, joten niille on tärkeää tarjota riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja pitääkseen ne terveinä ja onnellisina.

  Jagdterrierin sopii ihmisille, joka

  – on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä Jagdterrier tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

  – on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä Jagdterrier voi olla haastava koulutettava

  – asuu maaseudulla tai omakotitalossa, sillä Jagdterrier tarvitsee tilaa ja mahdollisuuden juosta vapaana

  – on valmis tarjoamaan Jagdterrierille paljon henkistä ja fyysistä stimulaatiota, jotta se pysyy tyytyväisenä ja terveenä

  Jagdterrierin lähteet