Japanese Chin

Paino: 2-4 kg (uros)
Paino: 2-4 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Japaninpystykorva

Mikä on Japanese Chin

Japanese Chin on pieni ja elegantti koirarotu, joka on peräisin Japanista. Ne ovat tunnettuja kauniista ulkonäöstään ja ystävällisestä luonteestaan. Japanese Chin on seurakoira, joka rakastaa olla ihmisten seurassa ja saa iloa siitä, että saa olla mukana perheen arjessa.

Tämä rotu on älykäs ja oppivainen, mutta samalla myös hieman itsepäinen. Ne ovat leikkisiä ja energisiä, mutta tarvitsevat myös paljon lepoa ja rauhallista aikaa. Japanese Chin on helppo kouluttaa ja soveltuu hyvin myös ensikertalaisille koiranomistajille.

Japanese Chinilla on pitkä ja silkkisen pehmeä turkki, joka vaatii säännöllistä harjausta. Ne ovat yleensä terveitä koiria, mutta rotu saattaa altistua joillekin perinnöllisille sairauksille, kuten sydänongelmille.

Kaiken kaikkiaan Japanese Chin on ihana ja viehättävä koirarotu, joka sopii hyvin seurakoiraksi niin yksinäiselle vanhukselle kuin vilkkaalle perheellekin.

Japanese Chin:n historia

Japanese Chin on pieni ja elegantti koirarotu, joka on peräisin Japanista. Rotu tunnetaan myös nimellä Japanese Spaniel. Japanese Chin oli alun perin seurakoira, jota pidettiin aatelisperheiden ja keisarillisen hovin jäsenten seurana.

Rotu saapui Eurooppaan 1600-luvulla, kun japanilaiset hallitsijat alkoivat lahjoittaa koiria eurooppalaisille kuninkaallisille ja aatelisille. Rotu sai suosiota erityisesti Englannissa ja Ranskassa, ja siitä tuli nopeasti suosittu seurakoira myös Euroopassa.

Japanese Chin on tunnettu elegantista ulkonäöstään, pitkistä korvistaan ja silkkisestä turkistaan. Rotu on älykäs, leikkisä ja seurallinen, ja se sopii erinomaisesti seurakoiraksi niin perheille kuin yksinäisillekin.

Japanese Chin luonne

Japanese Chin on älykäs, leikkisä ja seurallinen rotu. Ne ovat ystävällisiä ja helppoja kouluttaa. Japanese Chin on myös erittäin seurallinen ja kiintyy vahvasti omistajaansa. Ne ovat leikkisiä ja energisiä, mutta samalla myös rauhallisia ja lempeitä. Japanese Chin on erinomainen seurakoira ja sopii hyvin perheen lemmikiksi.

Japanese Chin haasteet

  • Altistuminen silmäongelmille, kuten kaihille ja sarveiskalvon haavaumille
  • Altistuminen hengitysongelmille, kuten hengityksen vinkumiselle ja hengitysvaikeuksille
  • Altistuminen sydänongelmille, kuten sydänlihaksen sairauksille
  • Altistuminen iho-ongelmille, kuten allergioille ja ihoinfektioille
  • Altistuminen polvilumpion sijoiltaanmenolle

Japanese Chin koko

Japanese Chin on pienikokoinen rotu, urosten ollessa noin 20-27 cm korkeita ja painaen noin 2-5 kg. Nartut ovat hieman pienempiä, noin 18-25 cm korkeita ja painavat noin 1,4-4 kg. Rotu on siis erittäin pienikokoinen ja kevyt.

Japanese Chin:n turkinhoito

Japanese Chin on pieni rotu, jolla on pitkä ja silkkisen pehmeä turkki. Turkinhoito on tärkeä osa tämän rodun hyvinvointia ja ulkonäköä. Alla on joitakin ohjeita Japanese Chin:n turkinhoitoon:

  • Harjaus: Japanese Chin:n turkki tulisi harjata säännöllisesti, vähintään muutaman kerran viikossa. Tämä auttaa pitämään turkin takuttomana ja poistaa irtoavan karvan.
  • Kylpy: Kylpyjä ei tarvitse antaa liian usein, mutta tarvittaessa voit pestä Chin:n turkin miedolla koirashampoolla. Muista kuivata turkki hyvin kylvyn jälkeen.
  • Trimmaus: Japanese Chin:n turkkia ei yleensä tarvitse trimmata, mutta korvien ja tassujen karvoja voi tarvittaessa leikata lyhyemmiksi.
  • Korvien ja silmien puhdistus: Japanese Chin:llä on taipumus kertyä likaa korviin ja silmiin, joten ne tulisi tarkistaa ja tarvittaessa puhdistaa säännöllisesti.
  • Kynsien leikkaus: Muista leikata Chin:n kynnet säännöllisesti, jotta ne eivät kasva liian pitkiksi ja aiheuta epämukavuutta koiralle.

Noudattamalla näitä ohjeita voit pitää Japanese Chin:n turkin kauniina ja terveenä.

Japanese Chin:n hinta

Japanese Chin:n elinikä

Japanese Chin -rotujen elinikä on yleensä noin 10-12 vuotta, mutta ne voivat elää jopa 14-16 vuotiaiksi.

Elinikään vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydentila ja elinolosuhteet. On tärkeää pitää huolta koiran terveydestä ja tarjota sille laadukasta hoitoa ja ravintoa, jotta se voi elää mahdollisimman pitkään ja terveenä.

Japanese Chin terveys

Japanese Chin on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi olla joitakin perinnöllisiä terveysongelmia, kuten sydänvaivoja, silmäsairauksia ja polvilumpion sijoiltaanmenoja. On tärkeää huolehtia koiran terveydestä säännöllisillä eläinlääkärikäynneillä ja pitää se hyvässä fyysisessä kunnossa liikunnan ja oikean ruokavalion avulla.

Japanese Chin sopii ihmisille, joka

on valmis sitoutumaan päivittäiseen turkin hoitoon, sillä tämän rodun turkki vaatii säännöllistä harjaamista ja trimmaamista.

haluaa seurakoiran, sillä Japanese Chin on erittäin seurallinen ja kiintyy vahvasti omistajaansa.

asuu kerrostalossa tai pienessä asunnossa, sillä tämä rotu on pienikokoinen ja viihtyy hyvin myös sisätiloissa.

Japanese Chin lähteet