Kangal Shepherd Dog

Korkeus: 74-81 cm
Korkeus: 71-81 cm
Paino: 50-63 kg (uros)
Paino: 41-61 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Kangal, Kangal Koira, Kangalpaimenkoira

Mikä on Kangal Shepherd Dog

Kangal Shepherd Dog, tunnetaan myös nimellä Kangal, on suuri ja voimakas koirarotu, joka on peräisin Turkista. Se on perinteisesti käytetty paimenkoirana suojellakseen karjaa petoeläimiltä, kuten susilta ja karhuilta.

Kangalit ovat älykkäitä, rohkeita ja itsenäisiä koiria, jotka ovat uskollisia omistajilleen. Ne ovat myös erittäin suojelevia ja voivat olla varautuneita vieraita kohtaan. Kangalit tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä.

Tämä rotu on tunnettu vahvasta vaistostaan suojella ja vahtia, mikä tekee siitä erinomaisen vahtikoiran. Kangalit ovat myös erinomaisia perhekoiria, jotka ovat lempeitä ja helliä perheenjäseniä kohtaan.

Kangal Shepherd Dogin historia

Kangal Shepherd Dog on peräisin Turkista ja on perinteinen paimenkoira, jota on käytetty vuosisatojen ajan suojelijana ja karjanvartijana. Rotu on saanut nimensä Kangalin alueelta, jossa sitä on alun perin kasvatettu.

Kangal Shepherd Dogit ovat suuria ja voimakkaita koiria, jotka ovat erittäin itsenäisiä ja rohkeita. Ne ovat erinomaisia karjanvartijoita ja niitä käytetään yhä nykyäänkin suojelemaan karjaa petoeläimiltä Turkissa ja muissa maissa, joissa rotua kasvatetaan.

Kangal Shepherd Dogit ovat myös suosittuja seurakoiria, sillä ne ovat uskollisia ja lempeitä perheenjäseniä. Rotu on tunnettu vahvasta vaistostaan suojella laumaansa ja se on erittäin omistautunut omistajalleen.

Kangal Shepherd Dogin luonne

Kangal Shepherd Dog on itsenäinen, rohkea ja älykäs rotu. Se on erittäin uskollinen ja omistautunut perheelleen, mutta samalla se voi olla varautunut vieraita kohtaan. Kangal Shepherd Dog on erinomainen vahti- ja paimenkoira, ja se on tunnettu vahvasta suojeluvaistostaan. Rotu on myös erittäin energinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Kangal Shepherd Dogin haasteet

  • Aggressiivisuus: Kangal Shepherd Dogit ovat luonteeltaan suojelijoita ja voivat olla aggressiivisia vieraita tai muita koiria kohtaan, mikä voi aiheuttaa ongelmia sosiaalisissa tilanteissa.
  • Itsenäisyys: Tämä rotu on erittäin itsenäinen ja saattaa olla vaikea kouluttaa tottelemaan komentoja.
  • Liikunnantarve: Kangal Shepherd Dogit tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveinä ja onnellisina. Ne eivät sovi kaupunkiympäristöön, jossa niillä ei ole mahdollisuutta juosta ja leikkiä.
  • Suojeluvaisto: Kangal Shepherd Dogit ovat erittäin suojelualttiita ja voivat reagoida voimakkaasti uhkaaviin tilanteisiin, mikä voi aiheuttaa ongelmia perheenjäsenille tai vieraille.

Kangal Shepherd Dogin koko

Kangal Shepherd Dog on suuri rotu, urosten ollessa yleensä noin 75-80 cm korkeita ja painoltaan noin 50-65 kg. Nartut ovat hieman pienempiä, noin 70-75 cm korkeita ja painavat noin 40-55 kg. Rotu on vahva ja lihaksikas, ja sillä on vaikuttava ulkonäkö.

Kangal Shepherd Dogin turkinhoito

Kangal Shepherd Dog on suurikokoinen ja voimakas rotu, jolla on lyhyt ja tiheä turkki. Tämän rodun turkinhoito vaatii säännöllistä harjaamista ja huolenpitoa.

Harjaa Kangal Shepherd Dogia vähintään kerran viikossa poistaaksesi irtoavan karvan ja estääksesi takkujen muodostumisen. Käytä harjaukseen sopivaa kumiharjaa tai harjaa, joka sopii lyhyelle turkille.

Kangal Shepherd Dogia ei yleensä tarvitse kylpeä usein, sillä sen turkki on luonnostaan likaa hylkivä. Kuitenkin tarvittaessa voit pestä koiran miedolla koirashampoolla ja varmistaa, että turkki kuivataan kunnolla pesun jälkeen.

Trimmaa Kangal Shepherd Dogin kynnet säännöllisesti ja tarkista korvat sekä hampaat viikoittain. Pidä myös silmät puhtaina ja tarkkaile mahdollisia iho-ongelmia tai loisia.

Muista myös antaa Kangal Shepherd Dogille riittävästi liikuntaa ja ulkoilua, jotta sen turkki pysyy terveenä ja hyväkuntoisena.

Kangal Shepherd Dogin hinta

Kangal Shepherd Dogin elinikä

Kangal Shepherd Dogin elinikä on yleisesti noin 12-15 vuotta.

Elinikään vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydentila ja elinolosuhteet.

Kangal Shepherd Dogin terveys

Kangal Shepherd Dog on yleisesti terve rotu, jolla ei ole merkittäviä perinnöllisiä sairauksia. Rotu on kestävä ja vahva, ja sillä on yleensä pitkä elinikä, joka voi olla jopa 12-15 vuotta.

Kangal Shepherd Dogit voivat kuitenkin olla alttiita lonkka- ja kyynärnivelten dysplasialle, joten on tärkeää pitää huolta niiden liikunnasta ja terveellisestä ravinnosta. Lisäksi rotu saattaa olla herkkä lihavuudelle, joten ruokinnassa on hyvä olla tarkkana.

Säännölliset eläinlääkärintarkastukset, rokotukset ja asianmukainen hoito ovat tärkeitä Kangal Shepherd Dogin terveyden ylläpitämisessä. Varhainen havaitseminen ja hoito voivat auttaa ehkäisemään mahdollisia terveysongelmia.

Kangal Shepherd Dog sopii ihmisille, joka

– on kokenut koiran omistaja ja pystyy tarjoamaan sille riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja

– asuu maaseudulla tai omakotitalossa, sillä se tarvitsee tilaa ja mahdollisuuden juosta vapaana

– on valmis sitoutumaan rodun vaatimaan vahvaan johtajuuteen ja koulutukseen

– haluaa koiran, joka on uskollinen ja suojeleva perheenjäsen

Kangal Shepherd Dogin lähteet