Korean Jindo Dog

Korkeus: 50-55 cm
Korkeus: noin 45-55 cm
Paino: 18-23 kg (uros)
Paino: 16-20 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Korean Jindo, Jindo, Korean Jindo Gae

Mikä on Korean Jindo Dog

Korean Jindo Dog on alkuperäinen koirarotu, joka on peräisin Etelä-Koreasta. Se on keskikokoinen ja vahvarakenteinen koira, joka on tunnettu uskollisuudestaan ja älykkyydestään. Korean Jindo Dog on perinteisesti käytetty metsästyksessä ja vartioinnissa, ja se on erittäin itsenäinen ja rohkea rotu.

Tämä rotu on myös erittäin puhdas ja huolellinen itsestään, ja se on tunnettu siitä, että se pitää turkkinsa hyvässä kunnossa ilman suurta vaivaa omistajalta. Korean Jindo Dog on myös erittäin energinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Korean Jindo Dog on erinomainen valinta aktiiviselle omistajalle, joka pystyy tarjoamaan sille tarpeeksi liikuntaa ja henkistä stimulaatiota. Rotu on myös erittäin uskollinen ja omistautunut perheelleen, ja se voi olla erinomainen vahti ja seuralainen.

Korean Jindo Dogin historia

Korean Jindo Dog on alkuperäinen koirarotu, joka on peräisin Etelä-Koreasta. Rotu on saanut nimensä Jindon saarelta, joka sijaitsee Korean rannikolla. Korean Jindo Dogia on käytetty metsästyksessä ja vartioinnissa jo vuosisatojen ajan.

Korean Jindo Dog on tunnettu uskollisuudestaan ja älykkyydestään. Rotu on myös erittäin itsenäinen ja rohkea, mikä tekee siitä erinomaisen vartijakoiran. Korean Jindo Dog on myös erittäin hyvä metsästäjä, erityisesti pienriistan ja villisian metsästyksessä.

Korean Jindo Dog on nykyään suosittu koirarotu ympäri maailmaa, ja sitä käytetään edelleen metsästyksessä ja vartioinnissa. Rotu on myös erinomainen perhekoira, joka on omistautunut ja suojeleva perheelleen.

Korean Jindo Dogin luonne

Korean Jindo Dog on älykäs, uskollinen ja itsenäinen rotu. Se on erittäin uskollinen omistajalleen ja perheelleen, mutta saattaa olla vieraille varautunut. Jindo on myös erittäin itsenäinen ja ylpeä koira, joka tarvitsee johdonmukaista ja päättäväistä johtajuutta. Se on erittäin älykäs ja oppii nopeasti, mutta saattaa olla myös itsepäinen ja haastava koulutettava. Jindo on erittäin energinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Korean Jindo Dogin haasteet

 • Itsenäinen luonne, joka voi tehdä koulutuksesta haastavaa
 • Vahva vahtikoira-instinkti, mikä voi aiheuttaa ongelmia muiden koirien kanssa
 • Terveysongelmat, kuten lonkkadysplasia ja kilpirauhasen sairaudet
 • Tarve riittävään liikuntaan ja aktivointiin, muuten voi kehittyä käytösongelmia
 • Sosiaalistaminen on tärkeää, jotta koira oppii olemaan muiden ihmisten ja eläinten kanssa

  Korean Jindo Dogin koko

  Korean Jindo Dog on keskikokoinen koira, uroksilla korkeus on noin 50-55 cm ja nartuilla noin 45-50 cm. Paino vaihtelee yleensä 16-23 kg välillä.

  Korean Jindo Dogin turkinhoito

  Korean Jindo Dog on rotu, jolla on lyhyt ja tiheä turkki. Tämän rodun turkinhoito vaatii säännöllistä harjaamista ja pesemistä pitääkseen turkki terveenä ja kiiltävänä.

  Harjaa Korean Jindo Dogia vähintään kerran viikossa poistaaksesi irtoavan karvan ja estääksesi takkujen muodostumisen. Käytä harjaukseen sopivaa kampaa tai harjaa, joka ei vahingoita koiran ihoa.

  Pese Korean Jindo Dog tarvittaessa käyttäen koirille tarkoitettua shampoota. Varmista, että peset myös koiran korvat ja tassut huolellisesti. Kuivaa koira hyvin pesun jälkeen, jotta se ei palellu.

  Trimmaa Korean Jindo Dogin turkki tarvittaessa leikkaamalla esimerkiksi tassujen karvoja ja pitämällä turkki siistinä. Voit tarvittaessa käyttää ammattilaisen apua trimmauksessa.

  Muista myös tarkistaa Korean Jindo Dogin kynnet säännöllisesti ja leikata ne tarvittaessa. Pidä myös koiran hampaat puhtaina harjaamalla niitä säännöllisesti.

  Korean Jindo Dogin hinta

  Korean Jindo Dogin elinikä

  Korean Jindo Dogin elinikä on yleisesti noin 12-15 vuotta. Koiran elinikään vaikuttavat monet tekijät, kuten perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, ympäristö ja yleinen terveydentila. Huolellinen hoito ja säännölliset eläinlääkärintarkastukset voivat auttaa pidentämään Korean Jindo Dogin elinikää.

  Korean Jindo Dogin terveys

  Korean Jindo Dog on yleisesti terve rotu, joka ei kärsi suurista perinnöllisistä terveysongelmista. Rotu on kestävä ja pitkäikäinen, ja monet yksilöt elävät jopa 15 vuoden ikään saakka.

  Korean Jindo Dogeilla voi kuitenkin esiintyä joitakin terveysongelmia, kuten lonkka- ja kyynärnivelten dysplasiaa sekä silmäsairauksia. On tärkeää huolehtia koiran terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla.

  Rotu on myös altis lihavuudelle, joten on tärkeää pitää Korean Jindo Dogin paino kurissa ja tarjota sille riittävästi liikuntaa.

  Korean Jindo Dog sopii ihmisille, joka

  on aktiivinen ja omistautunut koiranomistaja. Jindo-koira tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä. Se sopii parhaiten henkilölle, joka pystyy tarjoamaan sille riittävästi liikuntaa ja stimulaatiota.

  Korean Jindo Dogn lähteet