Lagotto Romagnolo

Korkeus: noin 43-48 cm
Korkeus: noin 41-46 cm
Paino: 13-16 kg (uros)
Paino: 11-16 kg (naaras)
Elinikä: 15 vuotta

Italian vesikoira

Mikä on Lagotto Romagnolo

Lagotto Romagnolo on italialainen koirarotu, joka tunnetaan erityisesti truffelien etsimisestä. Se on keskikokoinen ja vahvarakenteinen koira, jolla on kihara ja vesitiivis turkki. Rotu on peräisin Romagnan alueelta Italiasta ja sitä pidetään yhtenä maailman vanhimmista koiraroduista.

Lagotto Romagnolo on älykäs, leikkisä ja ystävällinen koira, joka sopii hyvin perhekoiraksi. Se on myös erittäin energinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen tyytyväisenä. Rotu on myös erinomainen hajuaistiensa ansiosta ja sitä käytetään usein truffelien etsimiseen maan alla.

Lagotto Romagnolo on helppohoitoinen turkkinsa ansiosta, mutta se tarvitsee säännöllistä trimmausta ja harjaamista. Rotu on myös terve ja kestävä, mutta sillä voi olla taipumusta nivelongelmiin ja allergioihin.

Lagotto Romagnolon historia

Lagotto Romagnolo on vanha italialainen koirarotu, joka on peräisin Romagnan alueelta Italiasta. Rotu tunnetaan erityisesti truffelien etsimisestä ja se onkin erinomainen metsästyskoira. Lagotto Romagnolo on myös erittäin suosittu seurakoira sen lempeän ja ystävällisen luonteen ansiosta.

Lagotto Romagnolon historia juontaa juurensa antiikin aikaan, jolloin sitä käytettiin vesilintujen metsästykseen ja vesikoirana. Rotu on kehittynyt vuosisatojen aikana ja nykyään se on tunnettu erityisesti truffelien etsimisestä maan alta. Lagotto Romagnolo on erittäin älykäs ja oppivainen rotu, joka nauttii työskentelystä ihmisen kanssa.

Lagotto Romagnolo on saavuttanut suosiota ympäri maailmaa ja se on myös Suomessa suosittu rotu. Sen lempeä luonne ja kyky sopeutua erilaisiin ympäristöihin tekevät siitä ihanteellisen perhekoiran. Lagotto Romagnolo on myös erinomainen harrastuskoira erilaisten aktiviteettien parissa.

Lagotto Romagnolon luonne

Lagotto Romagnolo on älykäs, leikkisä ja ystävällinen koira. Se on erittäin kiintynyt perheeseensä ja rakastaa olla mukana kaikessa toiminnassa. Lagotto Romagnolo on myös erinomainen hajuaistiensa ansiosta ja sitä käytetään usein truffelien etsimiseen. Se on oppivainen ja motivoitunut koulutettava, mutta saattaa olla hieman itsepäinen. Lagotto Romagnolo on sosiaalinen koira, joka tulee hyvin toimeen muiden koirien ja ihmisten kanssa.

Lagotto Romagnolon haasteet

  • Altis allergioille ja iho-ongelmille
  • Tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja
  • Saattaa olla vaikea kouluttaa, tarvitsee johdonmukaista ja kärsivällistä ohjausta
  • Voi olla taipumus haukkua ja kaivaa
  • Tarvitsee paljon sosiaalista kanssakäymistä ja huomiota

Lagotto Romagnolon koko

Lagotto Romagnolo on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 43-48 cm korkeita ja narttujen 41-46 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 11-16 kg välillä.

Lagotto Romagnolon turkinhoito

Lagotto Romagnolon turkki on kihara ja vaatii säännöllistä hoitoa pitääkseen sen hyvässä kunnossa. Tässä muutamia ohjeita Lagotto Romagnolon turkinhoitoon:

  • Harjaus: Harjaa Lagotto Romagnolon turkkia säännöllisesti, vähintään muutaman kerran viikossa. Käytä harjaa, joka on tarkoitettu kiharan turkin hoitoon.
  • Kylpy: Kylve Lagotto Romagnolo tarpeen mukaan, mutta älä ylitä kylpemiskertoja, jotta turkki ei kuivu liikaa. Käytä koirille tarkoitettua shampoota ja hoitoainetta.
  • Trimmaus: Lagotto Romagnolon turkkia tulee trimmata säännöllisesti, erityisesti korvien ja tassujen alueelta. Trimmaus auttaa pitämään turkin siistinä ja estää takkujen muodostumista.
  • Kynsien leikkaus: Leikkaa Lagotto Romagnolon kynnet säännöllisesti, jotta ne eivät kasva liian pitkiksi. Käytä koirille tarkoitettuja kynsisaksia ja varo leikkaamasta liian läheltä verisuonia.
  • Hampaiden hoito: Pidä Lagotto Romagnolon hampaat puhtaina harjaamalla niitä säännöllisesti koirille tarkoitetulla hammasharjalla ja -tahnalla.

Lagotto Romagnolon hinta

Lagotto Romagnolon elinikä

Lagotto Romagnolon elinikä on yleensä noin 15 vuotta, mutta ne voivat elää jopa 17 vuotiaiksi.

Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito.

Lagotto Romagnolon terveys

Lagotto Romagnolo on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat esimerkiksi lonkkaniveldysplasia, silmäsairaudet ja epilepsia. On tärkeää huolehtia Lagotto Romagnolon terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla.

Lagotto Romagnolon sopii ihmisille, joka

– on valmis sitoutumaan aktiiviseen ja monipuoliseen koiranpitoon

– nauttii ulkoilusta ja liikunnasta, sillä Lagotto Romagnolo tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

– on valmis harjaamaan koiraa säännöllisesti, sillä Lagotto Romagnolon turkki vaatii huoltoa

– haluaa koiran, joka on älykäs, oppivainen ja leikkisä

Lagotto Romagnolon lähteet