Lakeland Terrier

Korkeus: noin 37-39 cm
Korkeus: noin 33-37 cm
Paino: 7-8 kg (uros)
Paino: 7-8 kg (naaras)
Elinikä: 12-16 vuotta

Lakelandinterrieri

Mikä on Lakeland Terrier

Lakeland Terrier on pieni ja rohkea koirarotu, joka kuuluu terriereihin. Ne ovat peräisin Englannista ja alun perin niitä käytettiin metsästykseen pienriistan, kuten jänisten ja kettujen, parissa. Lakeland Terrierit ovat älykkäitä ja energisiä koiria, jotka tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina.

Nämä koirat ovat yleensä noin 35-37 cm korkeita ja painavat noin 7-8 kg. Niillä on karkea ja tiheä turkki, joka voi olla eri värejä, kuten musta, ruskea, vehnä tai punainen. Lakeland Terrierit ovat myös tunnettuja rohkeudestaan ja itsenäisyydestään, mutta ne ovat myös hyvin kiintyneitä perheeseensä.

Lakeland Terrierit ovat hyviä vahtikoiria ja ne voivat olla hieman varautuneita vieraita kohtaan. Ne ovat myös erittäin leikkisiä ja rakastavat olla mukana perheen aktiviteeteissa. Näiden koirien kouluttaminen voi olla haastavaa niiden itsepäisyyden vuoksi, mutta positiivisella ja palkitsevalla koulutuksella ne oppivat nopeasti uusia asioita.

Lakeland Terrierin historia

Lakeland Terrier on pieni ja rohkea koirarotu, joka on peräisin Englannista. Rotu kehittyi 1800-luvun lopulla Lake Districtin alueella Pohjois-Englannissa. Lakeland Terrierit olivat alun perin käytettyjä metsästykseen, erityisesti jänisten ja kettujen metsästykseen.

Rotu on saanut vaikutteita muun muassa Border Terrieristä ja Bedlington Terrieristä. Lakeland Terrierit ovat tunnettuja rohkeudestaan, älykkyydestään ja energisyydestään. Ne ovat myös erinomaisia seurakoiria ja perheenjäseniä.

Lakeland Terrierit ovat suosittuja ympäri maailmaa ja niitä käytetään edelleen metsästyksessä, mutta myös seurakoirina ja näyttelykoirina. Rotu on saavuttanut suosiota myös Suomessa, missä sitä arvostetaan sen monipuolisten ominaisuuksien vuoksi.

Lakeland Terrierin luonne

Lakeland Terrier on rohkea, aktiivinen ja itsenäinen rotu. Ne ovat älykkäitä ja nopeita oppimaan uusia asioita. Lakeland Terrierit ovat myös leikkisiä ja energisiä, ja ne nauttivat ulkoilusta ja liikunnasta. Ne voivat olla hieman taisteluhenkisiä muiden koirien kanssa, joten sosiaalistaminen on tärkeää. Lakeland Terrierit ovat myös hyviä vahtikoiria ja pitävät perheensä turvassa. Ne ovat uskollisia ja kiintyviä perheenjäseniä.

Lakeland Terrierin haasteet

 • Aggressiivisuus muiden koirien kanssa
 • Taipumus karvaongelmiin
 • Omistajan vahvan johtajuuden tarve
 • Tarve säännölliseen liikuntaan ja aktivointiin
 • Sosiaalistamisen tarve pentuna

Lakeland Terrierin koko

Lakeland Terrier on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 37-39 cm korkeita ja narttujen noin 35-37 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 7-8 kg välillä. Ne ovat siis kompaktin kokoisia ja sopivat hyvin esimerkiksi kaupunkiympäristöön.

Lakeland Terrierin turkinhoito

Lakeland Terrierin turkki vaatii säännöllistä hoitoa pitääkseen sen terveenä ja kauniina. Tässä muutamia ohjeita turkinhoitoon:

 • Päivittäinen harjaus pitää turkin takuttomana ja poistaa irtoavan karvan.
 • Kylpy tarvittaessa käyttäen koirille tarkoitettua shampoota. Liian usein kylpeminen voi kuivattaa koiran ihon.
 • Kuivaa koira huolellisesti pesun jälkeen, erityisesti turkin alla olevat alueet.
 • Trimmaus on suositeltavaa tehdä noin 2-3 kuukauden välein, jotta turkki pysyy siistinä ja terveenä.
 • Kynsien leikkaus säännöllisesti, noin kerran kuukaudessa.
 • Korvien puhdistus viikoittain estää tulehduksia.

Muista myös tarkistaa koiran turkki ja iho säännöllisesti mahdollisten loisten tai iho-ongelmien varalta. Jos epäilet jotain poikkeavaa, ota yhteyttä eläinlääkäriin.

Lakeland Terrierin hinta

Lakeland Terrierin elinikä

Lakeland Terrierin elinikä on yleisesti noin 12-16 vuotta.

Elinikään vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydentila ja elinolosuhteet.

Lakeland Terrierin terveys

Lakeland Terrier on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat allergiat, iho-ongelmat ja silmäsairaudet. On tärkeää pitää Lakeland Terrierin turkki hyvässä kunnossa ja tarkkailla sen ihoa mahdollisten ongelmien varalta.

Lakeland Terrierit ovat myös alttiita nivelongelmille, kuten lonkkadysplasialle. Siksi on tärkeää pitää huolta koiran painosta ja liikunta-aktiivisuudesta, jotta nivelongelmilta voidaan ehkäistä.

Säännölliset eläinlääkärintarkastukset ja terveellinen ruokavalio ovat avain Lakeland Terrierin terveyden ylläpitämisessä. Rotu voi elää pitkän ja terveen elämän, kun sille tarjotaan asianmukaista hoitoa ja huolenpitoa.

Lakeland Terrierin sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja energinen, ja haluaa koiran kanssa liikkua ja ulkoilla paljon

– on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja tarjoamaan sille riittävästi virikkeitä

– asuu omakotitalossa tai tilavassa asunnossa, jossa koiralla on mahdollisuus liikkua vapaasti

– on valmis harjaamaan koiraa säännöllisesti ja huolehtimaan sen turkin hoidosta

Lakeland Terrierin lähteet