Lancashire Heeler

Korkeus: 25-30 cm
Paino: 6-8 kg (uros)
Paino: 6-10 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Lancashire Heeler -rotua kutsutaan myös nimillä Ormskirk Heeler ja Ormskirk Terrier.

Mikä on Lancashire Heeler

Lancashire Heeler on pieni ja energinen koirarotu, joka on peräisin Englannista. Ne ovat alun perin kehitetty karjanpaimennukseen, mutta nykyään ne ovat suosittuja seurakoiria. Lancashire Heelerit ovat älykkäitä ja nopeita oppimaan uusia asioita.

Tämä rotu on tunnettu aktiivisesta luonteestaan ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Lancashire Heelerit ovat myös hyviä vahtikoiria ja pitävät perheensä turvassa.

Ulkonäöltään Lancashire Heeler on kompakti ja vahvarakenteinen koira, jolla on lyhyt ja tiheä turkki. Niiden korvat ovat pystyt ja niiden häntä on yleensä kippuralla selän päällä.

Kokonaisuudessaan Lancashire Heeler on ihanteellinen valinta aktiiviselle perheelle, joka haluaa energisen ja uskollisen koiran. Heelerit ovat lojaaleja ja rakastavia kumppaneita, jotka tuovat iloa ja energiaa kotiin.

Lancashire Heelerin historia

Lancashire Heeler on alkuperältään brittiläinen koirarotu, joka on peräisin Lancashiren alueelta Pohjois-Englannista. Rotu kehittyi 1800-luvun alkupuolella, ja sitä käytettiin alun perin karjanpaimennukseen.

Lancashire Heelerin uskotaan olevan peräisin corgista ja welsh corgista, jotka tuotiin Englantiin walesilaisilta paimentajilta. Rotu on pienikokoinen ja vankkarakenteinen, ja se on erinomainen karjanpaimen ja vahti.

Lancashire Heelerin suosio on kasvanut vuosien varrella, ja se on nykyään suosittu seura- ja harrastuskoira ympäri maailmaa. Rotu on tunnettu älykkyydestään, rohkeudestaan ja uskollisuudestaan omistajalleen.

Lancashire Heelerin luonne

Lancashire Heeler on älykäs, vilkas ja rohkea koirarotu. Se on erittäin uskollinen omistajalleen ja yleensä hyvin ystävällinen muiden ihmisten ja eläinten kanssa. Lancashire Heeler on myös erittäin energinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Se on myös erittäin oppivainen ja nauttii erilaisten temppujen ja tehtävien tekemisestä omistajansa kanssa.

Lancashire Heelerin haasteet

 • Pieni koko voi aiheuttaa haasteita näkyvyyden ja turvallisuuden suhteen ulkoillessa
 • Voi olla taipumus olla dominoiva ja itsepäinen, mikä vaatii johdonmukaista koulutusta
 • Saattaa tarvita paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen tyytyväisenä ja terveenä
 • Voi olla altis perinnöllisille terveysongelmille, kuten lonkkadysplasialle

  Lancashire Heelerin koko

  Lancashire Heeler on pienikokoinen rotu, urosten ollessa noin 30-31 cm korkeita ja narttujen noin 25-30 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 6-10 kg välillä. Heelerit ovat siis kompakteja ja kevyitä koiria.

  Lancashire Heelerin turkinhoito

  Lancashire Heelerin turkki on lyhyt ja tiheä, eikä se vaadi paljoa hoitoa. Riittää, että koira harjataan säännöllisesti pitämään turkki hyvässä kunnossa. Harjaus auttaa poistamaan irtoavan karvan ja pitää ihon terveenä.

  Kylvettäessä käytä mietoa koirashampoota ja varmista, että turkki kuivataan kunnolla pesun jälkeen. Liian usein kylpeminen voi kuivattaa koiran ihon ja turkin.

  Lancashire Heelerin korvat tulee tarkistaa säännöllisesti ja tarvittaessa puhdistaa, jotta estetään mahdolliset tulehdukset. Kynnet tulee leikata tarvittaessa, yleensä noin kerran kuukaudessa.

  Älä unohda myöskään hampaiden harjausta, joka on tärkeä osa koiran yleistä hyvinvointia. Hampaiden harjaus auttaa ehkäisemään hammaskiveä ja muita suun ongelmia.

  Lancashire Heelerin hinta

  Lancashire Heelerin elinikä

  Lancashire Heelerin elinikä on yleensä noin 12-15 vuotta. Koiran elinikään vaikuttavat monet tekijät, kuten perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydentila. Säännöllinen eläinlääkärin tarkastus ja terveelliset elämäntavat voivat auttaa pidentämään Lancashire Heelerin elinikää.

  Lancashire Heelerin terveys

  Lancashire Heeler on yleisesti terve rotu, joka voi elää jopa 12-15 vuotta. Rotu on geneettisesti monipuolinen ja sillä ei ole suuria rotukohtaisia terveysongelmia. Kuitenkin kuten kaikilla koirilla, Lancashire Heelerillä voi olla alttius joillekin perinnöllisille sairauksille, kuten lonkka- ja kyynärnivelten dysplasialle sekä silmäsairauksille.

  On tärkeää huolehtia Lancashire Heelerin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla, terveellisellä ruokavaliolla ja riittävällä liikunnalla. Rotu on yleensä aktiivinen ja tarvitsee paljon liikuntaa pysyäkseen terveenä ja onnellisena.

  Lancashire Heelerin sopii ihmisille, joka

  – on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä Lancashire Heeler tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

  – on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä Lancashire Heeler voi olla hieman omistautunut ja itsenäinen

  – asuu maaseudulla tai omakotitalossa, sillä Lancashire Heeler tarvitsee tilaa ja mahdollisuuden juosta vapaana

  – on valmis tarjoamaan koiralle paljon henkistä ja fyysistä stimulaatiota, sillä Lancashire Heeler on älykäs ja energinen rotu

  Lancashire Heelerin lähteet