Löwchen

Paino: 4-6 kg (uros)
Paino: 3-6 kg (naaras)
Elinikä: 12-14 vuotta

Pieni leijonakoira

Mikä on Löwchen

Löwchen on pieni ja suloinen koirarotu, joka tunnetaan myös nimellä ”pikkulöwchen”. Sen nimi tarkoittaa saksaksi ”pieni leijona”, mikä viittaa sen leijonamaisiin leikkauksiin ja ulkonäköön. Löwchenit ovat iloisia, ystävällisiä ja leikkisiä koiria, jotka ovat erinomaisia seuralaisia perheille ja yksinäisille. Ne ovat myös älykkäitä ja helppoja kouluttaa, mikä tekee niistä suosittuja lemmikkejä.

Löwchenin historia

Löwchen on pieni seurakoira, joka tunnetaan myös nimellä ”pikkulöwchen” tai ”leijonakoira”. Rotu on peräisin Ranskasta ja sen historia ulottuu aina keskiajalle asti. Löwchenit olivat suosittuja seurakoiria aatelispiireissä ja niitä pidettiin usein lemmikkeinä hovissa.

Löwchenit ovat olleet suosittuja myös taiteessa, ja niitä on kuvattu useissa maalauksissa ja veistoksissa. Rotu on ollut uhanalainen, mutta sittemmin sen suosio on kasvanut ja se on levinnyt ympäri maailmaa.

Löwchenit ovat leikkisiä, ystävällisiä ja seurallisia koiria, jotka sopivat hyvin perhekoiriksi. Ne ovat myös älykkäitä ja oppivat nopeasti erilaisia temppuja. Löwchenit tarvitsevat säännöllistä liikuntaa ja aktiviteetteja pitääkseen mielensä virkeänä.

Löwchen luonne

Löwchen on iloinen, leikkisä ja ystävällinen koirarotu. Ne ovat seurallisia ja rakastavat olla ihmisten seurassa. Löwchenit ovat älykkäitä ja oppivat nopeasti erilaisia temppuja ja käskyjä. Ne ovat myös rohkeita ja uteliaita, ja nauttivat uusien asioiden oppimisesta.

Löwchen haasteet

1. Löwchenit voivat olla alttiita erilaisille terveysongelmille, kuten sydän- ja silmäsairauksille.

2. Tämä rotu tarvitsee paljon sosiaalista vuorovaikutusta ja liikuntaa, joten yksinolo voi olla haasteellista.

3. Löwchenit voivat olla hieman itsepäisiä ja vaativat johdonmukaista koulutusta.

4. Turkki vaatii säännöllistä hoitoa ja trimmausta, mikä voi olla aikaa vievää ja kallista.

Löwchen koko

Löwchen on pienikokoinen rotu, urosten ollessa noin 25-33 cm korkeita ja painoltaan noin 4-8 kg. Nartut ovat hieman pienempiä, noin 23-30 cm korkeita ja painavat noin 3-7 kg.

Löwchenin turkinhoito

Löwchen on pieni ja pitkäkarvainen rotu, joka vaatii säännöllistä turkinhoitoa pitääkseen sen terveenä ja kauniina. Tässä muutamia ohjeita Löwchenin turkinhoitoon:

  • Harjaus: Harjaa Löwchenin turkkia vähintään muutaman kerran viikossa, mieluiten päivittäin. Tämä auttaa estämään takkujen muodostumista ja pitää turkin hyvässä kunnossa.
  • Kylpy: Kylve Löwchen tarpeen mukaan käyttäen koirille tarkoitettua shampoota. Varmista, että peset turkin huolellisesti ja huuhtelet sen hyvin, jotta iho ei ärsyynny.
  • Trimmaus: Löwchenin turkki vaatii säännöllistä trimmausta pitääkseen sen siistinä ja terveenä. Voit joko tehdä trimmauksen itse tai viedä koiran ammattilaiselle.
  • Korvien ja silmien puhdistus: Muista tarkistaa ja puhdistaa Löwchenin korvat ja silmät säännöllisesti, jotta mahdolliset tulehdukset voidaan havaita ajoissa.
  • Kynsien leikkaus: Leikkaa Löwchenin kynnet säännöllisesti, jotta ne eivät kasva liian pitkiksi ja aiheuta kipua koiralle.

Löwchenin hinta

Löwchen elinikä

Löwchen koiran elinikä on yleensä noin 12-14 vuotta. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. On tärkeää pitää huolta koiran terveydestä ja hyvinvoinnista, jotta se voi elää mahdollisimman pitkän ja terveen elämän.

Löwchen terveys

Löwchen on yleisesti terve rotu, joka elää keskimäärin 12-14 vuotta. Rotu voi kuitenkin kärsiä joistakin perinnöllisistä terveysongelmista, kuten patellaluksaatiosta (polvilumpion sijoiltaanmeno) ja silmäsairauksista. On tärkeää huolehtia Löwchenin säännöllisestä liikunnasta ja terveellisestä ruokavaliosta, jotta se pysyy terveenä ja hyvässä kunnossa.

Löwchen sopii ihmisille, joka

– haluaa seurallisen ja leikkisän koiran

– on valmis sitoutumaan säännölliseen turkinhoitoon

– asuu kerrostalossa tai pienessä asunnossa, sillä Löwchen on pienikokoinen rotu

– on valmis tarjoamaan paljon liikuntaa ja aktiviteetteja koiralleen

Löwchen lähteet