Maltankoira

Korkeus: noin 21-25 cm
Korkeus: noin 20-25 cm
Paino: 3-4 kg (uros)
Paino: 3-4 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Maltese, Maltese Terrier, Bichon Maltais

Mikä on Maltankoira

Maltankoira on pieni ja suloinen koirarotu, joka tunnetaan erityisesti pitkästä ja silkkisestä turkistaan. Ne ovat leikkisiä ja ystävällisiä koiria, jotka ovat erinomaisia seurakoiria. Maltankoira on myös älykäs ja oppivainen rotu, joka nauttii ihmisten seurasta.

Maltankoira on alkuperältään Maltalta ja se kuuluu bichon-tyyppisten koirien ryhmään. Ne ovat yleensä valkoisia, mutta voivat myös olla kermaisia tai vaaleanharmaita. Maltankoira tarvitsee säännöllistä turkinhoitoa pitääkseen turkkinsa kauniina ja terveenä.

Nämä koirat ovat hyvin seurallisia ja rakastavat olla perheensä kanssa. Ne ovat myös leikkisiä ja energisiä, joten niille on hyvä tarjota riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja. Maltankoira on loistava valinta perheeseen, joka kaipaa iloista ja rakastavaa lemmikkiä.

Maltankoira

Maltankoira on pieni ja elegantti koirarotu, joka on peräisin Maltalta. Rotu tunnetaan myös nimellä maltese. Maltankoira on ollut suosittu seurakoira jo antiikin ajoista lähtien.

Maltankoira on peräisin Välimeren alueelta ja sitä on käytetty seurakoirana jo antiikin ajoista lähtien. Rotu on saanut nimensä Maltan saarelta, jossa sitä alettiin kasvattaa.

Maltankoira on pienikokoinen ja sillä on pitkä, silkkinen turkki. Rotu on erittäin seurallinen ja ystävällinen, ja se sopii hyvin perhekoiraksi. Maltankoira on myös älykäs ja oppivainen rotu, joka nauttii ihmisten seurasta.

Maltankoira

Maltankoira on älykäs, leikkisä ja ystävällinen rotu. Ne ovat erittäin seurallisia ja kiintyvät vahvasti omistajiinsa. Maltankoira on myös lempeä ja herkkä, ja se kaipaa paljon huomiota ja hellyyttä. Ne ovat hyvin oppivaisia ja motivoituneita oppimaan uusia asioita. Maltankoira on myös leikkisä ja energinen, ja ne nauttivat erilaisista aktiviteeteista ja leikeistä. Rotu on yleisesti ottaen hyvin sopeutuvainen erilaisiin ympäristöihin ja elämäntilanteisiin.

Maltankoira haasteet

 • Maltankoira voi olla herkkä ja vaativa rotu, joka tarvitsee paljon huomiota ja seuraa.
 • Ne voivat olla alttiita eroahdistukselle ja tarvitsevat paljon sosiaalistamista ja koulutusta.
 • Maltankoira voi olla altis erilaisille terveysongelmille, kuten silmä- ja iho-ongelmille.
 • Ne voivat olla vaikeita kouluttaa, koska ne ovat älykkäitä ja omistautuneita omistajalleen.
 • Maltankoira tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pitääkseen mielensä virkeänä.

  Maltankoira

  Maltankoira on pienikokoinen rotu, joka painaa yleensä noin 3-4 kiloa ja on noin 20-25 senttimetriä korkea. Ne ovat siis hyvin pieniä ja kevyitä koiria.

  Maltankoira turkinhoito

  Maltankoira on pitkäkarvainen rotu, joka vaatii säännöllistä ja huolellista turkinhoitoa pitääkseen sen terveenä ja kauniina. Alla on muutamia ohjeita maltankoiran turkinhoitoon:

  • Harjaus: Harjaa maltankoiran turkkia vähintään muutaman kerran viikossa, mieluiten päivittäin. Käytä harjaa, joka sopii pitkäkarvaisille roduille ja varmista, että harjaat myös takut ja solmut huolellisesti.
  • Kylpy: Kylve maltankoira tarpeen mukaan käyttäen koirille tarkoitettua shampoota. Varmista, että peset myös korvat ja kuivatat turkin hyvin kylvyn jälkeen.
  • Trimmaus: Maltankoira tarvitsee säännöllistä trimmausta, erityisesti tassujen ja korvien ympäriltä. Voit halutessasi viedä koiran ammattilaiselle trimmattavaksi.
  • Kynsien leikkaus: Leikkaa maltankoiran kynnet säännöllisesti, jotta ne eivät kasva liian pitkiksi ja aiheuta kipua koiralle.
  • Hampaiden hoito: Pidä huolta myös maltankoiran hampaiden puhtaudesta harjaamalla niitä säännöllisesti koirille tarkoitetulla hammasharjalla ja -tahnalla.

  Maltankoira hinta

  Maltankoira pentujen hinta Suomessa vaihtelee yleisesti 1000-3000 euron välillä, riippuen pentujen sukutaulusta, terveydestä ja kasvattajasta. Lisäksi on huomioitava koiran hankintakustannusten lisäksi myös koiran ylläpitokustannukset, kuten ruoka, eläinlääkärikulut ja muut tarvikkeet.

  Maltankoira elinikä

  Maltankoira elää yleensä noin 12-15 vuotta.

  Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydentila ja elinolosuhteet.

  Maltankoira terveys

  Maltankoira on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia maltankoirailla ovat patellaluksaatio eli polvilumpion sijoiltaanmeno, silmäsairaudet kuten kaihi ja portosysteeminen shuntti.

  On tärkeää huolehtia maltankoiran terveydestä säännöllisillä eläinlääkärikäynneillä, terveellisellä ruokavaliolla ja riittävällä liikunnalla. Maltankoira tarvitsee myös säännöllistä turkinhoitoa, jotta sen turkki pysyy terveenä ja kiiltävänä.

  Maltankoira sopii ihmisille, joka

  – on valmis sitoutumaan aktiiviseen ja monipuoliseen koiranpitoon

  – haluaa koiran, joka on älykäs ja oppivainen

  – nauttii koiran kanssa liikkumisesta ja aktiviteeteista

  – on valmis tarjoamaan maltankoira-ystävälleen paljon sosiaalista kanssakäymistä ja aktiviteetteja

  Maltankoira lähteet