Manchester Terrier

Korkeus: noin 38-41 cm
Korkeus: noin 35-40 cm
Paino: 7-9 kg (uros)
Paino: 4-6 kg (naaras)
Elinikä: 14-16 vuotta

Manchesterin terrieri

Mikä on Manchester Terrier

Manchester Terrier on pieni ja elegantti koirarotu, joka tunnetaan myös nimellä Englanninterrieri. Rotu on peräisin Englannista ja se on alun perin kehitetty rotukoiraksi rotujen sekoittamisen avulla. Manchester Terrier on älykäs, nopea ja energinen koira, joka sopii hyvin aktiiviselle omistajalle.

Tämä rotu on tunnettu sirosta ulkonäöstään ja mustasta, kiiltävästä turkistaan. Manchester Terrier on myös erittäin hyvä metsästyskoira ja se on erinomainen jyrsijöiden metsästäjä. Rotu on myös hyvä seurakoira ja se on yleensä hyvin kiintynyt perheeseensä.

Manchester Terrier tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä. Rotu on myös älykäs ja oppivainen, joten se nauttii erilaisista koulutustehtävistä. Manchester Terrier on yleensä terve rotu, mutta sillä voi olla taipumusta joitain perinnöllisiä sairauksia, joten rotua hankittaessa on tärkeää valita luotettava kasvattaja.

Manchester Terrierin historia

Manchester Terrier on alkuperältään brittiläinen koirarotu, joka on saanut nimensä Manchesterin kaupungista. Rotu kehittyi 1800-luvulla Englannissa risteyttämällä Whippet ja Englanninterrieri. Alun perin Manchester Terrieria käytettiin rotujen väliseen taisteluun ja jänisten metsästykseen.

Rotu tunnetaan myös nimellä Black and Tan Terrier, johtuen sen mustasta ja ruskeasta värityksestä. Manchester Terrier on pienikokoinen ja siro rotu, joka on erittäin nopea ja ketterä. Se on myös älykäs ja helposti koulutettavissa.

Nykyään Manchester Terrieria käytetään enimmäkseen seurakoirana, mutta se on myös suosittu näyttelykoira. Rotu on harvinainen, mutta sillä on omat kannattajansa ympäri maailmaa.

Manchester Terrierin luonne

Manchester Terrier on älykäs, vilkas ja rohkea rotu. Ne ovat erittäin energisiä ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina. Manchester Terrierit ovat myös erittäin seurallisia ja kiintyvät vahvasti omistajiinsa. Ne voivat olla hieman varautuneita vieraita kohtaan, mutta ovat yleensä ystävällisiä ja leikkisiä perheenjäseniä. Rotu on myös erittäin älykäs ja oppivainen, mikä tekee niistä hyviä koulutettavia. Manchester Terrierit ovat myös erittäin uteliaita ja saattavat olla hieman taipuvaisia omatoimiseen tutkimiseen, joten niiden omistajan tulee pitää ne hyvin valvottuina ulkona ollessaan.

Manchester Terrierin haasteet

  • Manchester Terrierit ovat erittäin energisiä ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen tyytyväisinä.
  • Heillä voi olla taipumus olla dominoivia muita koiria kohtaan, joten sosiaalistaminen ja koulutus ovat tärkeitä.
  • Manchester Terrierit voivat olla herkkiä äänille ja ympäristön muutoksille, mikä voi aiheuttaa stressiä ja ahdistusta.
  • Heillä voi olla taipumus kaivaa ja pureskella, joten he tarvitsevat riittävästi virikkeitä ja leluja pitääkseen itsensä kiireisinä.
  • Terveysongelmat, kuten sydän- ja silmäsairaudet, voivat olla yleisiä Manchester Terriereillä, joten säännöllinen eläinlääkärin tarkastus on tärkeää.

Manchester Terrierin koko

Manchester Terrier on keskikokoinen koira, jonka säkäkorkeus on noin 35-40 cm ja paino noin 7-10 kg. Ne ovat siroja ja sopusuhtaisia koiria, joilla on atleettinen ja kestävä rakenne.

Manchester Terrierin turkinhoito

Manchester Terrierin turkki on lyhyt ja helppohoitoinen. Riittää, että harjaat koiraa säännöllisesti karvanlähdön aikana, jotta irtoava karva saadaan poistettua. Kylpeminen ei yleensä ole tarpeellista, ellei koira ole erityisen likainen.

Trimmaus on harvoin tarpeellista, mutta kynsien leikkaaminen ja korvien puhdistaminen tulee tehdä säännöllisesti. Tarkista myös silmien kunto ja puhdista ne tarvittaessa.

Manchester Terrierin turkki ei vaadi erityistä hoitoa, mutta säännöllinen harjaus ja perushygienia pitävät koiran turkin hyvässä kunnossa.

Manchester Terrierin hinta

Manchester Terrierin elinikä

Manchester Terrierin elinikä on yleensä noin 12-14 vuotta. Koiran elinikään vaikuttavat monet tekijät, kuten perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydentila. Säännöllinen eläinlääkärin tarkastus ja terveellinen elämäntapa voivat auttaa pidentämään Manchester Terrierin elinikää.

Manchester Terrierin terveys

Manchester Terrier on yleisesti terve rotu, joka elää keskimäärin 14-16 vuotta. Rotu voi kuitenkin olla altis joillekin perinnöllisille sairauksille, kuten sydänongelmille ja patellaluksaatiolle. On tärkeää pitää huolta koiran terveydestä ja käydä säännöllisesti eläinlääkärissä tarkistuksissa.

Manchester Terrierin sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja energinen, sillä tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

– on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä Manchester Terrierit voivat olla hieman itsepäisiä

– asuu kaupunkiympäristössä, sillä nämä koirat sopeutuvat hyvin myös pienempiin asuntoihin

– haluaa koiran, joka on älykäs ja oppivainen, sillä Manchester Terrierit ovat älykkäitä ja nopeita oppimaan uusia asioita

Manchester Terrierin lähteet