Maremmano-Abruzzese (paimenkoira)

Korkeus: 65-73 cm
Korkeus: 65-73 cm
Paino: 35-45 kg (uros)
Paino: 30-45 kg (naaras)
Elinikä: 11-13 vuotta

Italianpaimenkoira, Maremmano, Abruzzese

Mikä on Maremmano-Abruzzese (paimenkoira)

Maremmano-Abruzzese on perinteinen italialainen paimenkoirarotu, joka on peräisin Maremmanon ja Abruzzon alueilta Keski-Italiasta. Tämä rotu tunnetaan erityisesti vartiointi- ja paimenkoirana, ja se on erittäin suojeluskykyinen perheensä ja reviirinsä suhteen.

Maremmano-Abruzzese on suuri ja voimakas koira, jolla on pitkä ja tiheä valkoinen turkki. Sen ulkonäkö on majesteettinen ja vaikuttava, ja se on erinomainen vahti ja vartija. Rotu on myös älykäs ja itsenäinen, mutta se on myös uskollinen ja omistautunut perheelleen.

Nämä koirat tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä. Ne ovat myös erittäin sosiaalisia ja nauttivat ihmisten seurasta. Maremmano-Abruzzese on erinomainen valinta perheille, jotka etsivät uskollista ja suojelevaa lemmikkiä.

Maremmano-Abruzzesen historia

Maremmano-Abruzzese on perinteinen italialainen paimenkoira, joka on peräisin Maremman ja Abruzzon alueilta Keski-Italiasta. Rotu on ollut osa Italian maaseudun elämää jo vuosisatojen ajan, ja sitä on käytetty pääasiassa karjan paimentamiseen ja suojelemiseen.

Maremmano-Abruzzese on tunnettu erinomaisesta vartiointi- ja suojeluvaistostaan, ja se on erittäin uskollinen ja omistautunut perheelleen. Rotu on myös erittäin älykäs ja oppivainen, mikä tekee siitä erinomaisen työkoiran.

Maremmano-Abruzzese on myös suosittu seurakoira, ja sen kaunis ulkonäkö ja lempeä luonne tekevät siitä suositun lemmikin monissa maissa ympäri maailmaa.

Maremmano-Abruzzesen luonne

Maremmano-Abruzzese on perinteinen italialainen paimenkoira, joka on tunnettu uskollisuudestaan ja rohkeudestaan. Tämä rotu on erittäin itsenäinen ja älykäs, mutta samalla se on myös erittäin omistautunut perheelleen. Maremmano-Abruzzese on erinomainen vahti- ja suojelukoira, joka pitää huolen laumastaan ja reviiristään.

Tämä rotu on yleensä rauhallinen ja tasapainoinen, mutta se voi olla myös varautunut vieraita kohtaan. Maremmano-Abruzzese tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä. Se on erinomainen valinta aktiiviselle omistajalle, joka pystyy tarjoamaan sille tarpeeksi liikuntaa ja henkistä stimulaatiota.

Maremmano-Abruzzesen haasteet

 • Itsenäinen luonne, joka voi tehdä koulutuksesta haastavaa
 • Tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä
 • Suojeluvietti voi aiheuttaa aggressiivista käytöstä vieraita kohtaan
 • Terveysongelmat kuten lonkkadysplasia ja sydänongelmat voivat olla yleisiä rodussa
 • Vahtikoirana taipumus haukkua paljon, mikä voi aiheuttaa konflikteja naapureiden kanssa

  Maremmano-Abruzzesen koko

  Maremmano-Abruzzese on suuri ja vahva rotu, urosten korkeus on yleensä noin 65-73 cm ja narttujen noin 60-68 cm. Paino vaihtelee urosten ja narttujen välillä, mutta yleensä se on noin 30-45 kg.

  Maremmano-Abruzzese (paimenkoira) turkinhoito

  Maremmano-Abruzzese on suuri ja karvainen paimenkoira, joka tarvitsee säännöllistä turkinhoitoa pitääkseen turkkinsa terveenä ja kauniina.

  Turkinhoitoon kuuluu päivittäinen harjaus, jotta turkki pysyy takuttomana ja puhdistettuna. Käytä harjaamiseen sopivaa kampaa tai harjaa, joka sopii pitkäkarvaisille koirille.

  Kylvetä Maremmano-Abruzzese tarvittaessa käyttäen koirille tarkoitettua shampoota. Varmista, että peset myös koiran korvat ja tassut huolellisesti.

  Trimmaa koiran turkki tarvittaessa, erityisesti tassujen ja korvien ympäriltä. Voit myös leikata koiran kynnet säännöllisesti, jotta ne eivät kasva liian pitkiksi.

  Älä unohda tarkistaa koiran hampaita ja korvia säännöllisesti. Puhdista korvat tarvittaessa ja harjaa koiran hampaat päivittäin, jotta hammaskivi ei pääse muodostumaan.

  Muista myös tarkistaa koiran iho ja turkki mahdollisten loisten varalta. Jos huomaat iho-ongelmia tai loisia, ota yhteyttä eläinlääkäriin.

  Maremmano-Abruzzese (paimenkoira) hinta

  Maremmano-Abruzzese (paimenkoira) elinikä

  Maremmano-Abruzzese-koiran elinikä on yleisesti noin 11-13 vuotta, mutta jotkut yksilöt voivat elää jopa 15 vuotta.

  Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, ympäristö ja yleinen terveydenhuolto. Säännölliset eläinlääkärintarkastukset ja terveellinen elämäntapa voivat auttaa pidentämään Maremmano-Abruzzese-koiran elinikää.

  Maremmano-Abruzzese (paimenkoira) terveys

  Maremmano-Abruzzese on yleisesti terve rotu, joka elää keskimäärin 11-13 vuotta. Rotu on geneettisesti vahva ja sillä ei ole suuria terveysongelmia. Kuitenkin, kuten kaikilla roduilla, Maremmano-Abruzzeseilla voi esiintyä joitakin perinnöllisiä sairauksia, kuten lonkkadysplasiaa ja silmäsairauksia.

  On tärkeää huolehtia Maremmano-Abruzzesen terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla, terveellisellä ruokavaliolla ja riittävällä liikunnalla. Lisäksi rotu tarvitsee runsaasti sosiaalista vuorovaikutusta ja henkistä stimulaatiota pysyäkseen terveenä ja onnellisena.

  Maremmano-Abruzzesen sopii ihmisille, joka

  – on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

  – on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä Maremmano-Abruzzese voi olla itsenäinen ja vaativa rotu

  – asuu maaseudulla tai omakotitalossa, sillä tämä rotu tarvitsee tilaa ja mahdollisuuden vapaaseen ulkoiluun

  – on valmis antamaan paljon aikaa ja huomiota koiralleen, sillä Maremmano-Abruzzese on erittäin uskollinen ja kiintyy vahvasti omistajaansa

  Maremmano-Abruzzesen lähteet