Mastiff

Korkeus: noin 70-76 cm
Korkeus: 70-76 cm
Paino: 70-100 kg (uros)
Paino: 54-77 kg (naaras)
Elinikä: 6-10 vuotta

Englanninkielinen nimi: Mastiff
Suomenkieliset nimet: mastiffi

Mikä on Mastiff

Mastiff on suuri ja voimakas koirarotu, joka tunnetaan rauhallisesta ja lempeästä luonteestaan. Ne ovat perinteisesti olleet käytettyjä vartio- ja suojelukoirina, mutta nykyään ne ovat myös suosittuja seurakoiria.

Mastiffeilla on lyhyt turkki ja voimakas rakenne. Ne voivat olla eri värejä, kuten harmaa, ruskea tai musta. Rotu on peräisin Britanniasta, ja sitä pidetään yhtenä maailman vanhimmista koiraroduista.

Mastiffit ovat yleensä hyvin uskollisia ja suojelevia perheenjäseniä. Ne ovat myös älykkäitä ja helppoja kouluttaa, mutta niiden suuri koko vaatii tilaa ja liikuntaa. Mastiffit tarvitsevat myös paljon sosiaalistamista ja positiivista vahvistamista, jotta ne kehittyvät tasapainoisiksi aikuisiksi koiriksi.

Mastiffin historia

Mastiffi on vanha koirarotu, joka tunnetaan jo antiikin Rooman ajoilta. Rotu on peräisin Britanniasta, ja sitä on käytetty alun perin sotakoirana ja vartijakoirana. Mastiffi on suuri ja voimakas rotu, joka on ollut arvostettu sekä taistelukoirana että seurakoirana.

Mastiffi on myös tunnettu lempeästä luonteestaan ja uskollisuudestaan omistajalleen. Rotu on suosittu erityisesti perhekoirana, ja sitä pidetään usein hyvänä vahtikoirana sen rohkeuden ja suuren koon ansiosta.

Mastiffi on myös esiintynyt useissa elokuvissa ja televisiosarjoissa, mikä on lisännyt sen suosiota ympäri maailmaa. Rotu on edelleen suosittu erityisesti Britanniassa ja Yhdysvalloissa, mutta sitä löytyy myös monista muista maista ympäri maailmaa.

Mastiffin luonne

Mastiffit ovat yleisesti ottaen rauhallisia ja lempeitä koiria. Ne ovat uskollisia ja omistautuneita perheelleen, ja voivat olla erittäin suojelevia niitä kohtaan. Mastiffit ovat myös älykkäitä ja helposti koulutettavissa, mutta niillä voi olla oma tahto ja ne saattavat olla hieman itsepäisiä. Ne ovat yleensä hyvin sosiaalisia ja tulevat hyvin toimeen ihmisten ja muiden eläinten kanssa, mutta niiden suuri koko voi aiheuttaa haasteita esimerkiksi kaupunkiympäristössä. Mastiffit tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveinä ja onnellisina.

Mastiffin haasteet

 • Mastiffit ovat suuria ja voimakkaita koiria, joten niiden hallitseminen ja kouluttaminen voi olla haastavaa.
 • Mastiffeilla voi olla taipumus olla dominantteja ja territoriaalisia, mikä voi aiheuttaa ongelmia muiden koirien ja ihmisten kanssa.
 • Mastiffit tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveinä ja onnellisina, mikä voi olla vaikeaa niiden suuren koon vuoksi.
 • Mastiffeilla voi olla taipumus erilaisiin terveysongelmiin, kuten nivelvaivoihin ja ruoansulatusongelmiin, joten niiden terveydestä on huolehdittava tarkasti.

  Mastiffin koko

  Mastiffi on suuri koirarotu, joka voi painaa jopa 70-100 kiloa ja olla noin 70-80 cm korkea säkäkorkeudeltaan. Ne ovat massiivisia ja vahvoja koiria, joilla on voimakas rakenne.

  Mastiffin turkinhoito

  Mastiffi on suuri ja voimakas rotu, jolla on lyhyt ja tiheä turkki. Sen turkinhoito on suhteellisen helppoa, mutta se vaatii säännöllistä huolenpitoa pitääkseen sen terveenä ja hyväkuntoisena.

  Ensinnäkin, Mastiffin turkkia tulee harjata säännöllisesti, vähintään muutaman kerran viikossa. Tämä auttaa poistamaan irtoavan karvan ja estää takkujen muodostumista. Käytä harjaukseen sopivaa harjaa tai kampaa, ja varmista että saat harjattua koko turkin läpi.

  Mastiffin turkkia ei yleensä tarvitse leikata, mutta korvien ja varpaiden ympäriltä kannattaa pitää karvat lyhyinä. Tarkista myös säännöllisesti koiran korvat ja puhdista ne tarvittaessa, sekä leikkaa kynnet ajoittain.

  Kun koirasi on ulkona sateisella säällä, varmista että se kuivataan kunnolla ennen sisälle päästämistä. Märkä turkki voi altistaa koiran iho-ongelmille ja tulehduksille.

  Muista myös pestä koirasi tarvittaessa, mutta älä kuitenkaan ylitä pesuväliä. Liian usein peseminen voi kuivattaa koiran ihon ja turkin. Käytä koiralle sopivaa shampoota ja huuhtele turkki huolellisesti pesun jälkeen.

  Yleisesti ottaen Mastiffin turkinhoito on melko vaivatonta, kunhan siihen kiinnittää säännöllisesti huomiota. Huolellinen turkinhoito auttaa pitämään koiran turkin terveenä ja kiiltävänä.

  Mastiffin hinta

  Mastiffin elinikä

  Mastiffin elinikä on yleensä noin 6-10 vuotta. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. On tärkeää pitää huolta mastiffin terveydestä ja hyvinvoinnista, jotta se voi elää mahdollisimman pitkään ja onnellisena.

  Mastiffin terveys

  Mastiffit ovat yleisesti terveitä koiria, mutta kuten kaikilla roduilla, niillä voi olla taipumusta tietyille perinnöllisille sairauksille. Yleisimpiä terveysongelmia mastiffeilla ovat lonkka- ja kyynärnivelten dysplasia, sydänongelmat ja silmäsairaudet.

  On tärkeää huolehtia mastiffin terveydestä oikealla ruokavaliolla, riittävällä liikunnalla ja säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla. Lisäksi on suositeltavaa hankkia mastiffi luotettavalta kasvattajalta, joka tekee terveystarkastuksia vanhemmille koirilleen ja pyrkii ehkäisemään perinnöllisiä sairauksia jalostuksessa.

  Mastiffin sopii ihmisille, joka

  etsii suurikokoista ja voimakasta koiraa

  on valmis sitoutumaan säännölliseen liikuntaan ja aktiiviseen elämäntapaan

  haluaa koiran, joka on uskollinen ja suojeleva perheenjäsen

  on valmis käyttämään aikaa ja vaivaa koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen

  Mastiffin lähteet