Miniature American Shepherd

Korkeus: 35-46 cm
Korkeus: 33-46 cm
Paino: 9-18 kg (uros)
Paino: 7-13 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Amerikanpaimenkoira, Miniature Australian Shepherd

Mikä on Miniature American Shepherd

Miniature American Shepherd on pienikokoinen paimenkoirarotu, joka on peräisin Yhdysvalloista. Rotu tunnetaan myös nimellä Mini Aussie. Miniature American Shepherd on älykäs, energinen ja ystävällinen koira, joka sopii hyvin perhekoiraksi.

Nämä koirat ovat erittäin aktiivisia ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina. Miniature American Shepherd on myös erittäin oppivainen ja motivoitunut koulutuksessa, joten niiden kanssa on mukava työskennellä.

Miniature American Shepherdilla on pitkä ja tiheä turkki, joka vaatii säännöllistä harjausta. Rotu on yleisesti terve, mutta sillä voi olla taipumusta joitain perinnöllisiä sairauksia, joten vastuullinen kasvattaja on tärkeä valinta, jos harkitset Miniature American Shepherdin hankkimista.

Miniature American Shepherdin historia

Miniature American Shepherd on pienikokoinen paimenkoira, joka on peräisin Yhdysvalloista. Rotu kehittyi 1900-luvun alussa, kun pienikokoisia Australian Shepherd -koiria risteytettiin muiden paimenkoirarotujen kanssa. Tavoitteena oli luoda pienempi versio Australian Shepherdista, joka olisi sopiva kaupunkiympäristöön ja pienempiin asuntoihin.

Miniature American Shepherd tunnustettiin virallisesti omaksi rotukseen American Kennel Clubissa vuonna 2015. Rotu on saavuttanut suosiota erityisesti aktiivisten ja urheilullisten omistajien keskuudessa, mutta se soveltuu myös perhekoiraksi.

Miniature American Shepherdin luonne

Miniature American Shepherd on älykäs, energinen ja uskollinen rotu. Ne ovat erittäin sosiaalisia ja nauttivat ihmisten seurasta. Miniature American Shepherdit ovat myös erittäin aktiivisia ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina. Ne ovat myös erittäin oppivaisia ja motivoituneita koulutuksessa. Miniature American Shepherdit ovat yleensä hyvin suojelevia perhettään kohtaan ja voivat olla varautuneita vieraita kohtaan. Yleisesti ottaen ne ovat iloisia ja ystävällisiä koiria, jotka sopivat hyvin perhekoiriksi.

Miniature American Shepherdin haasteet

  • Liikunnantarve: Miniature American Shepherd on erittäin energinen rotu, jolla on suuri tarve liikuntaan ja aktiviteetteihin. Omistajan tulee varmistaa, että koira saa riittävästi liikuntaa ja aktivointia päivittäin.
  • Sosiaalistaminen: Miniature American Shepherd on älykäs ja herkkä rotu, joka tarvitsee runsaasti sosiaalistamista ja positiivista vuorovaikutusta muiden koirien ja ihmisten kanssa. Riittävä sosiaalistaminen on tärkeää, jotta koira kehittyy tasapainoiseksi aikuiseksi.
  • Turkinhoito: Miniature American Shepherdin turkki vaatii säännöllistä hoitoa ja harjaamista, jotta se pysyy terveenä ja siistinä. Turkki voi takkuuntua helposti, joten päivittäinen harjaus on suositeltavaa.
  • Herkkyys: Miniature American Shepherd on herkkä rotu, joka reagoi voimakkaasti omistajansa mielialoihin ja ympäristön muutoksiin. Omistajan tulee olla kärsivällinen ja lempeä kouluttaessaan tätä rotua.

Miniature American Shepherdin koko

Miniature American Shepherd on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 35-46 cm korkeita ja narttujen ollessa noin 33-43 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 7-18 kg välillä. Heillä on vankka ja lihaksikas rakenne, mutta silti kevyt ja ketterä liikkeissään.

Miniature American Shepherdin turkinhoito

Miniature American Shepherdin turkki vaatii säännöllistä hoitoa pitääkseen sen terveenä ja kauniina. Tässä muutamia ohjeita turkinhoitoon:

  • Harjaus: Harjaa Miniature American Shepherdin turkkia vähintään muutaman kerran viikossa. Tämä auttaa poistamaan irtoavan karvan ja estää takkujen muodostumista.
  • Kylpy: Kylve Miniature American Shepherd tarpeen mukaan. Käytä koirille tarkoitettua shampoota ja varmista, että turkki kuivataan kunnolla kylvyn jälkeen.
  • Kynsien leikkaus: Leikkaa Miniature American Shepherdin kynnet säännöllisesti, jotta ne eivät kasva liian pitkiksi ja aiheuta epämukavuutta koiralle.
  • Korvien puhdistus: Tarkista Miniature American Shepherdin korvat säännöllisesti ja puhdista ne tarvittaessa. Tämä auttaa ehkäisemään korvatulehduksia.
  • Hampaiden harjaus: Harjaa Miniature American Shepherdin hampaat säännöllisesti koirille tarkoitetulla hammasharjalla ja -tahnalla. Terveet hampaat ovat tärkeä osa koiran yleisterveyttä.

Miniature American Shepherdin hinta

Miniature American Shepherdin elinikä

Miniature American Shepherdin elinikä on yleisesti 12-15 vuotta. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. On tärkeää pitää huolta koiran terveydestä ja hyvinvoinnista sen koko elämän ajan.

Miniature American Shepherdin terveys

Miniature American Shepherd on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat silmäsairaudet, kuten kaihi ja progressiivinen verkkokalvon surkastuminen. Lisäksi rotu voi olla altis lonkkadysplasialle ja kyynärnivelten dysplasialle.

On tärkeää huolehtia Miniature American Shepherdin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla. Liikunta ja aktiviteetit ovat myös tärkeitä pitämään tämä rotu terveenä ja onnellisena.

Miniature American Shepherd sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja haluaa liikkua paljon

– on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja aktivointiin

– asuu tilavassa kodissa, jossa koiralla on mahdollisuus liikkua ja leikkiä

– kaipaa seuraa ja haluaa koiran, joka on uskollinen ja seurallinen

Miniature American Shepherdin lähteet