Miniature Bull Terrier

Korkeus: noin 25-35 cm
Korkeus: noin 25-35 cm
Paino: 10-11 kg (uros)
Paino: 15-20 kg (naaras)
Elinikä: 11-14 vuotta

Pieni härkäterrieri

Mikä on Miniature Bull Terrier

Miniature Bull Terrier on pienikokoinen versio Bull Terrier -koirarodusta. Se on rohkea, aktiivinen ja leikkisä rotu, joka tunnetaan omistautuneisuudestaan perheelleen. Miniature Bull Terrier on myös älykäs ja oppivainen, mutta saattaa olla hieman itsepäinen, joten sen koulutus vaatii johdonmukaisuutta ja kärsivällisyyttä.

Tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä. Miniature Bull Terrier on myös erittäin sosiaalinen koira, joka nauttii ihmisseurasta ja leikkimisestä muiden koirien kanssa.

Miniature Bull Terrierilla on lyhyt, tiheä ja kiiltävä turkki, joka ei vaadi paljoa hoitoa. Rotu on yleisesti terve, mutta sillä voi olla taipumusta joitain perinnöllisiä sairauksia, joten vastuullinen kasvattaja on tärkeä valinta pennun hankinnassa.

Miniature Bull Terrierin historia

Miniature Bull Terrier on pienikokoinen versio Bull Terrier -rodusta, joka kehitettiin Englannissa 1800-luvun lopulla. Rotu jalostettiin alun perin taistelukoiraksi, mutta sittemmin sitä alettiin käyttää myös seurakoirana.

Miniature Bull Terrierin historia on hyvin samankaltainen kuin isomman Bull Terrierin. Rotu on saanut vaikutteita muun muassa Dalmatiankoirasta, Whippetistä ja Staffordshiren Bullterrieristä. Miniature Bull Terrierin jalostuksessa on pyritty säilyttämään Bull Terrierin luonteenpiirteet, mutta pienemmässä koossa.

Miniature Bull Terrier on nykyään suosittu seurakoira, joka tunnetaan rohkeudestaan, energisyydestään ja leikkisyydestään. Rotu on myös erittäin omistautunut perheelleen ja sopii hyvin aktiiviseen elämäntyyliin.

Miniature Bull Terrierin luonne

Miniature Bull Terrier on rohkea, energinen ja leikkisä rotu. Ne ovat älykkäitä ja omistautuneita perheenjäseniä, jotka kaipaavat paljon huomiota ja liikuntaa. Miniature Bull Terrierit ovat usein hyvin seurallisia ja rakastavat olla ihmisten kanssa. Ne voivat olla hieman itsepäisiä ja tarvitsevat johdonmukaista ja positiivista koulutusta. Rotu on yleensä ystävällinen muiden koirien kanssa, mutta saattaa olla taipumus olla dominoiva. Miniature Bull Terrierit ovat myös tunnettuja leikkisästä luonteestaan ja niillä on usein vahva metsästysvietti.

Miniature Bull Terrierin haasteet

 • Aggressiivisuus: Miniature Bull Terrierit voivat olla taipuvaisia aggressiiviseen käytökseen, erityisesti muita koiria kohtaan. Tämä voi aiheuttaa ongelmia sosiaalisissa tilanteissa ja vaatii johdonmukaista koulutusta.
 • Liikunnantarve: Tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena. Riittämätön liikunta voi johtaa käytösongelmiin ja ylipainoon.
 • Sairaudet: Miniature Bull Terriereillä voi olla geneettisiä terveysongelmia, kuten sydän- ja iho-ongelmia. Omistajan tulee olla valmis käyttämään rahaa eläinlääkärikuluihin.
 • Sosiaalistaminen: Miniature Bull Terrierit tarvitsevat varhaista ja johdonmukaista sosiaalistamista voidakseen olla mukavia muiden koirien ja ihmisten kanssa. Puutteellinen sosiaalistaminen voi johtaa pelokkuuteen ja aggressiivisuuteen.

  Miniature Bull Terrierin koko

  Miniature Bull Terrier on pienikokoinen rotu, urosten ollessa noin 25-35 cm korkeita ja painaen noin 10-15 kg. Nartut ovat hieman pienempiä, noin 25-30 cm korkeita ja painavat noin 9-14 kg. Vaikka rotu on pienikokoinen, se on vahvarakenteinen ja lihaksikas.

  Miniature Bull Terrierin turkinhoito

  Miniature Bull Terrierin turkki on lyhyt ja helppohoitoinen. Riittää, että harjaat koiraa säännöllisesti esimerkiksi kumisualla tai harjalla poistaaksesi irtoavan karvan ja pitääksesi turkin siistinä. Kylpemistä ei tarvitse tehdä usein, sillä Miniature Bull Terrierin turkki ei yleensä likaannu helposti.

  Kynsien leikkaaminen on tärkeä osa turkinhoitoa. Tarkista koiran kynnet säännöllisesti ja leikkaa ne tarvittaessa. Muista myös puhdistaa koiran korvat ja hampaat säännöllisesti, jotta vältytään mahdollisilta tulehduksilta.

  Miniature Bull Terrierin turkki ei vaadi erityistä trimmausta, mutta tarvittaessa voit käyttää trimmauskoneita tai saksia esimerkiksi tassujen siistimiseen. Muista myös tarkistaa koiran iho ja turkki mahdollisten loisten varalta.

  Miniature Bull Terrierin hinta

  Miniature Bull Terrierin elinikä

  Miniature Bull Terrierin elinikä on yleensä noin 11-14 vuotta.

  Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. On tärkeää pitää huolta koiran terveydestä ja hyvinvoinnista sen koko elämän ajan.

  Miniature Bull Terrierin terveys

  Miniature Bull Terrier on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia Miniature Bull Terriereillä ovat sydänongelmat, polvikierukkavammat, ja allergiat. Rotu voi myös olla altis iho-ongelmille ja silmäsairauksille.

  On tärkeää huolehtia Miniature Bull Terrierin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärikäynneillä, terveellisellä ruokavaliolla ja riittävällä liikunnalla. Rodun kasvattajien tulisi myös tehdä terveystarkastuksia vanhemmille koirille ennen pentueiden kasvatusta, jotta perinnöllisten sairauksien riski voidaan minimoida.

  Miniature Bull Terrierin sopii ihmisille, joka

  – on aktiivinen ja energinen, ja pystyy tarjoamaan koiralle riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja

  – on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä rotu voi olla haastava ja tarvitsee johdonmukaista ohjausta

  – asuu tilavassa kodissa, jossa koiralla on mahdollisuus liikkua vapaasti ja purkaa energiaansa

  – on valmis antamaan koiralle paljon huomiota ja seuraa, sillä Miniature Bull Terrierit ovat hyvin seurallisia ja kiintyviä perheenjäseniä

  Miniature Bull Terrierin lähteet