Montenegrin Mountain Hound

Korkeus: 52-60 cm
Korkeus: 45-55 cm
Paino: 20-25 kg (uros)
Paino: 20-25 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Montenegronvuorikoira

Mikä on Montenegrin Mountain Hound

Montenegrin Mountain Hound on keskikokoinen koirarotu, joka on peräisin Montenegron vuoristoalueilta. Rotu tunnetaan erinomaisesta metsästyskyvystään ja kestävyydestään vaikeissa maasto-olosuhteissa.

Nämä koirat ovat älykkäitä, rohkeita ja itsenäisiä. Ne ovat erinomaisia metsästyskumppaneita, jotka pystyvät seuraamaan saalista vaikeassakin maastossa. Montenegrin Mountain Hound on myös hyvä perhekoira, joka on ystävällinen ja leikkisä.

Tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä. Montenegrin Mountain Hound on myös helppo kouluttaa, mutta niiden itsenäinen luonne saattaa vaatia hieman kärsivällisyyttä omistajalta.

Montenegrin Mountain Houndin historia

Montenegrin Mountain Hound on peräisin Montenegron vuoristoalueilta, missä sitä on käytetty metsästyksessä jo vuosisatojen ajan. Rotu tunnetaan erinomaisista metsästystaidoistaan ja kyvystään jäljittää riistaa vaikeassakin maastossa.

Montenegrin Mountain Houndin alkuperä on epävarma, mutta rotu on todennäköisesti kehittynyt paikallisista metsästyskoirista ja mahdollisesti myös ulkopuolisista vaikutteista. Rotu on suosittu paikallisten metsästäjien keskuudessa ja se on myös saavuttanut jonkin verran suosiota muualla maailmassa.

Montenegrin Mountain Hound on keskikokoinen ja vahvarakenteinen koira, jolla on erinomainen hajuaisti ja kestävä luonne. Se on myös älykäs ja oppivainen rotu, joka soveltuu hyvin erilaisiin metsästys- ja seurakoiran tehtäviin.

Montenegrin Mountain Houndin luonne

Montenegrin Mountain Hound on älykäs, rohkea ja itsenäinen koirarotu. Se on erittäin energinen ja aktiivinen, ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Montenegrin Mountain Hound on myös erittäin ystävällinen ja leikkisä, ja se sopii hyvin perhekoiraksi. Rotu on myös erittäin omistautunut ja uskollinen omistajalleen. Montenegrin Mountain Hound on myös erittäin utelias ja seikkailunhaluinen, ja se nauttii uusien asioiden oppimisesta ja tutkimisesta.

Montenegrin Mountain Houndin haasteet

 • Harvinainen rotu, vaikea löytää kasvattajia ja pentuja
 • Tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja, ei sovi kaikille perheille
 • Sosiaalistamisen ja koulutuksen tarve, voi olla haastava koulutettava
 • Saattaa olla riistaviettiä, tarvitsee tarkkaa valvontaa ulkona ollessaan
 • Saattaa olla terveysongelmia, kuten lonkka- ja silmäsairauksia

  Montenegrin Mountain Houndin koko

  Montenegrin Mountain Hound on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 45-55 cm korkeita ja narttujen hieman pienempiä. Paino vaihtelee yleensä 20-25 kg välillä. Rotu on vahvarakenteinen ja lihaksikas.

  Montenegrin Mountain Houndin turkinhoito

  Montenegrin Mountain Hound on keskikokoinen rotu, jolla on lyhyt ja tiheä turkki. Tämän rodun turkinhoito on suhteellisen helppoa, mutta se vaatii säännöllistä huolenpitoa pitääkseen turkin terveenä ja kiiltävänä.

  Montenegrin Mountain Houndia suositellaan harjattavan vähintään kerran viikossa. Harjaamalla poistetaan irtoava karva ja mahdolliset takut. Lisäksi säännöllinen harjaus auttaa stimuloimaan ihon verenkiertoa ja pitämään turkin hyvässä kunnossa.

  Kylpeminen ei yleensä ole tarpeellista usein, sillä Montenegrin Mountain Hound puhdistaa itsensä luonnollisesti. Kuitenkin tarvittaessa voit pestä koiran miedolla koirashampoolla. Muista kuivata turkki hyvin pesun jälkeen, jotta iho ei ärsyynny.

  Trimmausta ei yleensä tarvita, mutta kynsien leikkaaminen ja korvien puhdistaminen tulisi tehdä säännöllisesti. Tarkista myös hampaiden kunto ja harjaa niitä tarvittaessa.

  Montenegrin Mountain Houndin turkinhoito on siis suhteellisen helppoa, kunhan muistat säännöllisen harjauksen ja perushygienian ylläpidon. Näin varmistat, että koirasi turkki pysyy terveenä ja kauniina.

  Montenegrin Mountain Houndin hinta

  Montenegrin Mountain Houndin elinikä

  Montenegrin Mountain Houndin elinikä on keskimäärin 12-14 vuotta.

  Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhuolto.

  Montenegrin Mountain Houndin terveys

  Montenegrin Mountain Hound on yleisesti terve rotu, jolla ei ole merkittäviä perinnöllisiä sairauksia. Rotu on kestävä ja aktiivinen, ja sillä on yleensä hyvä terveys. Kuten kaikilla koirilla, säännöllinen liikunta, terveellinen ruokavalio ja asianmukainen terveydenhuolto ovat tärkeitä Montenegrin Mountain Houndin hyvinvoinnille.

  Montenegrin Mountain Hound sopii ihmisille, joka

  on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja.

  on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä Montenegrin Mountain Hound voi olla itsenäinen ja vaativa rotu.

  asuu maaseudulla tai omakotitalossa, sillä tämä rotu tarvitsee tilaa ja mahdollisuuden juosta vapaana.

  Montenegrin Mountain Houndn lähteet