Moscow Watchdog

Korkeus: 66-76 cm
Korkeus: 66-69 cm
Paino: 45-68 kg (uros)
Paino: 45-68 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Moskovanvartijakoira

Mikä on Moscow Watchdog

Moscow Watchdog on suuri ja voimakas koirarotu, joka on peräisin Venäjältä. Se on alun perin kehitetty vartioimaan ja suojelemaan omaisuutta, mutta nykyään sitä käytetään myös metsästyksessä ja pelastustehtävissä.

Tämä rotu on ystävällinen, älykäs ja uskollinen perheenjäsen, joka rakastaa olla ihmisten seurassa. Moscow Watchdog tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Sen ulkonäkö on vaikuttava, sillä se on suuri ja vahva koira, jolla on tiheä turkki ja voimakkaat jalat. Sen luonne on lempeä ja rauhallinen, mutta se osaa tarvittaessa olla myös suojelija ja vartija.

Moscow Watchdogin historia

Moscow Watchdog on venäläinen koirarotu, joka on kehitetty Neuvostoliitossa 1900-luvun alussa. Rotu on saanut nimensä Moskovan vartiokoirista, joita käytettiin vartioimaan teollisuuslaitoksia ja muita tärkeitä kohteita.

Moscow Watchdog on risteytys useista suurista koiraroduista, kuten bernhardinkoira, kaukasiankoira ja venäjänmustaterrieri. Rotu on jalostettu erityisesti vartiointi- ja vartiointikoiraksi, ja se on erittäin suuri ja voimakas rotu.

Moscow Watchdogia käytetään edelleen vartiointitehtävissä Venäjällä, mutta se on myös suosittu perhekoira sen lempeän ja uskollisen luonteen ansiosta. Rotu on tunnettu myös hyvästä terveydestään ja pitkäikäisyydestään.

Moscow Watchdogin luonne

Moscow Watchdog on ystävällinen, lempeä ja uskollinen rotu. Se on erittäin älykäs ja oppivainen, mutta saattaa olla hieman itsepäinen. Moscow Watchdog on erinomainen perhekoira, joka rakastaa olla ihmisten seurassa. Se on myös erittäin suojelunhaluinen ja valpas, mikä tekee siitä hyvän vahtikoiran. Rotu on leikkisä ja energinen, joten se tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Moscow Watchdog on myös hyvin sosiaalinen ja tulee yleensä hyvin toimeen muiden koirien ja ihmisten kanssa.

Moscow Watchdogin haasteet

 • Suuri koko ja voima voivat aiheuttaa haasteita hallinnassa ja koulutuksessa.
 • Tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena.
 • Saattaa olla altis nivel- ja lonkkasairauksille.
 • Vaatii paljon sosiaalista kanssakäymistä ja huomiota omistajiltaan.
 • Saattaa olla aggressiivinen vieraita kohtaan, jos sitä ei ole asianmukaisesti sosiaalistettu.

  Moscow Watchdogin koko

  Moscow Watchdog on suuri ja voimakas koirarotu. Urosten korkeus on yleensä noin 66-76 cm ja paino voi olla jopa 68 kg. Nartut ovat hieman pienempiä, noin 64-72 cm korkeita ja painavat noin 54 kg. Näillä koirilla on vahva ja lihaksikas rakenne, mikä tekee niistä vaikuttavan näköisiä.

  Moscow Watchdogin turkinhoito

  Moscow Watchdogin turkki on keskipitkä, tiheä ja karkea. Sen turkinhoito vaatii säännöllistä harjaamista pitääkseen turkki hyvässä kunnossa ja estääkseen takkujen muodostumisen.

  Parhaiten Moscow Watchdogin turkki pysyy hyvässä kunnossa, kun sitä harjataan vähintään muutaman kerran viikossa. Harjaamisen lisäksi turkki kannattaa tarkistaa säännöllisesti takkujen varalta ja tarvittaessa ne on hyvä poistaa varovasti.

  Kylpeminen on tarpeen vain silloin tällöin, esimerkiksi jos koira on päässyt erityisen likaiseksi. Käytä koiralle sopivaa shampoota ja varmista, että turkki kuivuu kunnolla pesun jälkeen.

  Trimmaus on myös osa Moscow Watchdogin turkinhoitoa. Trimmaus kannattaa tehdä säännöllisesti, jotta turkki pysyy siistinä ja terveenä.

  Moscow Watchdogin hinta

  Moscow Watchdogin elinikä

  Moscow Watchdogin elinikä on yleisesti noin 10-12 vuotta, mutta jotkut yksilöt voivat elää jopa 14 vuotta.

  Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. Säännölliset eläinlääkärikäynnit ja terveellinen elämäntapa voivat auttaa pidentämään Moscow Watchdogin elinikää.

  Moscow Watchdogin terveys

  Moscow Watchdog on yleisesti terve rotu, joka ei kärsi suurista perinnöllisistä terveysongelmista. Rotu on kestävä ja vahva, ja sillä on hyvä immuunijärjestelmä. Kuten kaikilla koirilla, myös Moscow Watchdogeilla voi olla alttius nivelongelmille, kuten lonkkadysplasialle. On tärkeää pitää huolta koiran terveydestä ja hyvinvoinnista säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla.

  Moscow Watchdogin sopii ihmisille, joka

  – on aktiivinen ja energinen, ja pystyy tarjoamaan koiralleen riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja

  – haluaa suuren ja vahvan koiran, joka on samalla lempeä ja ystävällinen perheenjäsen

  – on valmis sitoutumaan koiran koulutukseen ja sosiaalistamiseen, sillä Moscow Watchdog tarvitsee johdonmukaista ja positiivista ohjausta

  – asuu tilavassa kodissa, sillä tämä rotu tarvitsee paljon tilaa liikkumiseen ja leikkimiseen

  Moscow Watchdogin lähteet