Napolinmastiffi

Korkeus: 65-75 cm
Korkeus: 60-70 cm
Paino: 60-70 kg (uros)
Paino: 50-70 kg (naaras)
Elinikä: 8-10 vuotta

Napolinmastiffi tunnetaan myös nimillä Mastino Napoletano, Italian Mastiff, Mastino, Mastin ja Mastiff of Naples.

Mikä on Napolinmastiffi

Napolinmastiffi on suuri ja voimakas koirarotu, joka on peräisin Italiasta. Se tunnetaan myös nimellä Mastino Napoletano. Napolinmastiffi on perinteisesti ollut käytetty vartio- ja suojelukoirana, mutta nykyään sitä pidetään enemmän seurakoirana.

Napolinmastiffi on rauhallinen ja uskollinen rotu, joka kiintyy vahvasti omistajaansa. Se on myös erittäin rohkea ja valpas, mikä tekee siitä hyvän vahtikoiran. Napolinmastiffi tarvitsee kuitenkin johdonmukaista ja lempeää koulutusta, jotta se oppii käyttäytymään hyvin.

Tämä rotu on erittäin suuri ja voimakas, joten se tarvitsee runsaasti liikuntaa ja tilaa liikkua. Napolinmastiffi on myös altis erilaisille terveysongelmille, joten sen terveydestä on huolehdittava tarkasti.

Napolinmastiffin historia

Napolinmastiffi on peräisin Italiasta ja se on vanha koirarotu, joka on peräisin antiikin Roomasta. Rotu on peräisin roomalaisista sota- ja vartiokoirista, ja sitä on käytetty monenlaisiin tehtäviin vuosisatojen ajan.

Napolinmastiffi on tunnettu vahvasta ja rohkeasta luonteestaan, ja se on perinteisesti ollut käytössä vartio- ja suojelukoirana. Rotu on myös ollut suosittu seurakoira, ja sitä arvostetaan sen uskollisuuden ja omistautuneisuuden vuoksi.

Napolinmastiffi on suuri ja voimakas rotu, jolla on lyhyt turkki ja voimakkaat lihakset. Rotu on myös tunnettu vahtivietistään ja se on erittäin suojeleva perhettään kohtaan.

Napolinmastiffi on nykyään harvinainen rotu, mutta sitä arvostetaan edelleen sen vahvan luonteen ja uskollisuuden vuoksi.

Napolinmastiffin luonne

Napolinmastiffi on rauhallinen ja lempeä rotu, joka on erittäin uskollinen omistajalleen. Se on myös erittäin suojelushaluinen ja valpas, mikä tekee siitä hyvän vahtikoiran. Napolinmastiffi on yleensä hyvin kärsivällinen lasten kanssa ja tulee hyvin toimeen muiden lemmikkien kanssa, jos se on tottunut niihin nuorena. Rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pitääkseen mielensä virkeänä. Napolinmastiffi on myös erittäin älykäs ja oppivainen, mutta saattaa olla hieman itsepäinen, joten sen koulutus vaatii johdonmukaisuutta ja kärsivällisyyttä.

Napolinmastiffin haasteet

Napolinmastiffi on suuri ja voimakas rotu, joka vaatii paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena. Niiden suuri koko ja voima voivat olla haasteita omistajille, jotka eivät ole tottuneet hallitsemaan näin vahvaa koiraa.

Napolinmastiffit voivat olla myös alttiita erilaisille terveysongelmille, kuten nivelvaivoille ja iho-ongelmille. Tämä voi aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia ja huolta omistajille.

Lisäksi Napolinmastiffit voivat olla hyvin suojelunhaluisia ja territoriaalisia, mikä voi aiheuttaa haasteita sosiaalistamisessa ja vieraiden kohtaamisessa. Niiden vahva vahtikoira-instinkti voi myös aiheuttaa ongelmia, jos sitä ei hallita oikein.

Napolinmastiffin koko

Napolinmastiffi on suuri ja vahva koirarotu. Urosten säkäkorkeus on yleensä noin 65-75 cm ja paino voi olla jopa yli 70 kg. Nartut ovat hieman pienempiä, mutta silti vaikuttavan kokoisia. Napolinmastiffi on massiivinen ja lihaksikas rotu, joka herättää kunnioitusta pelkällä ulkonäöllään.

Napolinmastiffin turkinhoito

Napolinmastiffi on suuri ja voimakas rotu, jolla on lyhyt ja tiheä turkki. Turkinhoito on suhteellisen helppoa, mutta se vaatii säännöllistä harjaamista ja pesemistä.

Harjaa Napolinmastiffin turkki vähintään kerran viikossa poistaaksesi irtokarvat ja estääksesi takkujen muodostumisen. Käytä harjaukseen sopivaa kumiharjaa tai harjaa, joka sopii lyhyelle turkille.

Pese Napolinmastiffi tarvittaessa, esimerkiksi jos se on päässyt likaantumaan ulkoillessaan. Käytä koirille tarkoitettua shampoota ja huuhtele turkki huolellisesti. Muista myös kuivata turkki kunnolla pesun jälkeen, jotta iho ei pääse kostumaan.

Trimmaa tarvittaessa Napolinmastiffin kynnet ja tarkista korvat säännöllisesti. Pidä myös huolta hampaiden harjauksesta ja yleisestä hygieniasta.

Napolinmastiffin hinta

Napolinmastiffin hinta vaihtelee yleisesti 2000-4000 euron välillä Suomessa.

Napolinmastiffin elinikä

Napolinmastiffin elinikä on yleensä noin 8-10 vuotta, mutta jotkut yksilöt voivat elää jopa 12 vuotta.

Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ylipaino, liikunnan puute ja huono ruokavalio. On tärkeää pitää huolta koiran terveydestä ja hyvinvoinnista, jotta se voi elää mahdollisimman pitkään ja terveenä.

Napolinmastiffin terveys

Napolinmastiffi on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat lonkka- ja kyynärnivelten dysplasia, sydänongelmat ja silmäsairaudet. On tärkeää huolehtia Napolinmastiffin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla.

Napolinmastiffin sopii ihmisille, joka

– on kokenut koiran omistaja ja pystyy tarjoamaan johdonmukaisen ja vahvan johtajuuden

– on valmis sitoutumaan rodun intensiiviseen koulutukseen ja sosiaalistamiseen

– asuu tilavassa kodissa, jossa on mahdollisuus tarjota koiralle riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja

– haluaa koiran, joka on uskollinen ja suojeleva perheenjäsen

Napolinmastiffin lähteet