Neapolitan Mastiff

Korkeus: 65-75 cm
Korkeus: 64-74 cm
Paino: 60-70 kg (uros)
Paino: 50-70 kg (naaras)
Elinikä: 8-10 vuotta

Napolinmastiffi, Mastino Napoletano

Mikä on Neapolitan Mastiff

Neapolitan Mastiff on suuri ja voimakas koirarotu, joka tunnetaan myös nimellä Mastino Napoletano. Rotu on peräisin Italiasta ja sitä pidetään yhtenä maailman vanhimmista koiraroduista. Neapolitan Mastiff on perinteisesti toiminut vartijakoirana ja se on erittäin uskollinen ja suojeleva perheenjäsen.

Tämä rotu on tunnettu massiivisesta ulkonäöstään, jossa on runsaasti löysää ihoa ja voimakkaat lihakset. Neapolitan Mastiff on yleensä rauhallinen ja itsevarma, mutta se voi olla myös erittäin suojeleva ja aggressiivinen vieraita kohtaan. Rotu vaatii johdonmukaista koulutusta ja sosiaalistamista varmistaakseen, että se käyttäytyy hyvin muiden ihmisten ja eläinten kanssa.

Neapolitan Mastiff on erinomainen valinta niille, jotka etsivät vahvaa ja uskollista vartijakoiraa, mutta se vaatii omistajaltaan paljon sitoutumista ja huolenpitoa. Rotu tarvitsee runsaasti liikuntaa ja aktiviteetteja pitääkseen sen fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin tasapainossa.

Neapolitan Mastiffin historia

Neapolitan Mastiff on antiikin Roomasta peräisin oleva koirarotu, joka tunnetaan myös nimellä Mastino Napoletano. Rotu on peräisin Italian alueelta ja sitä on käytetty vartio- ja suojelukoirana jo vuosisatojen ajan.

Neapolitan Mastiff oli alun perin suosittu roomalaisten gladiaattorien keskuudessa, ja sitä käytettiin myös sotakoirana. Rotu on tunnettu vahvasta ja rohkeasta luonteestaan, ja se on erinomainen vartio- ja perhekoira.

Neapolitan Mastiffin historia ulottuu aina antiikin aikaan asti, ja rotu on säilyttänyt alkuperäisen ulkonäkönsä ja luonteensa läpi vuosisatojen. Nykyään Neapolitan Mastiff on suosittu koirarotu ympäri maailmaa, ja sitä arvostetaan erityisesti sen uskollisuuden ja suojeluvietin vuoksi.

Neapolitan Mastiffin luonne

Neapolitan Mastiff on rauhallinen, uskollinen ja suojeleva rotu. Se on erittäin omistautunut perheelleen ja tulee hyvin toimeen lasten kanssa. Neapolitan Mastiff on myös erittäin rohkea ja valpas, mikä tekee siitä hyvän vahtikoiran. Rotu voi olla vieraita kohtaan varautunut, mutta se on yleensä hyvin ystävällinen perheenjäsenilleen.

Neapolitan Mastiffin haasteet

Neapolitan Mastiffit voivat olla alttiita erilaisille terveysongelmille, kuten nivelvaivoille ja iho-ongelmille.

Ne voivat olla hyvin suojelunhaluisia ja territoriaalisia, mikä voi aiheuttaa haasteita sosiaalistamisessa ja vieraiden kohtaamisessa.

Neapolitan Mastiffit tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pitääkseen mielensä virkeänä, mikä voi olla haasteellista omistajille, jotka eivät pysty tarjoamaan tarpeeksi liikuntaa.

Neapolitan Mastiffin koko

Neapolitan Mastiff on suuri ja voimakas rotu. Urosten säkäkorkeus on yleensä noin 65-75 cm ja paino voi olla jopa 70-90 kg. Nartut ovat hieman pienempiä, säkäkorkeuden ollessa noin 60-70 cm ja painon ollessa noin 50-70 kg.

Neapolitan Mastiffin turkinhoito

Neapolitan Mastiff on suuri ja voimakas rotu, jolla on lyhyt ja tiheä turkki. Turkinhoito on suhteellisen helppoa, mutta se vaatii säännöllistä huolenpitoa pitääkseen koiran turkin terveenä ja hyväkuntoisena.

Neapolitan Mastiffin turkkia tulee harjata säännöllisesti, vähintään muutaman kerran viikossa. Harjaus auttaa poistamaan irtoavan karvan ja estää takkujen muodostumista. Käytä harjaukseen sopivaa kumiharjaa tai harjaa, joka sopii lyhyelle turkille.

Koiran korvat tulee tarkistaa ja tarvittaessa puhdistaa säännöllisesti, etenkin jos koira ui tai kastelee korviaan usein. Kynnet tulee myös leikata tarvittaessa, mikäli ne eivät kulu luonnollisesti liikkuessa.

Neapolitan Mastiffia ei yleensä tarvitse kylpeä usein, sillä sen turkki ei ole altis likaantumiselle. Kylpeminen kannattaa kuitenkin tehdä tarvittaessa käyttäen koirille tarkoitettua shampoota ja hoitoainetta.

Muista myös tarkistaa koiran iho ja turkki säännöllisesti mahdollisten loisten tai iho-ongelmien varalta. Mikäli huomaat jotain epäilyttävää, ota yhteyttä eläinlääkäriin.

Neapolitan Mastiffin hinta

Neapolitan Mastiffin elinikä

Neapolitan Mastiffin elinikä on yleensä noin 8-10 vuotta, mutta jotkut yksilöt voivat elää jopa 12 vuotta.

Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ylipaino, liikunnan puute ja huono ruokavalio. Säännöllinen eläinlääkärin tarkastus ja terveellinen elämäntapa voivat auttaa pidentämään Neapolitan Mastiffin elinikää.

Neapolitan Mastiffin terveys

Neapolitan Mastiff on suhteellisen terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat lonkka- ja kyynärnivelten dysplasia, sydänongelmat, silmäsairaudet ja iho-ongelmat.

On tärkeää huolehtia Neapolitan Mastiffin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla, terveellisellä ruokavaliolla ja riittävällä liikunnalla. Rotu voi myös olla altis liikalihavuudelle, joten painonhallinta on tärkeää.

Neapolitan Mastiffit ovat yleensä pitkäikäisiä koiria, ja hyvin hoidettuna ne voivat elää jopa 10-12 vuoden ikään.

Neapolitan Mastiffin sopii ihmisille, joka

on kokenut koiran omistaja ja pystyy tarjoamaan johdonmukaisen ja vahvan johtajuuden.

haluaa suuren ja voimakkaan koiran, joka vaatii paljon liikuntaa ja tilaa.

on valmis sitoutumaan rodun terveysongelmiin, kuten nivelvaivoihin ja iho-ongelmiin.

Neapolitan Mastiffin lähteet