Norfolk Terrier

Korkeus: noin 25-26 cm
Paino: 5-6 kg (uros)
Paino: 5-6 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Norfolkinterrieri

Mikä on Norfolk Terrier

Norfolk Terrier on pieni ja rohkea koirarotu, joka kuuluu terrierien ryhmään. Ne ovat alkuperältään peräisin Englannista ja ne on alun perin jalostettu rotuunsa metsästyskäyttöön. Norfolk Terrierit ovat tunnettuja energisyydestään ja rohkeudestaan, ja ne ovat erinomaisia seuralaisia aktiivisille omistajille.

Norfolk Terrierit ovat yleensä noin 25-30 cm korkeita ja painavat noin 5-7 kiloa. Niillä on karkea ja säänkestävä turkki, joka voi olla eri värejä kuten punainen, musta ja ruskea. Ne ovat älykkäitä ja oppivat nopeasti erilaisia temppuja ja tottelevaisuuskoulutusta.

Norfolk Terrierit ovat yleensä ystävällisiä ja leikkisiä koiria, jotka tulevat hyvin toimeen ihmisten ja muiden eläinten kanssa. Ne tarvitsevat kuitenkin riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä. Norfolk Terrierit ovat myös hyviä vahtikoiria, sillä ne ovat valppaita ja haukkuvat herkästi vieraiden lähestyessä.

Norfolk Terrierin historia

Norfolk Terrier on pienikokoinen koirarotu, joka on peräisin Englannista. Rotu kehittyi 1800-luvun lopulla Norfolkin kreivikunnassa sijainneessa maatilassa. Alun perin Norfolk Terrierit olivat yleisesti käytössä maatiloilla rotan- ja jäniksenmetsästyksessä.

Norfolk Terrierit ovat sukua Norwich Terriereille, mutta niillä on erilainen korvien asento. Norfolk Terriereillä korvat ovat roikkuvat, kun taas Norwich Terriereillä ne ovat pystyt. Rotu tunnustettiin virallisesti omaksi rodukseen vuonna 1964.

Norfolk Terrierit ovat luonteeltaan rohkeita, aktiivisia ja ystävällisiä koiria. Ne ovat myös erittäin seurallisia ja sopivat hyvin perhekoiriksi. Rotu on suosittu ympäri maailmaa, ja sitä käytetään edelleen myös metsästyksessä.

Norfolk Terrierin luonne

Norfolk Terrier on rohkea, eloisa ja ystävällinen koirarotu. Ne ovat älykkäitä ja helposti koulutettavissa, mutta saattavat olla hieman itsepäisiä. Norfolk Terrierit ovat myös erittäin seurallisia ja rakastavat olla perheensä kanssa. Ne ovat leikkisiä ja energisiä, joten ne tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina. Norfolk Terrierit ovat myös hyviä vahtikoiria, sillä ne ovat valppaita ja haukkuvat herkästi vieraiden lähestyessä.

Norfolk Terrierin haasteet

Norfolk Terrierit ovat energisiä ja itsenäisiä koiria, mikä voi tehdä niiden kouluttamisesta haastavaa. Ne saattavat olla jääräpäisiä ja tarvitsevat johdonmukaista ja kärsivällistä ohjausta.

Norfolk Terrierit ovat myös metsästyskoiria, joten niillä voi olla vahva saalistusvietti. Tämä voi aiheuttaa ongelmia esimerkiksi haukkumisen tai karkailun muodossa, jos niitä ei kouluteta asianmukaisesti.

Lisäksi Norfolk Terrierit voivat olla herkkiä terveysongelmille, kuten iho- ja allergiaoireille. Niiden turkin hoito vaatii säännöllistä harjaamista ja trimmaamista.

Norfolk Terrierin koko

Norfolk Terrier on pienikokoinen rotu, urosten ollessa noin 23-25 cm korkeita ja narttujen noin 20-23 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 5-7 kg välillä.

Norfolk Terrierin turkinhoito

Norfolk Terrierin turkki on karkea ja säänkestävä, ja se vaatii säännöllistä hoitoa pitääkseen sen hyvässä kunnossa. Tässä muutamia vinkkejä Norfolk Terrierin turkinhoitoon:

  • Päivittäinen harjaus auttaa pitämään turkin takuttomana ja poistaa irtoavan karvan.
  • Kylpyjä ei tarvitse antaa usein, sillä Norfolk Terrierin turkki on luonnostaan likaa hylkivä. Kylpyjä voi antaa tarvittaessa käyttäen koirille tarkoitettua shampoota.
  • Korvien ja silmien säännöllinen tarkistaminen ja puhdistaminen on tärkeää, jotta mahdolliset tulehdukset voidaan havaita ajoissa.
  • Kynsien leikkaaminen on myös osa turkinhoitoa. Kynnet tulee leikata säännöllisesti, jotta ne eivät kasva liian pitkiksi ja aiheuta kipua koiralle.

Muista myös tarkistaa Norfolk Terrierin turkki ulkoilun jälkeen esimerkiksi roskien tai takkujen varalta. Säännöllinen turkinhoito auttaa pitämään koiran turkin terveenä ja kauniina.

Norfolk Terrierin hinta

Norfolk Terrierin elinikä

Norfolk Terrierin elinikä on yleensä noin 12-15 vuotta. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi rodun geneettiset taipumukset sairauksiin, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. Säännölliset eläinlääkärikäynnit ja terveellinen elämäntapa voivat auttaa pidentämään Norfolk Terrierin elinikää.

Norfolk Terrierin terveys

Norfolk Terrier on yleisesti terve rotu, joka elää keskimäärin 12-15 vuotta. Rotu voi kuitenkin altistua joillekin perinnöllisille terveysongelmille, kuten patellaluksaatiolle (polvilumpion sijoiltaanmeno) ja sydänongelmille. On tärkeää pitää Norfolk Terrierin turkki hyvässä kunnossa ja huolehtia säännöllisistä eläinlääkärintarkastuksista.

Norfolk Terrierin sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä Norfolk Terrier tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

– on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä Norfolk Terrier voi olla itsepäinen ja vaativa

– asuu omakotitalossa tai maaseudulla, sillä Norfolk Terrier on energinen ja saattaa haukkua paljon

– haluaa seurakoiran, joka on uskollinen ja rakastava perheenjäsen

Norfolk Terrierin lähteet