Norwegian Elkhound

Korkeus: noin 52-56 cm
Korkeus: noin 46-51 cm
Paino: 20-27 kg (uros)
Paino: 18-20 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Norjanharmaa, Norjanhirvikoira

Mikä on Norwegian Elkhound

Norjanharmaa eli Norwegian Elkhound on vanha norjalainen koirarotu, joka on peräisin Norjasta. Se on keskikokoinen ja vahvarakenteinen koira, joka on alun perin kehitetty metsästykseen ja vahtikoiraksi. Norjanharmaa on tunnettu rohkeudestaan, älykkyydestään ja itsenäisyydestään.

Tämä rotu on erinomainen vahti- ja seurakoira, joka on uskollinen ja omistautunut perheelleen. Norjanharmaa tarvitsee runsaasti liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä. Se on myös erittäin älykäs ja oppivainen koira, joka nauttii erilaisista koulutustehtävistä.

Norjanharmaa eli Norwegian Elkhound on kaiken kaikkiaan ihanteellinen valinta aktiiviselle omistajalle, joka haluaa energisen ja älykkään koiran seurakseen.

Norwegian Elkhoundin historia

Norwegian Elkhound on vanha norjalainen koirarotu, joka on peräisin Pohjois-Euroopasta. Rotu on ollut käytössä metsästyksessä jo vuosisatojen ajan, erityisesti hirven metsästyksessä. Norwegian Elkhound on tunnettu erinomaisesta hajuaististaan ja kestävyydestään.

Rotu on kehittynyt alkuperäisestä norjalaisesta metsästyskoirasta, joka oli erikoistunut hirven metsästykseen vaikeassa maastossa. Norwegian Elkhoundia on käytetty myös vahtikoirana ja se on ollut suosittu seurakoira Norjassa ja muualla maailmassa.

Norwegian Elkhound on vahva ja itsenäinen rotu, joka tarvitsee aktiivista liikuntaa ja henkistä stimulaatiota. Rotu on edelleen suosittu metsästyskoira Norjassa ja sitä käytetään myös näyttelykoirana ympäri maailmaa.

Norwegian Elkhoundin luonne

Norwegian Elkhound on rohkea, itsenäinen ja älykäs koirarotu. Se on erittäin energinen ja aktiivinen, ja se tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Norwegian Elkhound on myös erittäin ystävällinen ja leikkisä, ja se sopii hyvin perhekoiraksi.

Tämä rotu on myös erittäin älykäs ja oppivainen, mutta se voi olla hieman itsepäinen ja omistautunut. Norwegian Elkhound on erittäin suojelushaluinen ja varautunut vieraita kohtaan, mutta se on yleensä ystävällinen ja lempeä perheenjäseniä kohtaan.

Norjanhirvikoiran haasteet

  • Itsenäinen luonne, joka voi tehdä koulutuksesta haastavaa
  • Tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen tyytyväisenä
  • Saattaa olla taipumus haukkua paljon
  • Voi olla vaikeaa saada tulee muiden koirien kanssa toimeen
  • Tarvitsee paljon sosiaalistamista ja varhaista koulutusta

Norwegian Elkhoundin koko

Norwegian Elkhound on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 52-56 cm korkeita ja narttujen noin 48-52 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 20-25 kg välillä.

Norwegian Elkhoundin turkinhoito

Norwegian Elkhound on keskikokoinen koira, jolla on paksu ja karhea turkki. Tämän rodun turkinhoito vaatii säännöllistä harjaamista ja trimmaamista pitääkseen sen hyvässä kunnossa.

Ensinnäkin, Norwegian Elkhoundia tulee harjata vähintään kerran viikossa poistaakseen irtoavan karvan ja estääkseen takkujen muodostumisen. Käytä harjana mieluiten metallista karstaharjaa, joka pääsee syvälle turkkiin.

Lisäksi Norwegian Elkhoundin turkki tulee trimmata säännöllisesti, erityisesti korvien ja tassujen alueelta. Trimmaus auttaa pitämään turkin siistinä ja estää liiallisen karvan kertymisen.

Muista myös tarkistaa koiran korvat ja leikata kynnet tarvittaessa. Pidä myös huolta koiran hampaista ja puhdista ne säännöllisesti.

Yleisesti ottaen Norwegian Elkhoundin turkinhoito vaatii hieman vaivaa, mutta säännöllisellä hoidolla ja huolenpidolla voit pitää koirasi turkin kauniina ja terveenä.

Norwegian Elkhoundin hinta

Norwegian Elkhoundin elinikä

Norwegian Elkhoundin elinikä on yleisesti noin 12-15 vuotta.

Elinikään vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydentila ja elinolosuhteet.

Norjanhirvikoiran terveys

Norjanhirvikoirat ovat yleisesti terveitä ja kestäviä koiria, joilla on pitkä elinikä. Rotu voi kuitenkin olla altis lonkka- ja kyynärnivelten dysplasialle sekä silmäsairauksille. On tärkeää pitää norjanhirvikoiran paino terveellisellä tasolla ja tarjota sille riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja pitääkseen sen fyysisen kunnon hyvänä.

Norwegian Elkhoundin sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

– on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä norjalainen hirvikoiran voi olla itsepäinen ja vaativa rotu

– asuu alueella, jossa on mahdollisuus tarjota koiralle tilaa ja mahdollisuus juosta vapaana

– haluaa koiran, joka on uskollinen ja suojeleva perheenjäsen

Norwegian Elkhoundin lähteet