Norwich Terrier

Korkeus: noin 25-26 cm
Korkeus: noin 25-26 cm
Paino: 5-6 kg (uros)
Paino: 5-5,5 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Norwichin terrieri

Mikä on Norwich Terrier

Norwich Terrier on pieni ja rohkea koirarotu, joka kuuluu terrierien ryhmään. Ne ovat alkuperältään Englannista ja ne tunnetaan energisestä ja leikkisästä luonteestaan. Norwich Terrierit ovat myös älykkäitä ja omistautuneita perheenjäseniä.

Tämä rotu on tunnettu myös siitä, että niillä on pystyt korvat ja karvapeite on karkea ja tiheä. Norwich Terrierit ovat myös melko pienikokoisia, painaen yleensä noin 5-6 kiloa.

Norwich Terrierit tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä. Ne ovat myös rohkeita ja voivat olla hieman itsepäisiä, joten niiden koulutus ja sosiaalistaminen on tärkeää.

Norwich Terrierin historia

Norwich Terrier on pieni ja rohkea koirarotu, joka on peräisin Englannista. Rotu kehittyi 1800-luvun lopulla Itä-Angliassa, erityisesti Norwichin kaupungissa, josta se on saanut nimensä. Norwich Terrierit olivat alun perin käytössä maatiloilla ja metsästyskoirina, jotka auttoivat pitämään rotat ja muut tuholaiset loitolla.

Rotu on kehittynyt risteyttämällä erilaisia terriereitä, kuten Border Terriereitä ja Cairn Terriereitä. Norwich Terrierit ovat tunnettuja rohkeudestaan, älykkyydestään ja energisyydestään. Ne ovat myös erinomaisia seurakoiria ja sopeutuvat hyvin erilaisiin ympäristöihin.

Norwich Terrierit ovat suosittuja ympäri maailmaa ja niitä käytetään edelleen metsästyksessä sekä seurakoirina. Rotu on myös menestynyt hyvin näyttelyissä ja agilitykilpailuissa. Norwich Terrierit ovat pienikokoisia koiria, joiden säkäkorkeus on noin 25-26 senttimetriä ja paino noin 5-6 kiloa.

Norwich Terrierin luonne

Norwich Terrierit ovat rohkeita, itsenäisiä ja energisiä koiria. Ne ovat älykkäitä ja uteliaita, ja nauttivat haasteista ja aktiviteeteista. Norwich Terrierit ovat myös hyvin seurallisia ja kiintyvät vahvasti omistajiinsa. Ne voivat olla hieman taipuvaisia omatoimisuuteen, mutta ovat yleisesti ottaen hyvin tottelevaisia ja helppoja kouluttaa. Näillä koirilla on myös vahva metsästysvietti, joten niiden kanssa on hyvä harjoitella ja tarjota riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja.

Norwich Terrierin haasteet

  • Aggressiivisuus muita koiria kohtaan
  • Taipumus haukkua paljon
  • Itsepäisyys ja omatoimisuus
  • Tarve liikkua ja aktivoida itsensä
  • Sosiaalistamisen tarve ja mahdollinen ujous vieraita ihmisiä kohtaan

Norwich Terrierin koko

Norwich Terrier on pienikokoinen rotu, urosten ollessa noin 25-26 cm korkeita ja narttujen noin 23-25 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 5-6 kg välillä.

Norwich Terrierin turkinhoito

Norwich Terrierin turkki on karkea ja karheahko, ja se vaatii säännöllistä hoitoa pitääkseen sen hyvässä kunnossa. Tässä muutamia vinkkejä Norwich Terrierin turkinhoitoon:

  • Päivittäinen harjaus auttaa pitämään turkin takuttomana ja poistaa irtoavan karvan.
  • Kylpyjä ei tarvitse antaa usein, mutta tarvittaessa voit pestä koiran miedolla koirashampoolla.
  • Korvat tulee tarkistaa säännöllisesti ja puhdistaa tarvittaessa, jotta korvatulehduksilta vältytään.
  • Kynsien leikkaaminen on tärkeää, jotta ne eivät kasva liian pitkiksi ja aiheuta kipua koiralle.
  • Trimmaus on suositeltavaa tehdä noin 2-3 kuukauden välein, jotta turkki pysyy siistinä ja terveenä.

Muista myös tarkistaa koiran iho ja turkki säännöllisesti mahdollisten loisten varalta, ja tarvittaessa ota yhteyttä eläinlääkäriin.

Norwich Terrierin hinta

Norwich Terrierin elinikä

Norwich Terrierin elinikä on yleisesti noin 12-15 vuotta. Koiran elinikään vaikuttavat monet tekijät, kuten perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydentila ja hoito. Säännöllinen eläinlääkärin tarkastus ja terveellinen elämäntapa voivat auttaa pidentämään Norwich Terrierin elinikää.

Norwich Terrierin terveys

Norwich Terrier on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia Norwich Terriereillä ovat esimerkiksi nivelongelmat, silmäsairaudet ja allergiat. On tärkeää huolehtia koiran terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla.

Norwich Terrierin sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja energinen

– haluaa koiran, joka on rohkea ja itsenäinen

– on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen

– asuu paikassa, jossa on mahdollisuus ulkoiluttaa koira säännöllisesti

– kaipaa seuraa ja läheisyyttä koiraltaan

Norwich Terrierin lähteet