Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Korkeus: 48-51 cm
Korkeus: 45-51 cm
Paino: 18-23 kg (uros)
Paino: 17-20 kg (naaras)
Elinikä: 12-14 vuotta

Novascotiannoutaja

Mikä on Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever on keskikokoinen koirarotu, joka on peräisin Kanadasta. Rotu tunnetaan myös nimellä ”Toller”. Ne ovat aktiivisia ja älykkäitä koiria, jotka ovat erinomaisia metsästyskoiria, erityisesti vesilintujen metsästyksessä.

Tollerit ovat ystävällisiä ja energisiä koiria, jotka tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina. Ne ovat myös erinomaisia perhekoiria, jotka ovat leikkisiä ja hellyydenkipeitä.

Nova Scotia Duck Tolling Retrieverilla on tiheä ja vedenpitävä turkki, joka vaatii säännöllistä harjaamista. Ne ovat terveitä koiria, mutta rotu voi olla altis joillekin perinnöllisille sairauksille, joten vastuullinen kasvattaja on tärkeä valinta, jos harkitset Tollerin hankkimista.

Nova Scotia Duck Tolling Retrieverin historia

Nova Scotia Duck Tolling Retriever on alkuperältään kanadalainen koirarotu, joka kehitettiin 1800-luvulla Nova Scotiassa. Rotu on erikoistunut vesilintujen metsästykseen ja se on erityisen hyvä houkuttelemaan lintuja rannalle.

Nova Scotia Duck Tolling Retrieverin alkuperäinen tarkoitus oli houkutella vesilintuja rannalle, jotta metsästäjät pystyisivät ampumaan niitä helpommin. Rotu on erittäin energinen ja älykäs, mikä tekee siitä erinomaisen metsästyskumppanin.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever tunnetaan myös lempinimellä ”Toller” ja se on suosittu rotu niin metsästyksen kuin seurakoiranakin. Rotu on saavuttanut suosiota ympäri maailmaa ja sitä arvostetaan sen älykkyyden, aktiivisuuden ja ystävällisen luonteen vuoksi.

Nova Scotia Duck Tolling Retrieverin luonne

Nova Scotia Duck Tolling Retriever on älykäs, energinen ja ystävällinen rotu. Ne ovat erittäin sosiaalisia koiria, jotka rakastavat olla ihmisten ja muiden koirien seurassa. Ne ovat myös erittäin leikkisiä ja nauttivat erilaisista aktiviteeteista, kuten noutoleikeistä ja agilitystä.

Tämä rotu on myös erittäin omistautunut perheelleen ja haluaa olla mukana kaikessa toiminnassa. Ne ovat hyviä vahtikoiria, mutta eivät yleensä ole aggressiivisia. Ne ovat myös erittäin älykkäitä ja oppivat nopeasti erilaisia temppuja ja käskyjä.

Kokonaisuudessaan Nova Scotia Duck Tolling Retriever on iloinen, aktiivinen ja rakastava koira, joka sopii hyvin perhekoiraksi aktiiviselle ja sitoutuneelle omistajalle.

Nova Scotia Duck Tolling Retrieverin haasteet

 • Energia: Nova Scotia Duck Tolling Retrieverit ovat erittäin energisiä ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä.
 • Älykkyys: Tämä rotu on älykäs ja tarvitsee paljon henkistä stimulaatiota välttääkseen tylsistymistä ja tuhoisaa käytöstä.
 • Herkkyys: Nova Scotia Duck Tolling Retrieverit voivat olla herkkiä ja tarvitsevat lempeää ja positiivista koulutusta.
 • Omistautuminen: Ne ovat hyvin kiintyneitä perheeseensä ja voivat kärsiä eroahdistuksesta, jos jätetään yksin pitkiä aikoja.
 • Terveydenhuolto: Tämä rotu voi olla altis joillekin terveysongelmille, kuten lonkkadysplasialle ja silmäsairauksille, joten säännöllinen eläinlääkärin tarkastus on tärkeää.

  Nova Scotia Duck Tolling Retrieverin koko

  Nova Scotia Duck Tolling Retriever on keskikokoinen koira, urosten ollessa noin 48-51 cm korkeita ja narttujen 45-48 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 17-23 kg välillä. Rotu on vahva ja lihaksikas, mutta silti elegantti ja hyvin tasapainoinen.

  Nova Scotia Duck Tolling Retrieverin turkinhoito

  Nova Scotia Duck Tolling Retrieverin turkki on keskipitkä, tiheä ja vedenpitävä. Tämä rotu vaatii säännöllistä turkinhoitoa pitääkseen sen terveenä ja kauniina.

  Harjaa koiran turkki vähintään kerran viikossa poistaaksesi irtoavan karvan ja estääksesi takkujen muodostumisen. Käytä harjaukseen sopivaa kampaa tai harjaa, joka ei vahingoita koiran ihoa.

  Kylve koira tarvittaessa käyttäen koirille tarkoitettua shampoota. Muista kuivata turkki huolellisesti kylvyn jälkeen, jotta kosteus ei jää iholle aiheuttaen iho-ongelmia.

  Leikkaa koiran kynnet säännöllisesti ja puhdista korvat sekä tarkista silmät viikoittain. Näin voit havaita mahdolliset ongelmat ajoissa ja hoitaa ne asianmukaisesti.

  Älä unohda myöskään hampaiden hoitoa. Harjaa koiran hampaat säännöllisesti ja tarjoa sille puruluita tai muita purtavia, jotka auttavat pitämään hampaat terveinä.

  Nova Scotia Duck Tolling Retrieverin hinta

  Nova Scotia Duck Tolling Retrieverin elinikä

  Nova Scotia Duck Tolling Retrieverin elinikä on yleisesti noin 10-14 vuotta.

  Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. On tärkeää pitää huolta koiran terveydestä ja tarjota sille laadukasta ravintoa sekä riittävästi liikuntaa ja virikkeitä. Säännölliset eläinlääkärikäynnit ja rokotukset voivat myös vaikuttaa koiran elinikään positiivisesti.

  Nova Scotia Duck Tolling Retrieverin terveys

  Nova Scotia Duck Tolling Retriever on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat lonkka- ja kyynärnivelten dysplasia, silmäsairaudet kuten progressiivinen verkkokalvon atrofia ja autoimmuunisairaudet kuten kilpirauhasen vajaatoiminta.

  On tärkeää huolehtia Nova Scotia Duck Tolling Retrieverin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla, terveellisellä ruokavaliolla ja riittävällä liikunnalla. Rotu voi elää jopa 12-14 vuoden ikään, kun sitä hoidetaan asianmukaisesti.

  Nova Scotia Duck Tolling Retrieverin sopii ihmisille, joka

  – on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä tämä rotu tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

  – on valmis sitoutumaan koiran kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen, sillä ne ovat älykkäitä ja tarvitsevat henkistä stimulaatiota

  – asuu omakotitalossa tai maaseudulla, missä koiralla on tilaa juosta ja leikkiä

  – on valmis harjaamaan koiraa säännöllisesti, sillä niillä on paksu turkki, joka vaatii hoitoa

  Nova Scotia Duck Tolling Retrieverin lähteet