Old English Sheepdog

Korkeus: noin 61-71 cm
Korkeus: noin 56-58 cm
Paino: 32-45 kg (uros)
Paino: 27-45 kg (naaras)
Elinikä: 10-12 vuotta

Bobtail, Bob, OES, Dulux Dog

Mikä on Old English Sheepdog

Old English Sheepdog eli vanhaenglanninlammaskoira on suuri ja karvainen koirarotu, joka tunnetaan erityisesti pitkästä ja pörröisestä turkistaan. Rotu on peräisin Englannista, ja sitä on alun perin käytetty paimenkoirana karjan vahtimiseen ja ohjaamiseen.

Old English Sheepdog on ystävällinen, leikkisä ja älykäs koira, joka sopii hyvin perhekoiraksi. Se on energinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Rotu on myös tunnettu vahvasta vahtivietistään ja suojelunhalustaan, joten se sopii hyvin myös vahtikoiraksi.

Old English Sheepdogin turkki vaatii säännöllistä hoitoa ja harjaamista, jotta se pysyy hyvässä kunnossa. Rotu on myös altis erilaisille terveysongelmille, kuten lonkkavioille ja silmäsairauksille, joten omistajan tulee huolehtia koiran terveydestä ja hyvinvoinnista.

Old English Sheepdogin historia

Old English Sheepdog on peräisin Englannista ja se on perinteisesti käytetty paimenkoirana karjan paimentamiseen. Rotu tunnetaan myös lempinimellä ”Bobtail” sen tunnusomaisen lyhyen hännän vuoksi.

Old English Sheepdogin alkuperä juontaa juurensa 1800-luvulle, jolloin sitä käytettiin pääasiassa lampaiden paimentamiseen. Rotu on kehittynyt erilaisista brittiläisistä paimenkoirista, kuten collieista ja briardeista.

Nykyään Old English Sheepdog on suosittu seurakoira ja näyttelykoira ympäri maailmaa. Rotu on tunnettu leikkisästä luonteestaan ja runsaasta turkistaan, joka vaatii säännöllistä hoitoa ja trimmausta.

Old English Sheepdogin luonne

Old English Sheepdog on ystävällinen, leikkisä ja älykäs rotu. Ne ovat erittäin seurallisia ja rakastavat olla perheensä kanssa. Old English Sheepdogit ovat myös erittäin suojelevia ja voivat olla varautuneita vieraita kohtaan. Ne ovat energisiä ja tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina. Rotu on myös erittäin älykäs ja oppii nopeasti erilaisia temppuja ja tehtäviä. Old English Sheepdogit ovat myös erittäin leikkisiä ja nauttivat erilaisten lelujen ja aktiviteettien parissa puuhastelusta.

Old English Sheepdogin haasteet

 • Runsaasti turkinhoitoa vaativa rotu, joka vaatii säännöllistä harjaamista ja trimmaamista.
 • Taipumus lihoa, joten ruokavalion ja liikunnan tulee olla tasapainossa.
 • Sosiaalistaminen ja koulutus ovat tärkeitä, jotta koira ei kehity liian itsenäiseksi ja itsepäiseksi.
 • Taipumus perinnöllisiin terveysongelmiin, kuten lonkka- ja silmäsairauksiin.
 • Vaativat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja, joten omistajan tulee olla valmis tarjoamaan niitä päivittäin.

  Old English Sheepdogin koko

  Old English Sheepdog on keskikokoinen koira, uroksilla korkeus on noin 56-61 cm ja nartuilla noin 51-56 cm. Paino vaihtelee yleensä 27-45 kg välillä. Rotu on vahva ja kompakti, mutta samalla myös liikkuva ja kestävä.

  Old English Sheepdogin turkinhoito

  Old English Sheepdogin turkki vaatii säännöllistä hoitoa pitääkseen sen terveenä ja kauniina. Tässä muutamia ohjeita turkinhoitoon:

  • Päivittäinen harjaus on tärkeää pitää turkki takuttomana ja estää karvojen takkuuntumista.
  • Kylpyjä tulisi antaa tarpeen mukaan, mutta liian usein peseminen voi kuivattaa turkkia. Käytä koirille tarkoitettua shampoota.
  • Trimmaus on suositeltavaa noin 6-8 viikon välein pitääkseen turkin siistinä ja terveenä.
  • Leikkaa kynnet säännöllisesti ja puhdista korvat tarvittaessa.
  • Old English Sheepdogin turkki voi olla herkkä likaantumaan, joten vältä pitkiä ulkoiluja sateisella säällä.

  Seuraa koirasi turkin kuntoa ja tarpeita säännöllisesti ja ota tarvittaessa yhteyttä eläinlääkäriin tai koiran trimmaajaan, jos tarvitset apua turkinhoidossa.

  Old English Sheepdogin hinta

  Old English Sheepdogin elinikä

  Old English Sheepdogin elinikä on keskimäärin 10-12 vuotta. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta, yleinen terveydentila ja elinolosuhteet. On tärkeää huolehtia koiran terveydestä ja hyvinvoinnista pitämällä se aktiivisena, tarjoamalla sille laadukasta ruokaa ja säännöllistä eläinlääkärin tarkastusta.

  Old English Sheepdogin terveys

  Old English Sheepdog on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia ovat lonkka- ja kyynärnivelten dysplasia, silmäsairaudet kuten kaihi ja progressiivinen verkkokalvon surkastuma, sekä mahdollisesti sydänongelmat.

  On tärkeää huolehtia Old English Sheepdogin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärikäynneillä, terveellisellä ruokavaliolla, riittävällä liikunnalla ja hyvällä hygienialla. Rotu voi myös olla altis liikalihavuudelle, joten painonhallinta on tärkeää.

  Old English Sheepdogin odotettavissa oleva elinikä on noin 10-12 vuotta, mutta terveellä elämäntavalla ja hyvällä hoidolla se voi elää pidempäänkin.

  Old English Sheepdogin sopii ihmisille, joka

  on valmis sitoutumaan säännölliseen turkin hoitoon, sillä tämä rotu vaatii säännöllistä harjaamista ja trimmaamista.

  rakastaa ulkoilua ja liikuntaa, sillä Old English Sheepdog on energinen ja aktiivinen rotu.

  haluaa seurakoiran, sillä tämä rotu on erittäin sosiaalinen ja rakastaa olla perheensä kanssa.

  Old English Sheepdogin lähteet