Otterhound

Korkeus: noin 61-69 cm
Korkeus: noin 61-69 cm
Paino: 36-54 kg (uros)
Paino: 36-54 kg (naaras)
Elinikä: 10-13 vuotta

Vesikoiranarttu

Mikä on Otterhound

Otterhound on suuri ja voimakas koirarotu, joka on peräisin Britanniasta. Se on alun perin kehitetty metsästyskoiraksi, erityisesti saalistamaan majavia ja muita vesieläimiä. Otterhoundilla on karkea ja vesitiivis turkki, joka suojaa sitä kylmältä vedeltä. Rotu on tunnettu erinomaisesta hajuaististaan ja kestävyydestään.

Otterhound on ystävällinen ja leikkisä koira, joka sopii hyvin perhekoiraksi. Se on energinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena. Otterhound on myös älykäs ja oppivainen rotu, joka nauttii haasteista ja älyllisestä stimulaatiosta.

Otterhoundin historia

Otterhound on vanha rotu, joka on peräisin Britanniasta. Sitä käytettiin alun perin saukkojen metsästykseen, ja rotu on erikoistunut vesilintujen ja saukkojen jäljittämiseen ja pyydystämiseen. Otterhoundin uskotaan olevan peräisin 1800-luvulta, ja se on kehittynyt erilaisista metsästyskoiraroduista.

Otterhound on suuri ja voimakas koira, jolla on karkea ja vesitiivis turkki. Sen erityispiirteenä ovat roikkuvat korvat ja ryppyinen otsa. Rotu on harvinainen ja uhanalainen, ja sitä pidetään nykyään enemmän seura- ja harrastuskoirana kuin metsästyskäytössä.

Otterhoundin luonne

Otterhound on ystävällinen, leikkisä ja seurallinen koira. Se on älykäs ja oppivainen rotu, joka nauttii aktiviteeteista ja haasteista. Otterhound on myös rohkea ja itsenäinen, mutta samalla se on lempeä ja hellyydenkipeä perheenjäsen. Se voi olla hieman itsepäinen ja omatoiminen, mutta se on myös erittäin suojeleva ja uskollinen omistajalleen. Otterhound on sosiaalinen koira, joka tulee hyvin toimeen muiden koirien ja ihmisten kanssa.

Otterhoundin haasteet

  • Isokokoinen ja voimakas rotu, tarvitsee paljon liikuntaa ja tilaa
  • Suuri saalistusvietti, voi jahtia pieniä eläimiä ja karkailla
  • Terveysongelmat kuten lonkkadysplasia ja mahalaukun kiertymä
  • Tarvitsee paljon sosiaalistamista ja koulutusta, muuten voi olla itsepäinen ja vaikea hallita

Otterhoundin koko

Otterhound on suuri koirarotu, urosten ollessa noin 61-69 cm korkeita ja narttujen 56-61 cm korkeita. Paino vaihtelee yleensä 32-54 kg välillä.

Otterhoundin turkinhoito

Otterhound on suurikokoinen ja karkea turkkinen rotu, joka tarvitsee säännöllistä hoitoa pitääkseen turkkinsa terveenä ja kauniina. Tässä muutamia ohjeita Otterhoundin turkinhoitoon:

  • Harjaus: Otterhoundin turkki tulee harjata vähintään kerran viikossa, mieluiten useammin. Käytä harjaamiseen sopivaa kampaa tai harjaa, joka poistaa irtoavan karvan ja estää takkujen muodostumisen.
  • Kylpy: Otterhoundia ei tarvitse kylpeä usein, sillä sen karkea turkki pitää itseään suhteellisen puhtaana. Kuitenkin tarvittaessa voit pestä sen miedolla koirashampoolla ja varmistaa, että turkki kuivataan kunnolla pesun jälkeen.
  • Korvien ja silmien puhdistus: Tarkista säännöllisesti Otterhoundin korvat ja silmät ja puhdista ne tarvittaessa. Käytä pehmeää vanulappua ja koirien silmä- ja korvapuhdistusainetta.
  • Kynsien leikkaus: Leikkaa Otterhoundin kynnet säännöllisesti, jos ne eivät kulu luonnollisesti. Käytä koirien kynsisaksia ja varo leikkaamasta liian lyhyeksi, jotta vältät verenvuodon.
  • Hampaiden hoito: Pidä huolta Otterhoundin hampaiden puhtaudesta harjaamalla niitä säännöllisesti koirien hammastahnalla ja -harjalla. Voit myös antaa koiralle puruluita ja muita purtavia, jotka auttavat pitämään hampaat terveinä.

Otterhoundin hinta

Otterhoundin hinta vaihtelee yleisesti 1500-2500 euron välillä Suomessa.

Otterhoundin elinikä

Otterhoundin elinikä on yleensä noin 10-13 vuotta.

Elinikään vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydentila. Säännölliset eläinlääkärikäynnit ja terveelliset elämäntavat voivat auttaa pidentämään Otterhoundin elinikää.

Otterhoundin terveys

Otterhound on yleisesti terve rotu, mutta sillä voi esiintyä joitakin perinnöllisiä terveysongelmia. Yleisimpiä terveysongelmia otterhoundeilla ovat lonkka- ja kyynärnivelten dysplasia, silmäsairaudet ja kilpirauhasen ongelmat. On tärkeää huolehtia otterhoundin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärintarkastuksilla ja terveellisellä ruokavaliolla.

Otterhoundin sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja ulkoilmaihminen, sillä Otterhound tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

– on valmis sitoutumaan koiran turkin säännölliseen hoitoon ja harjaukseen

– asuu maaseudulla tai omakotitalossa, sillä Otterhound tarvitsee tilaa ja mahdollisuuden juosta vapaana

– on kärsivällinen ja johdonmukainen koulutuksessa, sillä Otterhound voi olla itsepäinen ja oma-aloitteinen

– arvostaa seurallista ja ystävällistä koiraa, joka tulee hyvin toimeen muiden koirien ja ihmisten kanssa

Otterhoundin lähteet