Papillon

Korkeus: noin 20-28 cm
Korkeus: 20-28 cm
Paino: 3-4 kg (uros)
Paino: 3-4 kg (naaras)
Elinikä: 14-16 vuotta

Papillon tunnetaan myös nimillä Continental Toy Spaniel, Butterfly Dog, Squirrel Dog

Mikä on Papillon

Papillon on pieni ja elegantti koirarotu, joka tunnetaan myös nimellä ”saksanpapukaijakoira” sen suurten korvien vuoksi. Papillon on alkuperältään ranskalainen rotu, joka on saanut nimensä perhosmaisista korvistaan, jotka muistuttavat siipien muotoa.

Papillon on älykäs, eloisa ja leikkisä koira, joka sopii hyvin seurakoiraksi. Se on myös erittäin oppivainen ja helppo kouluttaa. Papillon on myös hyvin aktiivinen rotu, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena ja terveenä.

Papillonilla on pitkä ja silkkimäinen turkki, joka vaatii säännöllistä harjausta ja hoitoa. Rotu on yleisesti terve, mutta sillä voi esiintyä joitain perinnöllisiä terveysongelmia, kuten patellaluksaatiota.

Kaiken kaikkiaan Papillon on viehättävä ja rakastettava rotu, joka sopii hyvin aktiiviselle omistajalle, joka haluaa sitoutua tarjoamaan sille riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja.

Papillonin historia

Papillon on pienikokoinen koirarotu, joka tunnetaan erityisesti suurista, korvien päällä olevista korvistaan, jotka muistuttavat perhosia (papillon tarkoittaa ranskaksi perhonen). Rotu on peräisin Ranskasta, ja sitä pidetään yhtenä vanhimmista seurakoiraroduista.

Papillonin alkuperäinen nimi oli kuitenkin ”epagneul nain” eli kääpiöspanieli, ja se oli suosittu hovissa ja aatelispiireissä 1500-luvulla. Rotu levisi nopeasti ympäri Eurooppaa, ja se sai nykyisen nimensä sen korvien perhosmaisen ulkonäön vuoksi.

Papillon on älykäs, eloisa ja ystävällinen koira, joka sopii hyvin seurakoiraksi. Se on myös erittäin oppivainen ja helppo kouluttaa. Papillon on suosittu näyttelykoira ympäri maailmaa, ja se on myös menestynyt erilaisissa koiraurheilulajeissa.

Papillonin luonne

Papillon on älykäs, eloisa ja iloinen koirarotu. Se on leikkisä ja energinen, mutta samalla myös hyvin omistautunut ja rakastava perheenjäsen. Papillon on rohkea ja utelias, ja se nauttii uusien asioiden oppimisesta. Se on myös hyvin seurallinen ja tulee hyvin toimeen ihmisten ja muiden eläinten kanssa.

Papillonin haasteet

Papillon on pieni ja energinen rotu, jolla voi olla haasteita sopeutua rauhalliseen ympäristöön. Ne tarvitsevat paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisina ja terveinä.

Koska Papillonit ovat älykkäitä ja vilkkaita koiria, niiden kouluttaminen voi olla haastavaa niille omistajille, joilla ei ole aiempaa kokemusta koirien kouluttamisesta.

Papillonit voivat myös olla herkkiä terveysongelmille, kuten sydänvaivoille ja silmäsairauksille, joten omistajan tulee olla valmis huolehtimaan koiran terveydestä ja hyvinvoinnista.

Papillonin koko

Papillon on pienikokoinen koirarotu, urosten ollessa noin 20-28 cm korkeita ja painaen noin 3-4 kg. Nartut ovat yleensä hieman pienempiä, noin 20-26 cm korkeita ja painavat noin 2-3 kg. Papillonilla on siro ja elegantti ulkonäkö, ja se on kevytrakenteinen ja sopusuhtainen rotu.

Papillonin turkinhoito

Papillonin turkki on pitkä ja silkkisen pehmeä, ja se vaatii säännöllistä hoitoa pysyäkseen kauniina ja terveenä. Tässä muutamia vinkkejä Papillonin turkinhoitoon:

  • Papillonin turkkia tulee harjata vähintään muutaman kerran viikossa, jotta takut eivät pääse muodostumaan. Käytä harjaukseen pehmeää harjaa tai kampaa, jotta et vahingoita koiran ihoa.
  • Kylpyjä Papillonille ei tarvitse antaa liian usein, sillä usein peseminen voi kuivattaa koiran ihon ja turkin. Kuitenkin tarvittaessa voit pestä koiran miedolla koirashampoolla.
  • Papillonin korvat tulee tarkistaa säännöllisesti ja tarvittaessa puhdistaa, jotta korvatulehduksilta vältytään.
  • Kynsien leikkaaminen on tärkeä osa turkinhoitoa, jotta koiran kynnet eivät kasva liian pitkiksi ja aiheuta epämukavuutta koiralle.
  • Älä unohda myöskään hampaiden harjaamista, sillä hyvä suuhygienia on tärkeä osa koiran yleistä terveyttä.

Papillonin hinta

Papillonin elinikä

Papillonin elinikä on yleisesti 12-16 vuotta. Elinikään vaikuttavat tekijät voivat olla esimerkiksi perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. On tärkeää pitää huolta koiran terveydestä ja hyvinvoinnista, jotta se voi elää mahdollisimman pitkän ja terveen elämän.

Papillonin terveys

Papillon on yleisesti terve rotu, joka elää keskimäärin 12-16 vuotta. Rotu voi kuitenkin kärsiä joistakin perinnöllisistä terveysongelmista, kuten patellaluksaatiosta (polvilumpion sijoiltaanmeno), sydänongelmista ja silmäsairauksista.

On tärkeää huolehtia Papillonin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärikäynneillä, terveellisellä ruokavaliolla ja riittävällä liikunnalla. Lisäksi on tärkeää pitää Papillonin korvat puhtaina ja tarkistaa niiden kunto säännöllisesti.

Papillon sopii ihmisille, joka

– on aktiivinen ja energinen, sillä Papillon tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja

– haluaa koiran, joka on älykäs ja oppivainen, Papillon on erittäin älykäs rotu ja oppii nopeasti uusia temppuja ja käskyjä

– on valmis sitoutumaan koiran turkin säännölliseen hoitoon, Papillonin pitkä ja silkkimäinen turkki vaatii säännöllistä harjaamista ja trimmaamista

– kaipaa seuraa ja läheisyyttä, Papillon on hyvin seurallinen rotu ja viihtyy ihmisten seurassa

Papillonin lähteet