Petit Brabançon

Korkeus: noin 18-22 cm
Korkeus: noin 18-22 cm
Paino: 3-6 kg (uros)
Paino: 3-4 kg (naaras)
Elinikä: 12-15 vuotta

Pikku brabantin griffoni

Mikä on Petit Brabançon

Petit Brabançon on pieni koirarotu, joka kuuluu brabantinkääpiöpinserien ryhmään. Se on peräisin Belgiasta ja on saanut nimensä Brabantin alueen mukaan. Petit Brabançon on seurakoira, joka on tunnettu rohkeudestaan ja leikkisyydestään.

Tämä rotu on pienikokoinen, mutta sillä on vahva ja lihaksikas rakenne. Sen turkki on lyhyt ja sileä, ja se voi olla eri värejä kuten punainen, musta tai vaalea. Petit Brabançonilla on suuret ja pystyt korvat, jotka tekevät siitä helposti tunnistettavan.

Nämä koirat ovat yleensä ystävällisiä ja hellyydenkipeitä perheenjäseniä. Ne ovat älykkäitä ja oppivat nopeasti erilaisia temppuja. Petit Brabançonit ovat myös energisiä ja nauttivat ulkoilusta ja leikeistä.

Koska ne ovat pienikokoisia, ne sopivat hyvin myös asumaan kerrostaloissa. Petit Brabançon tarvitsee kuitenkin riittävästi liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena.

Petit Brabançonin historia

Petit Brabançon on pieni koirarotu, joka on peräisin Belgiasta. Rotu on peräisin Brabantin alueelta, josta se on saanut nimensä. Petit Brabançonin alkuperäinen tarkoitus oli toimia seurakoirana ja jäniksenmetsästäjänä.

Rotu on kehittynyt 1800-luvulla belgialaisten kääpiöpinserien ja muiden pienikokoisten koirarotujen risteytyksessä. Petit Brabançonin tunnusomaisia piirteitä ovat sen pieni koko, lyhyt turkki ja rohkea luonne.

Nykyään Petit Brabançonia pidetään ennen kaikkea seurakoirana, mutta se soveltuu myös hyvin agilityyn ja muihin harrastuksiin. Rotu on suosittu erityisesti Belgiassa ja Ranskassa, mutta sitä esiintyy myös muissa maissa ympäri maailmaa.

Petit Brabançon luonne

Petit Brabançon on eloisa, leikkisä ja ystävällinen koirarotu. Ne ovat älykkäitä ja oppivat nopeasti uusia asioita. Petit Brabançonit ovat myös hyvin seurallisia ja nauttivat ihmisten seurasta. Ne ovat usein hyvin kiintyneitä omistajiinsa ja haluavat olla mukana kaikessa toiminnassa. Petit Brabançonit ovat myös rohkeita ja uteliaita, ja ne ovat valmiita tutkimaan uusia ympäristöjä ja kohtaamaan uusia haasteita.

Petit Brabançonin haasteet

 • Pieni koko voi aiheuttaa haasteita terveyden ja turkin hoidossa
 • Saattaa olla altis erilaisille terveysongelmille, kuten hengitysvaikeuksille ja silmäsairauksille
 • Tarvitsee paljon liikuntaa ja aktiviteetteja pysyäkseen terveenä ja onnellisena
 • Saattaa olla vaikea kouluttaa, sillä se saattaa olla itsepäinen ja omistautunut omille tavoilleen
 • Tarvitsee paljon seuraa ja huomiota, joten yksinolo voi olla haasteellista

  Petit Brabançon koko

  Petit Brabançon on pienikokoinen koirarotu, joka painaa yleensä noin 3-6 kiloa ja on noin 18-22 senttimetriä korkea säkäkorkeudeltaan. Ne ovat siis todella pieniä ja kevyitä koiria.

  Petit Brabançonin turkinhoito

  Petit Brabançonin turkki on lyhyt ja helppohoitoinen, mutta se vaatii säännöllistä harjaamista pitääkseen sen hyvässä kunnossa. Harjaaminen auttaa poistamaan irtoavan karvan ja estää takkujen muodostumisen.

  Kylpyjä ei tarvitse antaa usein, sillä Petit Brabançonin turkki ei yleensä likaannu helposti. Kuitenkin tarvittaessa voit pestä koiran miedolla koirashampoolla ja huolehtia, että turkki kuivataan kunnolla pesun jälkeen.

  Kynsien leikkaaminen on tärkeä osa turkinhoitoa, jotta koiran tassut pysyvät terveinä ja koiran liikkuminen on mukavaa. Kynsien leikkaaminen kannattaa tehdä varovasti ja tarvittaessa voit pyytää apua eläinlääkäriltä tai koiratrimmaajalta.

  Älä unohda myöskään tarkistaa koiran korvat säännöllisesti ja puhdistaa ne tarvittaessa. Liiallinen karvan kasvu korvien ympärillä voi aiheuttaa tulehduksia, joten pidä korvat puhtaina ja kuivina.

  Yleisesti ottaen Petit Brabançonin turkinhoito on melko vaivatonta, kunhan muistat säännöllisen harjauksen, kynsien leikkaamisen ja korvien tarkistamisen. Näin varmistat, että koirasi pysyy terveenä ja onnellisena.

  Petit Brabançonin hinta

  Petit Brabançon elinikä

  Petit Brabançonin elinikä on yleensä noin 12-15 vuotta. Koiran elinikään vaikuttavat monet tekijät, kuten perinnölliset sairaudet, ruokavalio, liikunta ja yleinen terveydenhoito. On tärkeää pitää huolta koiran terveydestä ja hyvinvoinnista, jotta se voi elää mahdollisimman pitkään ja terveenä.

  Petit Brabançon terveys

  Petit Brabançon on yleisesti terve rotu, jolla ei ole suuria perinnöllisiä terveysongelmia. Kuitenkin kuten kaikilla koiraroduilla, myös Petit Brabançonilla voi esiintyä joitakin terveysongelmia, kuten patellaluksaatio (polvilumpion sijoiltaanmeno) ja silmäsairaudet.

  On tärkeää huolehtia Petit Brabançonin terveydestä säännöllisillä eläinlääkärikäynneillä, terveellisellä ruokavaliolla, riittävällä liikunnalla ja hyvällä perushoidolla. Näin voidaan ehkäistä mahdollisia terveysongelmia ja varmistaa koiran hyvinvointi.

  Petit Brabançon sopii ihmisille, joka

  – etsii pientä ja seurallista koiraa

  – haluaa koiran, joka soveltuu hyvin asumaan kerrostalossa tai pienessä asunnossa

  – on valmis sitoutumaan koiran säännölliseen turkinhoitoon

  – kaipaa leikkisää ja iloista seuraa

  Petit Brabançon lähteet